Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

#Etna# napisał(a):
Genialne te "robale":cool3:
Zazdroszczę sprzętu który robi takie foty :)

Ja tam zazdroszczę umiejętności wykorzystywania tego sprzętu. Sam sprzęt to najwyżej połowa sukcesu ;)

Posted

#Etna# napisał(a):
Genialne te "robale":cool3:
Zazdroszczę sprzętu który robi takie foty :)

jak już Weszka napisała,to nie sprzęt te foty robi
fajny cytat kiedyś znalazłam :
"Znany fotograf zostaje rozpoznany przez kucharza w restauracji.
Kucharz: "znam pana zdjęcia, naprawdę niesamowite, podziwiam je od dawna... musi mieć pan dobry aparat".
Fotograf milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza: bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki"
;)

Posted

eria napisał(a):
jak już Weszka napisała,to nie sprzęt te foty robi
fajny cytat kiedyś znalazłam :
Kucharz: "znam pana zdjęcia, naprawdę niesamowite, podziwiam je od dawna... musi mieć pan dobry aparat".
Fotograf milczy, zjadł spokojnie i mówi do kucharza: bardzo smaczne, musi mieć pan dobre garnki"
;)

Niby prawda, ale kompaktem nie zrobisz takiego zdjęcia jak lustrzanką z dobrym obiektywem. Sama mam lustrzankę, ale dość krótko i różnicę widać ;) Chociaż obiektyw daremny...

Posted

eria napisał(a):
...
;)

Dobre i prawdziwe:roflt::klacz:

Naklejka napisał(a):
Niby prawda, ale kompaktem nie zrobisz takiego zdjęcia jak lustrzanką z dobrym obiektywem...

Nie do końca się zgodzę, zależy jakim kompaktem robisz macro i jak później poprawisz w PS-ie;-)
Kompakty Canon-a robią świetne foty (te z górnej półki aparaciki), wiem, bo kiedyś wstawiłam tu waszki z kompakta i kilka osób dało się nabrać, że to z lustra - miałam wtedy oba - i Lustro i kompakt;-)

Aniu, fotki nudno-piękne jak zwykle:loveu::klacz: Ty chyba już nie umiesz zrobić gorszej fotki:lol:
Ja natomiast muszę rozmówić się na poważnie z moim aparatem, bo robi mi na złość i psuje foty:roflt::mad:

Posted

Doginko, zwykły kompakt, nie z górnej półki, który szumił już przy 200 ISO, a jego szybkość powalała :mdleje: Makro może i miał dobre, ale do niczego innego praktycznie się nie nadawał, chyba że były genialne warunki atmosferyczne.

Posted

Naklejka napisał(a):
Doginko, zwykły kompakt, nie z górnej półki, który szumił już przy 200 ISO, a jego szybkość powalała :mdleje: Makro może i miał dobre, ale do niczego innego praktycznie się nie nadawał, chyba że były genialne warunki atmosferyczne.

Zwykłym kompaktem nie robiłam macro:lol:

Posted

http://i45.tinypic.com/mry815.jpg
To jest zdjęcie ze starej nie z górnej półki cyfrówki olympus sp510uz i uważam ,że niczym nie ustępuje tym z lustrzanki ;) , da się.
Robiłam też makro małym starym canonikiem a430 i też się dało, ale na szybko nie umiem znaleźć, bo gdzieś na płytach te foty będą.

Posted

[quote name='eria']http://i45.tinypic.com/mry815.jpg
To jest zdjęcie ze starej nie z górnej półki cyfrówki olympus sp510uz i uważam ,że niczym nie ustępuje tym z lustrzanki ;) , da się.
Robiłam też makro małym starym canonikiem a430 i też się dało, ale na szybko nie umiem znaleźć, bo gdzieś na płytach te foty będą.
Dokładnie, mi właśnie o to samo chodzi, że jak się potrafi i ma kompakta z manualnymi nastawami, to wszystko się da i ciężko odróżnić;-)
Ja robiłam Panasonikiem TZ3 oraz Canonem S5is i też były cud miód i orzeszki:lol:
Eria, fota śliczna nawet z kompakta:lol::klacz:

Posted

ważki genialne!!!!!

przegapiłam Kreonową rocznicę... ale u mnie tez niewesoło, jakby nie patrzeć, w niedziele minie rok, od odejścia tego Najważniejszego, i zaledwie tydzień od odejścia Najsmutniejszego...

Posted

Ooo nowa stronka :)
To w takim razie wstawię ciąg dalszy spaceru z Kobikiem,a potem kilka fotek jak mnie talent męczył a owadów jak nie było tak nie ma. Coś się musiało podziać, nie wiem z czym, może z powietrzem, ale od ok 2 lat prawie że nie ma u nas motyli ...Widzę może ze 2 sztuki dziennie, a kiedyś o tej porze roku przecież tak nie było.