niki_ Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 Jak to jest z tym kolorem nosa u goldenków? Mój jak był szczeniakiem to miał taki śliczny czarny nos - teraz ma 5 miesięcy i okropnie mu zróżowiał. Jego ojciec i matka mieli oboje czarne nosy. Słyszałam że goldenom jaśnieje nos na zimę - czy na wiosnę zciemnieje mu znowu? I jeszcze jedno - czy istnieje związek miedzy kolorem (odcieniem) sierści a porą roku? Plis odpowiedzcie mi bo jestem ciekawa a nigdzie indziej się tego nie dowiem :wink: Quote
antares Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 Nie martw się - napewno gdy przyjdzie wiosna, nosek znowu będzie czarny jak węgielek. Zimą nos goldasa jaśnieje - może być np brązowy, a może stać się nawet różowy. To normalne. Ja zawsze mówię, że Goldi wiosną "opala nosek" a zimą "schodzi mu opalenizna" :lol: :wink: Quote
masala Posted November 14, 2003 Posted November 14, 2003 Mojej labradorce tez pojaśniał nosek! Widocznie nie tylko goldenkom się tak robi. :P Quote
Katarzynka Posted November 14, 2003 Posted November 14, 2003 Hej, mój psiak tez ma teraz różowy nosek, na wiosnę zciemnieje, lecz nie będzie raczej bardzo czarny, tylko brązowy i miejscemi bledszy. Tak jest przynajmniej w przypadku mojego psa. Quote
Tepes Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 niki_ napisał(a):Jak to jest z tym kolorem nosa u goldenków? Mój jak był szczeniakiem to miał taki śliczny czarny nos - teraz ma 5 miesięcy i okropnie mu zróżowiał. Jego ojciec i matka mieli oboje czarne nosy. Słyszałam że goldenom jaśnieje nos na zimę - czy na wiosnę zciemnieje mu znowu? I jeszcze jedno - czy istnieje związek miedzy kolorem (odcieniem) sierści a porą roku? Plis odpowiedzcie mi bo jestem ciekawa a nigdzie indziej się tego nie dowiem :wink: Mojemu nic się z nosem nie dzieje ani na zimę ani na lato nie zmiania to prędziej u labków:p Quote
Goldek Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 U mnie Magia miała czarny nos a na zimę "dostała" brązowy... Teraz znowu ma czarny:) Quote
Recommended Posts