Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Inuś będzie mały lhasaczek to ja nie widzę przeszkód ;)
Doginka, są przede wszystkim mokre z rosy bo to rano było ale i oślimtane też

Dziś znów byłyśmy poskakać z Dumką, śmiesznie było bardzo,na początku nie szło , ale zakończyliśmy sukcesem trening. Być może załapałam się na jakieś fotki, bo focił mąż od pani Kobika , ale to jeszcze nie wiem ;) Jak będą to wstawię.

Posted

Super są te agilitowe fotki. I fajnie, że Dumiszon to lubi. Vesper jakoś się nie wkręciła, robiła na zasadzie jak mi każesz to robię. Może dłużej jej było czasu trzeba ale klub nam się akurat wtedy rozpadł i była przerwa, a później inne sprawy i tak jakoś odpuściłam.

Posted

trudne jest bardzo ogarnięcie zwrotów 'przed psem' -tak się one chyba nazywają. w sensie zmiany strony po której prowadzi się psa , dużo czasu dzisiejszego treningu zeszło na tym byśmy my bez zwierzaków nauczyły się to robić i to jeszcze odpowiednio szybko i w odpowiednim miejscu hihih ale fajnie jest

Posted (edited)

Ulana, ja mam dwie prace...Idę rano na spacer, potem obcinam 2 psy w domu, znowu spacer, potem idę na całe popołudnie do kliniki , wieczorem krótkie wyjście... Tak wyglądają moje dni jak mam popołudnia, jak mam na rano to strzyżenia mam po tej pracy podstawowej . I cierpię ostatnio na zmęczenie materiału zwierzętami. Wierzcie lub nie, ale jak człowiek ma wszędzie i o każdej porze psy( z pracy z psami idę do pracy z psami i mam 2 własne psy) to może mieć dość mimo całej pasji ... Aaa zapomniałam dodać,że teraz mam jeszcze tak jakby trzecią pracę w niektóre dni -strzyżenie w nowo otwartym gabinecie wet. koleżanki....
Ok, musiałam się wyżalić, potrzebuję urlopu.... Byle do 24 sierpnia...

W niedzielę mamy z Dumką wystawę w Będzinie. Będzie masakra bo zapowiadają upały a teren to stadion.... A szykuje się dłuższe posiedzenie, jesteśmy na szarym końcu na długiej liście ras na ringu, a mam też nadzieję na finały...

Edited by eria
Posted

Ale nie musisz siedzieć cały czas przy biurku. Mnie nosi po prostu i wykańcza to siedzenie. Mogłabym strzyc 15 psów, potem dać lekcje nawet fizyki 15 dzieciakom, ugotować 15 obiadów, poprowadzić muzykoterapię w 15 grupach i nie wiem co jeszcze, żeby tylko się ruszać. Nie wiem jak długo wytrzymam w tej, tak przez wszystkich uwielbianej, spokojnej pracy. A jeszcze w domu to w ogóle... 25 psów. O - też się musiałam wygadać.