malawaszka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 eria napisał(a):brodawka od początku była,ale urosła i pojawiły się przebarwienia i wysięk! poza tym pojawiła się taka sama w dotyku gulka na małżowinie usznej:roll: ja zauważyłam, że z wiekiem psom (może sznaucerom bardziej) pojawiają siętakie narośla - Boluś mój też miał kilka, gdzieś czytałam na dogo że jakis sznaucer też miał - wiadomo zbadać trzeba, ale bez paniki ;) :kciuki: Quote
Vectra Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Eria , tylko badanie powie CO TO , oglądanie przez net ... to wiesz - strzelanie w ciemno. Musisz zrobić badanie TEGO ... to może byc krwiaczek , ranka źle zabliźniona , brodawka którą podrażnia ... nikt tego ci bez biopsji nie powie Będzie dobrze , trzymam łapy Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 Vectra napisał(a):Eria , tylko badanie powie CO TO , oglądanie przez net ... to wiesz - strzelanie w ciemno. Musisz zrobić badanie TEGO ... to może byc krwiaczek , ranka źle zabliźniona , brodawka którą podrażnia ... nikt tego ci bez biopsji nie powie Będzie dobrze , trzymam łapy wiem że bez badania ani rusz ale przeczytałam ten Twój opis narośla Kano ,że podobne do kleszcza....... Quote
malawaszka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 eria napisał(a):wiem że bez badania ani rusz ale przeczytałam ten Twój opis narośla Kano ,że podobne do kleszcza....... ej ej!!!! Luna też miała brodawkę którą każdy brał za kleszcza - ma to usunięte i nic to złego nie było!!! Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 dzwoniłam do weta, jutro jest mój lekarz więc szykuje się wycieczka ....a miałam sobie pospać,ale wiadomo pies ważniejszy:lol: Quote
Vectra Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Tak , jak pisze Waszka !!! u Kano było złe .. ale to tylko badanie wykazało .... Kano miał milion innych guzków .. które były dobre , mniej złe i złe ... wiec nie bierz tego pod uwagę. Nie stresuj się , bo nie warto :buzi: O Lalka ma takie kleszczowate , na łapie .. obok piątego pazura .... bo sobie podrażniła pazurem i tak się zrosło dziwnie .. nieraz jak rozwali , to leci z tego krew. Dlatego pisałam , może byc źle zabliźniona ranka :) Quote
weszka Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 eria spokojnie! Najpierw dobra diagnoza. Bunia ma pełno takich różnych guzków na całej suce ale to niegroźne tłuszczaki. A na tylnej łapie też jej rośnie taki coś jak Łosiowi - to brodawczak czy inna cholera ale niegroźna. Od czasu do czasu się rozwali, posączy, ona go gryzie, później się goi i za jakiś czas znów to samo. 3mam kciuki! Będzie gut! Quote
Rinuś Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 eria napisał(a):dzwoniłam do weta, jutro jest mój lekarz więc szykuje się wycieczka ....a miałam sobie pospać,ale wiadomo pies ważniejszy:lol: Eria nie denerwuj się...Kreon to silny pies! a my wierzymy, że to nic złego...chociaż pewnie sama bym panikowała jaby Brutus miał cos takiego... czekam na pozytywne wieści jutro od weta:p Quote
sybil Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Eria, bądż dobrej myśli. Moja kotka syjamska miała na tylnej łapce podobną, szybko rosnącą narośl z przebarwieniami (w okolicy "kolana"). Urosła jak mała śliwka, uszypułowała się i wet bardzo łatwo usunął. Żyła potem jeszcze dłuuuugo!! Będzie dobrze, zobaczysz. Trzymamy kciuki za Kreosia:cool2::calus: Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 miejmy nadzieję ...Sybisia ja się własnie boję tego usuwania:roll: narkozy.... właśnie wróciłam ze spaceru z całą czwórką :loveu: i jakby tego było mało ... z siatką przepysznych świeżutkich maślaczków !!! tak więc sezon grzybkowy rozpoczęty!! Quote
łapeczek Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 trzymamy kciuki za Kreona !!! ooo grzybki juz sa ;] fajnie moze sie tez wybierzemy z Maksiem xd Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 no właśnie oczom swoim pięknym nie mogłam uwierzyć !!! patrzę a tu poletko maślaczków ( w tym samym miejscu co rok rocznie) , nie spodziewałam się bo nawet kozaków jeszcze nie ma ! a zawsze pokazywały się pierwsze! Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 dzisiejsze :loveu: moja myszka:loveu: jak ona się cieszy strasznie jak po nie przychodze:loveu: Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 eh nie miałam sigmy przy sobie i nic więcej nie mogłam wydusić Quote
ariss Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 eria napisał(a):dokładnie tak też pomyślałam !! :multi: a foty stadne widziała ? :mad: wszystkie foteczki oglądam bardzo dokładnie:razz:ale najbardziej lubie Twoje makro:loveu: Quote
wiq Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 o ja, kozaki już są, ale że maślaczki?.. hehehe, to jest genialny sposób na długi wyjazdowy spacer - idę podpuścić grzybiarzy :diabloti: Quote
zuzolandia Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 http://i180.photobucket.com/albums/x191/niufka/tn_P7184512.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Anula nie martw sie to pewnie tylko jakies badziewie ktore zostanie usuniete i po sprawie ......Zuzol tez ma ....tyle ze nie krwawi... Quote
Marta_Ares Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 Ania piekne fotki:loveu: :loveu: :loveu: jak sie spaceruje z całą 4???:cool3: Quote
eria Posted July 18, 2008 Author Posted July 18, 2008 zuzolandia napisał(a):http://i180.photobucket.com/albums/x191/niufka/tn_P7184512.jpg :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Anula nie martw sie to pewnie tylko jakies badziewie ktore zostanie usuniete i po sprawie ......Zuzol tez ma ....tyle ze nie krwawi... jakoś to będzie...jak coś to już mam transport,gdyby musiał mieć zabieg....:roll: Marta_Ares napisał(a):Ania piekne fotki:loveu: :loveu: :loveu: jak sie spaceruje z całą 4???:cool3: bosko !!! ludzie się w autach zatrzymują hhihihihi :evil_lol: nie no serio, spodobało mi się, będzie mi łyso z dwoma:lol: Quote
zuzolandia Posted July 18, 2008 Posted July 18, 2008 zawsze mozesz sobie jeszcze dodatkowa dwojke sprawic ;-) Quote
Recommended Posts