Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałabym Wam wszystkim złożyć życzenia cudownych, pogodnych, śnieżnych , pachnących choinką i jedzonkiem Świąt spędzonych w gronie najbliższych dwu i czworonożnych przyjaciół :tree1:.

Ja już poczyniłam przygotowania hihih - wyprałam Foksiątko (było mocno zdziwione,gdyż nie zostało wpakowane do wanny od co najmniej roku hihi) i wyczesałam Dumbolotka , który nie był zdziwiony nic a nic gdyż robię to co parę dni. Jutro zwalamy się na Wigilię i I święto do mamy (ku jej przerażeniu jak jej powiedzialam,że przyjeżdżamy WSZYSTKIE) :evil_lol:. Myślę,że obawa dotyczy zwłaszcza 25 kilowej bardzo żywej części mojego stada hihih.

Posted

A my dziś wreszcie po iluś tam dniach totalnej szarugi i deszczu doczekaliśmy się słonka i przymrozku! Zapowiadało się piękne popołudnie ,zabrałam więc aparat na spacer :)
I taki był zachód !

i futra przed zachodem zostały na sekund kilka unieruchomione do zdjęć , co od razu poskutkowało schowaniem wywalonych jęzorów i zrobieniem najbardziej posępnych min świata

czarna połowa stada raczyła zrobić nieco lepszą minę

Posted

Chciałam Wam wszystkim życzyć Szczęśliwego Nowego Roku.
Rok 2012 ( już któryś z rzędu nasz wspólny rok na dogo !) był dla mnie czasem bardzo udanym. Przeszłam go jak burza realizując wszystkie plany po kolei - zdane prawo jazdy -> kupiony samochód -> Duma) , a nie były to plany małe dla mnie i proste do realizacji. Wiązały się z wielką niepewnością, obawami i w końcu ogromnymi zmianami, jakie wprowadziło małe nieznośne czarne stworzonko w moim spokojnym domu. Teraz jak już pokonałyśmy najgorszy szczenięcy czas, przyznaję się, że miałam moment na początku, kiedy pożałowałam, kiedy ryczałam w poduszkę,że na cholerę mi ten pies był ... Teraz problemy nadal mamy, ale już zupełnie inne, a z Dumką można już się porozumieć mimo,że nigdy nie będzie taka jak sobie to wymarzyłam.
Na przyszły rok żadnych takich szumnych planów nie mam, chcę go po prostu przeżyć z jak największą ilością wrażeń, wycieczek, odwiedzonych nowych miejsc i tych, które już poznałam i pokochałam też.
Wam i sobie życzę dużo dużo szczęścia w 2013 roku, zdrówka bo bez tego ani rusz i spełniania marzeń, wszystkich po kolei bo dlatego się żyje!