Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hi hi hi właśnie udręczony, nawet po minkach widać, że nie wygląda chwilami na zachwyconą :loveu:
Proszę pomiziać śliczne jesienne Foksiątko :p

a ten mostek w przy zamkowym parku jest po prostu uroczy, fajnie, że trafiłyście na ładną i słoneczną pogodę, ja 2 lata temu nie miałam aż tyle szczęścia, jak jechaliśmy na miejsce to po drodze nawet trochę kropiło i ogólnie było dosyć chłodno i wiał zimny wiatr.

Dodałam resztę moich wspomnieniowych zdjęć, więc zapraszam Cię Aniu serdecznie w wolnej chwilce ;)

Posted

Pegaza napisał(a):
Ania gdzie te cudowne miejsce jest? gadaj szybko..

pisze wszystko !! Tylko się cofnąć stronę lub dwie trzeba:evil_lol: co się wiąże z dwoma ruchami palcem :evil_lol:
Moszna to jest ;)

Posted

No popatrz Aniu, Moszna (moszna:lol:) kojarzy mi się z czymś brzydszym u faceta:roflt:, a tu takie piękne klimaty pokazałaś na tych fotach:loveu: Prześliczna Foxi w kolorowych jesiennych drzewach i te liście rude, poprostu bajka:loveu:

Posted

Wpadłam na chwilkę jakieś fotki zapodać coby galeria nie umarła śmiercią naturalną przez to moje zapracowanie ;)
Dzisiaj zaczęłam dzień od wizyty u zębologa :roll:. Przymusowej , bo ząb który się psuł od jakiegoś czasu wczoraj się rozleciał i zostało go pół ... Myślałam,że będzie te pół do wyrwania, ale pan doktor rtg zrobił, zęba odbudował i teraz potrzebne kciuki coby tylko boleć nie zaczął bo takie jest niestety ryzyko a jak zacznie to leczenie kanałowe i pozbędę się jeszcze więcej gotówki niż dziś a i dzisiejsza suma była ekhmmmm konkretna.....:roll:

Z wieści dobrych - Foksiątko przedwczoraj w nocy( bo nocowałysmy znów w robocie) zostało przebadane, zrobiłam jej morfologię i biochemię krwi, wszystkie parametry idealne:multi::loveu:. I wątróbka i nereczki i trzusteczka i w ogóle wsio w psie zdrowe. Oby jak najdłużej.

Posted

eria napisał(a):
Doginka a Ty to tylko o jednym :D

Biedulko musiałaś się namęczyć przez swojego zębulca:glaszcze:Będę trzymać kciuki, żeby jednak nie zaczął boleć;-):thumbs:

A z wyników Foxi cieszymy się razem z Tobą:multi:

Posted

Eh dziś mam bardzo bardzo smutne wieści.
Nie żyje Sonia, jedna z moich najbardziej ulubionych psich koleżanek Foxi.

:-(:-(
Jeszcze wczoraj goniła koty, a dziś poszła na spacer, powoli i niechętnie...A ze spaceru musiała już być przywieziona autem, przelewała się przez ręce:-(.
No i państwo przyjechali z nią do nas do kliniki, od razu USG - olbrzymi nowotwór śledziony, który pękł i 'wylał się' do jamy brzusznej... Stan agonalny.Soniczek nie miał szans by przeżyć operację...
:-(
Sonia dwa razy już otarła się o śmierć , miała nawracającą promienicę i różne ciężkie przejścia w związku z tym, z których się wykaraskała...
Miała 9 lat- tyle co Foxi.

Posted

Wieki się nie odzywałam, ale zaglądam regularnie ! Chociaż od 1,5 miesiąca to 'regularnie' nie wygląda tak regularnie jak powinno..

Przykro mi z powodu Soni :(
To straszne - pies wygląda na w pełni zdrowego, a z dnia na dzień okazuje się, że sypie się od środka..

Nie doczytałam - co Aniu robisz tak konkretnie w klinice? Jeśli to nie tajemnica oczywiście ;)

Fotki Foxi jak zwykle :loveu:

Posted

Justa napisał(a):
:(
To straszne - pies wygląda na w pełni zdrowego, a z dnia na dzień okazuje się, że sypie się od środka..

Nie doczytałam - co Aniu robisz tak konkretnie w klinice? Jeśli to nie tajemnica oczywiście ;)

Tak samo było z Kreosiem, przecież dzień przed śmiercią szalał z piłeczką jak młody bóg.

Co robię- sporo pisania, ale OK już Ci wynotuję
Klinika ma jak wiadomo szpital, w którym zostają zwierzęta na noc lub na kilka dni, w którym siedzą przed i po operacjach.
-Podawanie leków zwierzętom, o których decyduje oczywiście lekarz
-wpisywanie wszystkiego na temat samopoczucia zwierzęcia, każde obserwacje i użyte leki na kartę która wisi sobie na jego klatce a potem wpisywanie kart w komputer do programu 'klinika xp"
-przygotowanie pacjentów do zabiegu po premedykacji, czyli założenie wenflonu, wygolenie pola operacyjnego
- przygotowanie sali , sterylnych narzędzi, sterylych gazików itp , podłączenie zwierzaka do ekg i urządzenia z tlenem
-asystowanie przy zabiegach
-po zabiegach ogarnięcie całego syfu i wyporządzenie zwierzaka (kołnierz,ubranko, antybiotyk, lek przeciwbólowy itp)
-pilnowanie by w komputerze stan szpitala się zgadzał co do konkretnych zwierząt i przydzielonych klatek
-wyprowadzanie psów na spacery , sprzątanie w klatkack/boksach
-w klinice są 4 gabinety, kazdy ma swoje wyposażenie, którego trzeba pilnować czy wszystko jest , bo lekarze to bałaganiarze i rzucają wszystko gdzie popadnie :D
- doraźna pomoc w gabinetach jak lekarz potrzebuje, odnotowywanie przeprowadzanego wywiadu w komputerowej karcie pacjenta
-przygotowanie zaleconych leków
-sporządzanie zamówień leków
to tak w duuuużym skrócie...