Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Melduję, że wczoraj sprawdzałam Kajtunową paszczę i nic się tam niepokojącego nie dzieje. A zajrzałam, bo już trzy razy (w przeciągu paru dni) słyszałam jak Kajtusiek kaszlnął i tak sobie zajrzałam kontrolnie czy mu tam coś nie przeszkadza. Mam nadzieję, że te kaszlnięcia nie będą się wiązać z niczym innym, będę nasłuchiwać czy się nie powtarzają.

Posted

diana79 napisał(a):
zamówiłam kolejny pakiet ogłoszeń dla malucha na bazarku na Warszawę :) jak będzie to wkleję linki

Dzięki! :Rose:
A u kogo tym razem...? ;)

Murka napisał(a):
Melduję, że wczoraj sprawdzałam Kajtunową paszczę i nic się tam niepokojącego nie dzieje. A zajrzałam, bo już trzy razy (w przeciągu paru dni) słyszałam jak Kajtusiek kaszlnął i tak sobie zajrzałam kontrolnie czy mu tam coś nie przeszkadza. Mam nadzieję, że te kaszlnięcia nie będą się wiązać z niczym innym, będę nasłuchiwać czy się nie powtarzają.

Dzięki za czujność i troskę! :Rose:
Miejmy nadzieję, że nic poważnego z tych kaszlnięć nie wyniknie. :modla:

Może coś mu się przykleiło? Kawałeczek źdźbła trawy...?
Może łyżeczkę oleju mu zafundować, jak by się jeszcze zdarzało...? :hmmmm:

Ziutka napisał(a):
Odwiedzam Kajtunka ;-)

Miło mu! :)
W nagrodę nadstawia Ci doopkę... do drapsiania! :eviltong:

Lili8522 napisał(a):
Zaglądam do Śliczności :)

Śliczności z pewnością dziękuje merdająco! :)

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Najlepsza cioteczka - cudotwórca najlepszych bazarków z ręcznie robionymi obróżkami/szelkami/smyczami i ciocia o wieeelkim serduchu dla dogomaniackich potrzebujących :)

Poleciał dziś przelew dla Kajtunka :)

Dzięki, wierna wielbicielko Kajcia! :Rose:

Posted

Murka, dzięki za fotasy roześmianego pychola! :loveu:

mmd napisał(a):
Pierwsza :diabloti:

Cośtamcośtam wysłałam :)

Dzięki! :Rose:

Poprawna napisał(a):
Wygląda na szczęśliwego psiaka ..... i bezproblemowego ......

Jest mu dobrze u Murki... :)

...i na kogo ja teraz wyglądam...? :(
Chyba jakbym sobie wymyśliła te wszystkie problemy z Kajtunem... :(

--------------------------
Dotarły wpłaty:

+10 zł - pinczerka_i_Gizmo (deklaracja VII 2013) 01.07.2013
+20 zł - mmd (deklaracja VII 2013) 01.07.2013
+50 zł - mmd (wpłata jednorazowa - :] "na wino, kobiety i śpiew") 01.07.2013
+10 zł - AleksandraF (deklaracja VII 2013) 02.07.2013

Pięknie dziękuję! :Rose:

Na dniach zaktualizuję rozliczenie.

Posted

Inka, to nie tak ..... Moje doświadczenie mówi, że psiak musi być dopasowany do właściciela i odwrotnie. Uwierz mi .... spotkałam się nie raz, że ten sam psiak jest zupełnie inny w jednym domu i zupełnie inny w drugim. Każdego psiaka, podobnie jak dziecko, trzeba inaczej wychowywać. Nie ma identycznych ani psów ani dzieci. Indywidualne podejście to klucz do sukcesu :)

Posted

Poprawna napisał(a):
Inka, to nie tak ..... Moje doświadczenie mówi, że psiak musi być dopasowany do właściciela i odwrotnie. Uwierz mi .... spotkałam się nie raz, że ten sam psiak jest zupełnie inny w jednym domu i zupełnie inny w drugim. Każdego psiaka, podobnie jak dziecko, trzeba inaczej wychowywać. Nie ma identycznych ani psów ani dzieci. Indywidualne podejście to klucz do sukcesu :smile:

No wiem, wiem to wszystko, ale ciągle boli, że się nie udało..., że tak się musiało skończyć... :(

Posted

Murka napisał(a):
Wg mnie duża różnica to mieszkanie w bloku a dom z ogrodem. W mieszkaniu jest mniej możliwości działania niestety.

Masz rację. Często nas też paraliżuje, żeby sąsiadom nie podpaść i wtedy jesteśmy poddenerwowani, spięci .... a pies momentalnie nasze stany wyczuwa i na nic sie zdaje nasze udawanie, że wszystko jest ok.

Posted (edited)

Zaktualizowałam właśnie post rozliczeniowy konta Kajtuna:
http://www.dogomania.pl/forum/threads/189215-Kajtun-bez-DS-zbieramy-na-hotel-i-psie-potrzeby?p=20918537#post20918537

Wyglada to tak:

[SIZE=2]+267,20
- SALDO na dzień 06.07.2013

dn. 10.07.2013 będzie do zapłacenia 366 zł - za 30 dni hotelowania (10 VI - 9 VII) 360zł + Fiprex 6zł
więc wg rzeczywistego stanu konta na dziś - brakuje jeszcze 98,80zł... :-(

Wprawdzie będzie ok. 127zł :multi: [SIZE=3][SIZE=2]z bazarku "Antykwariat nie z tej ziemi!", ale zbieranie wpłat chwilę potrwa...

Dziękuję wszystkim, którzy wciąż - co miesiąc lub od czasu do czasu - finansują hotelowanie Kajtuna! :Rose:

Murka napisał(a):
Wg mnie duża różnica to mieszkanie w bloku a dom z ogrodem. W mieszkaniu jest mniej możliwości działania niestety.

A i w mieście dużo więcej denerwujących, ekscytujących pozytywnie i negatywnie, bodźców... :roll:

Poprawna napisał(a):
Masz rację. Często nas też paraliżuje, żeby sąsiadom nie podpaść i wtedy jesteśmy poddenerwowani, spięci .... a pies momentalnie nasze stany wyczuwa i na nic sie zdaje nasze udawanie, że wszystko jest ok.

E, tam sąsiedzi... :eviltong:

Podenerwowanie wynikało z konieczności bezustannej obserwacji otoczenia Kajtuna, kontroli i prób modyfikowania jego reakcji na nie, tak na spacerach, jak i w domu... :(

Edited by inka33
błędny link
Posted

moim sąsiedzi się przyzwyczaili do mojego agresora i gdy spotykamy sie na klatce schodowej, schodzą mi z drogi ;-))

Inka zadzwonie do Ciebie w sprawie bazarku .

Posted

Dotarła deklaracja od Lidy 30zł - przewielkie dzięki! :loveu:

Jak ja dotrę do domu, to wpłata dotrze do postu rozliczeniowego. ;)

Posted

A ja wpadam w rozliczeniem :)

Do zapłaty dnia 9 czerwca było -367 zł
Wpłaty:

+367 zł inka33
Razem: 0

Koszty:
-360 zł hotelowanie
-6 zł Fiprex
Razem: -366 zł

Do zapłaty na dzień 9 lipiec jest -366 zł.