Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eria napisał(a):
brodawka od początku była,ale urosła i pojawiły się przebarwienia i wysięk! poza tym pojawiła się taka sama w dotyku gulka na małżowinie usznej:roll:

ja zauważyłam, że z wiekiem psom (może sznaucerom bardziej) pojawiają siętakie narośla - Boluś mój też miał kilka, gdzieś czytałam na dogo że jakis sznaucer też miał - wiadomo zbadać trzeba, ale bez paniki ;) :kciuki:

Posted

Eria , tylko badanie powie CO TO , oglądanie przez net ... to wiesz - strzelanie w ciemno.
Musisz zrobić badanie TEGO ... to może byc krwiaczek , ranka źle zabliźniona , brodawka którą podrażnia ... nikt tego ci bez biopsji nie powie

Będzie dobrze , trzymam łapy

Posted

Vectra napisał(a):
Eria , tylko badanie powie CO TO , oglądanie przez net ... to wiesz - strzelanie w ciemno.
Musisz zrobić badanie TEGO ... to może byc krwiaczek , ranka źle zabliźniona , brodawka którą podrażnia ... nikt tego ci bez biopsji nie powie

Będzie dobrze , trzymam łapy

wiem że bez badania ani rusz ale przeczytałam ten Twój opis narośla Kano ,że podobne do kleszcza.......

Posted

eria napisał(a):
wiem że bez badania ani rusz ale przeczytałam ten Twój opis narośla Kano ,że podobne do kleszcza.......

ej ej!!!! Luna też miała brodawkę którą każdy brał za kleszcza - ma to usunięte i nic to złego nie było!!!

Posted

dzwoniłam do weta, jutro jest mój lekarz więc szykuje się wycieczka ....a miałam sobie pospać,ale wiadomo pies ważniejszy:lol:

Posted

Tak , jak pisze Waszka !!! u Kano było złe .. ale to tylko badanie wykazało .... Kano miał milion innych guzków .. które były dobre , mniej złe i złe ... wiec nie bierz tego pod uwagę.
Nie stresuj się , bo nie warto :buzi:
O Lalka ma takie kleszczowate , na łapie .. obok piątego pazura .... bo sobie podrażniła pazurem i tak się zrosło dziwnie .. nieraz jak rozwali , to leci z tego krew.
Dlatego pisałam , może byc źle zabliźniona ranka :)

Posted

eria spokojnie! Najpierw dobra diagnoza.
Bunia ma pełno takich różnych guzków na całej suce ale to niegroźne tłuszczaki. A na tylnej łapie też jej rośnie taki coś jak Łosiowi - to brodawczak czy inna cholera ale niegroźna. Od czasu do czasu się rozwali, posączy, ona go gryzie, później się goi i za jakiś czas znów to samo.
3mam kciuki! Będzie gut!

Posted

eria napisał(a):
dzwoniłam do weta, jutro jest mój lekarz więc szykuje się wycieczka ....a miałam sobie pospać,ale wiadomo pies ważniejszy:lol:

Eria nie denerwuj się...Kreon to silny pies! a my wierzymy, że to nic złego...chociaż pewnie sama bym panikowała jaby Brutus miał cos takiego...
czekam na pozytywne wieści jutro od weta:p

Posted

Eria, bądż dobrej myśli. Moja kotka syjamska miała na tylnej łapce podobną, szybko rosnącą narośl z przebarwieniami (w okolicy "kolana"). Urosła jak mała śliwka, uszypułowała się i wet bardzo łatwo usunął. Żyła potem jeszcze dłuuuugo!! Będzie dobrze, zobaczysz. Trzymamy kciuki za Kreosia:cool2::calus:

Posted

miejmy nadzieję ...Sybisia ja się własnie boję tego usuwania:roll: narkozy....

właśnie wróciłam ze spaceru z całą czwórką :loveu: i jakby tego było mało ... z siatką przepysznych świeżutkich maślaczków !!! tak więc sezon grzybkowy rozpoczęty!!

Posted

no właśnie oczom swoim pięknym nie mogłam uwierzyć !!! patrzę a tu poletko maślaczków ( w tym samym miejscu co rok rocznie) , nie spodziewałam się bo nawet kozaków jeszcze nie ma ! a zawsze pokazywały się pierwsze!

Posted

eria napisał(a):
dokładnie tak też pomyślałam !! :multi:

a foty stadne widziała ? :mad:

wszystkie foteczki oglądam bardzo dokładnie:razz:ale najbardziej lubie Twoje makro:loveu:

Posted

o ja, kozaki już są, ale że maślaczki?..

hehehe, to jest genialny sposób na długi wyjazdowy spacer - idę podpuścić grzybiarzy :diabloti:

Posted

zuzolandia napisał(a):
http://i180.photobucket.com/albums/x191/niufka/tn_P7184512.jpg

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Anula nie martw sie to pewnie tylko jakies badziewie ktore zostanie usuniete i po sprawie ......Zuzol tez ma ....tyle ze nie krwawi...

jakoś to będzie...jak coś to już mam transport,gdyby musiał mieć zabieg....:roll:
Marta_Ares napisał(a):
Ania piekne fotki:loveu: :loveu: :loveu:
jak sie spaceruje z całą 4???:cool3:

bosko !!! ludzie się w autach zatrzymują hhihihihi :evil_lol: nie no serio, spodobało mi się, będzie mi łyso z dwoma:lol: