Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mmd napisał(a):
A ja jestem bardzo ciekawa jak Kajtunio się zachowuje... czy zostaje sam i czy to rzeczywiście taki demon ;) Ciągle mam nadzieję, że mu przejdzie :)

Ja też mam taką nadzieję... :-(

Posted

mmd napisał(a):
Kajtunio wyprany czyściutki i pachnący :)
Bardzo mu się nie podobało?

Specjalnie niezbyt mocno wyprany, żeby pod tym pachnącym trochę psa zostało... ;)
A nie-podobało mu się średnio. Przeżyłyśmy obie. ;)

Natomiast kaganiec na spacerach... :mad:
O, to już duuużo gorzej... :-(
Nieszczęście... :placz:

Posted

Dla mnie jest ciekawe, że on obcych by zamordował, ale jednocześnie dość szybko się przywiązuje. Jest nieufny, a jednocześnie bardzo spragniony swojego człowieka do kochania i bronienia.
Wierzę w cierpliwość :) Nie wszystko da się odkręcić, ale myślę, że sporo.

Posted

Kajtun jest mądry, nauczy się. Odpowiednie ćwiczenia, trochę pracy, chłopak da radę. Poczuje się bezpiecznie, część złego schowa głęboko w zakamarki pamięci.

Moja sucz szczekała nawet na szelest liści, na wszystko. Na smyczy szła na dwóch łapach, dusiła się. Zżerała wszystko z ziemi. A jak się jej pofolgowało gryzła, warczała- szef z niej wyłaził. Po trzech latach jest o wiele lepiej.

A jakby Kajtunowi podawać Stresnal, Kalm aid ? Może jak się chłopak odstresuje - szybciej będzie widać rezultaty.

Posted

rozmawiałam z Lenką i niestety nie jest za wesoło :( zbója kawał z niego, na spacerach wścieka się na wszystko. Myślę , że przydała by się kolejna wizyta u behawiorysty, żeby swoim fachowym okiem spojrzał na Kajta i podpowiedział Lence jak postępować z nim

Posted

Poważnie rozważyłabym podanie mu czegoś.Może u niego wynikać to częściowo ze stresu- jesli nie wie skąd spodziewać się zagrożenia- może agresywnie reagować "na wszelki" wypadek. Nie wiadomo co przeżył i ci w nim głęboko siedzi.
Na miau mamy Magdę,to forumowa ryska- jest behawiorysta,ale u nas dużo ludzi zamawia u niej krople Bacha.

biuro@czarnykot.pl

lub temat dla zarejestrowanych na miau

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=123529&p=7967702&hilit=behawioryst%C4%85#p7967702

23 i 24 będzie w Warszawie i w cenie konsultacji krople Bacha, a rozmowa trwa 2-3 godziny.

Posted

Już dawno sugerowałam podawanie mu ziółek na wyhamowanie. Przynajmniej teraz na początku.
Behawiorysta też by się przydał, bo przecież to niemożliwe, żeby takiego diabła toto miało cały czas za skórą. Musimy coś wymyślić, bo Lena nie może zostać sama z tym kłopotem.

Posted

[quote name='alice midnight']co za nieszczęście? co za załamka?
Pani Lena może w każdej chwili zgłosić się do Pana Dudy, który z Kajtunem już pracował i za tym bym obstawała. Namiary do niego są ogólnodostępne na stronie
http://dogadajciesie.pl/
Decyzja nalezy do Pani Leny.

Załamka spowodowana "cofką" postępów spacerowych i nasileniem sie reakcji agresywnych na wszystko, co żywe lub/i posiadające kółka - w zasięgu wzroku na spacerze... :(

A gdzie szukać p. Dudy, to do tej pory nie wiedziałam. :oops: Dziękuję za informację. Pozdrawiam! :)

Posted

Może jednak rozważcie podanie preparatów wspomagających. Są mieszanki indywidualne- krople Bacha np. na agresję. Ja tylko dodam,że są sytuacje,gdzie np. retapie behawioralne nie przyniosłyby porządnych rezultatów bez farmakoetrapii , ziołorerapii. Nawet dzieci z ADHD , ze spektrum autyzmu otrzymują takowe wspomagacze. Przecież to nie na stałe, tylko na jakiś okres.

Posted

[quote name='inka33']Załamka spowodowana "cofką" postępów spacerowych i nasileniem sie reakcji agresywnych na wszystko, co żywe lub/i posiadające kółka - w zasięgu wzroku na spacerze... :(

A gdzie szukać p. Dudy, to do tej pory nie wiedziałam. :oops: Dziękuję za informację. Pozdrawiam! :)

O rety, wydawało mi się, że pisałam w mailu? Trzeba było zapytać ( prędzej czy pozniej bym odpisała :P a pod komórką jestem zazwyczaj :rolleyes:) no ale mniejsza o to, jeśli jest cos nie tak z zachowaniem Kajtuna, to nie możemy dłużej czekac, bo to tylko się pogłębi, utrwali, na to nie pozwolimy. Więc prędziutko dzwonić, naswietlac sytuację, przypomniec Kajtuna, wypytać o wszystko. Bez sensu, zeby w nowym miejscu nabierał złych manier, trzeba to prędko "zwalczyć", takie moje zdanie.

Myślę, czym może być spowodowana cofka...myślę, że po prostu duzo nowych miejsc i wrazen, ludzi i innych obiektów to on nigdy tyle nie miał wkoło co teraz.
To zrozumiale, poza tym problemy zawsze muszą być :D Jakże by inaczej. Kajtun musi się może znowu nauczyć, że nie cały świat jest na jego głowie.

[quote name='inka33']Teraz?! ;)

no :)

[quote name='dorobella']Może jednak rozważcie podanie preparatów wspomagających. Są mieszanki indywidualne- krople Bacha np. na agresję. Ja tylko dodam,że są sytuacje,gdzie np. retapie behawioralne nie przyniosłyby porządnych rezultatów bez farmakoetrapii , ziołorerapii. Nawet dzieci z ADHD , ze spektrum autyzmu otrzymują takowe wspomagacze. Przecież to nie na stałe, tylko na jakiś okres.

Na kroplach się nie znam, Pan Duda wydał nam ekspertyzę w której zalecane były tylko ćwiczenia, nawet minimalnie nie sugerował farmakoterapii, ufam mu póki co, bo jego ćwiczenia wykonywane regularnie w Hoteliku przyniosły upragniony efekt :)
Na pewno jeśli z Inką33 zdecydują coś takiego to ja nie będę miała nic przeciwko - tymczasem uchylam się od podejmowania decyzji w tej sprawie, ale dziękujemy za opinie, wszystkie są cenne.
Inko przedyskutuj to proszę z Panem Dudą. Byc może wyciszenie Kajtuna spowoduje przyspieszenie całej terapii
"odcofywującej" ;) Chociaz mniemam, że behawioryści zalecają wspomagacze w ostateczności, co? Więc być może ta decyzja spadnie tylko na Ciebie.

Inka33 zaraz prześlę Ci wszystkie opisy Kajta od Pana Grzegorza. Po prostu zebys miała do wglądu.
zajrzę tu jeszcze wieczorem, ale łatwiej mi wchodzić na maila, więc jesli coś by się wykluło proszę mnie poinformować.
Hej!