LeCoyotte Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 Unbelievable napisał(a):a ja na lampę przykleiłam kawałek taśmy malarskiej, takie żółtej papierowej, i jest lepiej : P światło się bardziej rozprasza i nie ładuje w jeden punkt porównywałaś? Bo nie wydaje mi się, że naklejona bezpośdenio na lampę taśma dawała sensownie zmiękczający efekt;) Kawałek białej bibuły albo czegokolwiek cienkiego (np chustecka) zamontowana na końcu obiektywu (na górze) da bardzo ładne światło:cool3: gdzie te jaszczury?:cool3: Quote
Unbelievable Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 LeCoyotte napisał(a):porównywałaś? Bo nie wydaje mi się, że naklejona bezpośdenio na lampę taśma dawała sensownie zmiękczający efekt;) Kawałek białej bibuły albo czegokolwiek cienkiego (np chustecka) zamontowana na końcu obiektywu (na górze) da bardzo ładne światło:cool3: gdzie te jaszczury?:cool3: pewnie, że porównywałam ;) do tego mam lampę na najniższą moc ustawioną. Sensownego zmiękczającego efektu nie ma, ale jak napisałam wyżej nie świeci w jeden punkt, nie jest to taki typowy błysk z wbudowanej lampy ''na oślep'' Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Nie ma jaszczurów :shake: Byliśmy nad jeziorem Przeczyce - bo bliżej ;) a tam to fociłam tylko koniki polne i coś czego u nas nie ma - tygrzyki paskowane :diabloti::diabloti: dla tych co mają arachnofobię starocie Quote
weszka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Starocie ale ładne i optymisztyczne. W sam raz na dzisiejszy dzień :) Quote
Vectra Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 eria napisał(a):dla tych co mają arachnofobię jak miło , że pomyślałaś o mnie :multi: :diabloti: ostatnio łaziło mi po płocie .... takie coś jak pijawka .... nie muszę mówić jak mnie wzdrygnęło ? zaczęła zatem wyobrażać sobie , patrząc z 4 metrowej odległości na to ohydne obrzydlistwo ... jak Ty focisz te nooooo , robale ... tylko brakowało mi jednego detalu do tego filmu .. z jakiej odległości , Ty w to strzelasz ? Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 LeCoyotte napisał(a):poka te mokre motyle:cool3: czekają w kolejce, jeszcze nie miałam kiedy zmniejszać ;) dziś będą Vectra napisał(a):jak miło , że pomyślałaś o mnie :multi: :diabloti: tylko brakowało mi jednego detalu do tego filmu .. z jakiej odległości , Ty w to strzelasz ? tak z 10 cm :diabloti::cool3: Quote
Vectra Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 eria napisał(a): tak z 10 cm :diabloti::cool3: :mdleje: :mdleje: :mdleje: przecież on taki pająk , on może na Ciebie skoczyć i Cię zaatakować :placz: :placz: :scared: Quote
Pianka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/P7052004.jpg jaki krzykacz:lol: robale jak zwykle fuuuu:shake: eria moge skradnąć twoje zdjecie do metamorfoz?:oops: Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 Vectra-zawsze się tego boję , chyba bym zawału dostała jakby pająk na mnie skoczył :shake: [quote name='Pianka'] eria moge skradnąć twoje zdjecie do metamorfoz?:oops: pokaż jakie bo moze mam lepsze? ;) polowiec szachownica o poranku -coś koło 6.30 Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 przestrojnik trawnik ciemka tygrzyk paskowany Quote
Pianka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 eria napisał(a): pokaż jakie bo moze mam lepsze? ;) jeszcze nie wiem jakie:evil_lol: to ty wybierz jedno schroniskowe i jedno domowe;) Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 [quote name='Pianka']jeszcze nie wiem jakie:evil_lol: to ty wybierz jedno schroniskowe i jedno domowe;) taaaa to jest to co lubię najbardziej - wybierać spośród tysięcy zdjęć jedno najlepsze :evil_lol: gdzie one będą dokładnie?bo w wątku metamorfoz misio już był kiedyś Quote
Pianka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 eria napisał(a): gdzie one będą dokładnie?bo w wątku metamorfoz misio już był kiedyś na filmiku schroniskowych metamorfoz, jak skończe to będzie na ogólnym watku schroniska;) a to zdjęcie drugie to mi się nie podoba:lol: Ma byc jak śmieje się jego pychol:mad: albo przynajmniej widać, że jest szcześliwy (nie tylko ładny):eviltong: Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 [quote name='Pianka'] a to zdjęcie drugie to mi się nie podoba:lol: Ma byc jak śmieje się jego pychol:mad: albo przynajmniej widać, że jest szcześliwy (nie tylko ładny):eviltong: no to masz :loveu: http://www.eria.republika.pl/22.JPG http://i371.photobucket.com/albums/oo155/eriaczek/tn_PA183031.jpg Quote
malawaszka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Pianka napisał(a): Ma byc jak śmieje się jego pychol:mad: albo przynajmniej widać, że jest szcześliwy (nie tylko ładny):eviltong: na tamtym foto też się uśmiecha :loveu::loveu::loveu: aaa tygrzyki paskowane są u mnie na łąkach - dużo ich jest :roll: Quote
eria Posted July 8, 2009 Author Posted July 8, 2009 malawaszka napisał(a):na tamtym foto też się uśmiecha :loveu::loveu::loveu: aaa tygrzyki paskowane są u mnie na łąkach - dużo ich jest :roll: a ja się właśnie nimi zainteresowałam i wyczytałam że są pod ścisłą ochroną w Polsce :crazyeye::crazyeye: a potem wyczytałam że pod ścisłą ochroną są też jeże,wiewiórki,sroki i wrony czyli że właściwie to ciężko znależć gatunek który nie jest objęty :crazyeye: Quote
malawaszka Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 nooo same chronione mamy :lol::loveu: no i ciekawe jak sie ma ochrona tygrzyka do koszenia łąk, na których mają swoje kokony :niewiem: Quote
Unbelievable Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 eria napisał(a):a ja się właśnie nimi zainteresowałam i wyczytałam że są pod ścisłą ochroną w Polsce :crazyeye::crazyeye: a potem wyczytałam że pod ścisłą ochroną są też jeże,wiewiórki,sroki i wrony czyli że właściwie to ciężko znależć gatunek który nie jest objęty :crazyeye: wrony i sroki? a u mnie tyle tego lata, co nie wyjżę przez okno to coś przemyka :cool1: Quote
LeCoyotte Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 malawaszka napisał(a):nooo same chronione mamy :lol::loveu: no i ciekawe jak sie ma ochrona tygrzyka do koszenia łąk, na których mają swoje kokony :niewiem: wczoraj widziałem taki ogromy kokon, może miał 10x10cm, a w środku pełno małych pajączków:angryy: potem to rośnie, chodzi po łąkach i straszy:angryy::angryy::evil_lol: Quote
Unbelievable Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 LeCoyotte napisał(a):wczoraj widziałem taki ogromy kokon, może miał 10x10cm, a w środku pełno małych pajączków:angryy: potem to rośnie, chodzi po łąkach i straszy:angryy::angryy::evil_lol: najpierw w środku są nimfy, później wyrastają pajączki :diabloti: Quote
LeCoyotte Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 Unbelievable napisał(a):najpierw w środku są nimfy, później wyrastają pajączki :diabloti: nieważne co to, ale jedno i drugie zasługuje na ubicie:diabloti: btw jak te nimfy wyglądają? bo to co widziałem biegało i wyglądało jak pająk Quote
ariss Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 LeCoyotte napisał(a):nieważne co to, ale jedno i drugie zasługuje na ubicie:diabloti: btw jak te nimfy wyglądają? bo to co widziałem biegało i wyglądało jak pająk ubiłeś???:diabloti: Quote
Vectra Posted July 8, 2009 Posted July 8, 2009 LeCoyotte napisał(a):wczoraj widziałem taki ogromy kokon, może miał 10x10cm, a w środku pełno małych pajączków:angryy: potem to rośnie, chodzi po łąkach i straszy:angryy::angryy::evil_lol: gdyby to była moja łąka , to jako drapieżnik mam prawo do ochrony terytorium :diabloti: z kapcia mu było wywalić z, z kapcia :mad: :diabloti: Quote
Recommended Posts