Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szyjkę znów smaruję, bo jak tylko przestałam to następnego dnia już lekko naddrapane...

Kajtusiek to taki typ psa i już. Kochany wariatuńcio.
Zauważyłam, że wszelkie gwałtowne ruchy itd. toleruje tylko u mnie ;) reaguje na nie w najgorszym wypadku skuleniem się i wywaleniem brzuchola. Mi ufa bezwarunkowo. A u innych reaguje np. szczekaniem, straszeniem... Trzeba jednak przyznać, że jest bardzo posłuszny i zawsze mogę go odwołać od dziamgotania na sąsiadkę za płotem :)

Posted

Niestety na to wygląda. Innych w najlepszym wypadku toleruje ;)
Np. TZ nie ma szans podejść do Kajtuna na ogrodzie kiedy mnie nie ma, a on biega swobodnie. Natomiast kiedy ja jestem i np. siedzimy obok, to przyłazi i się nawet o pieszczoty u niego dopomina!

Posted

Przez najbliższy tydzień nie ma mnie w W-wie i będę miała mocno ograniczony dostęp do internetu.
Jakby co, to się odezwę po powrocie, a jak coś pilniejszego, to proszę o telefon - niektórzy mają ;).

Kajtunku, sprawuj się dobrze, pamiętm i tęsknię. :calus:

Posted

Oj, pycholku... kochany łobuzie...

Melduję wpłaty:
06.08.2012 35zł alice midnight (deklaracja stała VIII)
06.08.2012 30zł dkfopt (deklaracja stała VIII)
Dzięki wielkie! :)

W post rozliczeniowy wpiszę na dniach, bo dziś padam ze zmęczenia.
Przepraszam, ale wolałabym się nie pomylić... :oops:

Posted

Kajtusiek cały czas sobie drapie tą szyję :(
Maść przeciwświądowa wybyła razem z sunią, dla której była zakupiona do DS i będę próbować smarować to czymś gojącym (takich rzeczy mam sporo), ale jak nie będzie działać to myślę, że trzeba będzie zaopatrzeć się w coś przeciwświądowego.

Tymczasem rozliczenie:

[B]Stan konta na 14 lipiec wynosił -296 zł
Wpłaty:[/B]
+296 zł inka33
[B]Razem: 0 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
-360 zł hotelowanie
-7 zł odrobaczenie
[B]Razem: -367 zł[/B]

[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 13 sierpień wynosi -367 zł.[/B][/COLOR]

Posted

inka mi mówiła, że były okresy że sobie drapał tą bliznę na szyi, także nie jest to nic nowego.
On to chyba bardziej na tle nerwowym robi niż dlatego, że go swędzi. Ale dobrze reaguje na smarowanie tego czymkolwiek, goi się ładnie.

Posted

Dziewczyny, ja tylko z doskoku w środku remonciku.
Murka, przepraszam za opóźnienie - w tym tygodniu postaram się przelać.
Tzn. muszę się dorwać do swojego kompa i mieć chwilę spokojną głowę, żeby nie pokręcić.
Spadam, bo padam. Sorki.

Posted

Znów tylko na chwilkę wpadam... :oops:

Zajrzałam dziś na Kajcine konto.
Skrótowe aktualne rozliczenie (jeszcze nie wpisane do posta rozliczeniowego).

06.08
+ 30zł dkfopt
+ 35zł alice midnight

17.08
+ 50zł Czorcik

18.08
+ 50zł inka33
- 379zł przelew do Murki

Saldo aktualne na 18.08.2012 + 367,10zł (czyli na 1 m-c hotelowania)

Murka, pomyliłaś się - lipiec ma 31 dni ;) wobec tego tytuł przelewu brzmi:
"Hotelowanie Kajtuna od 15.07.2012 do 14.08.2012 (31 dni x 12zł) + odrobaczenie 7zł"

Dziękuję serdecznie wszystkim! :loveu:

Posted

Ja rozliczenie robię co 30 dni bez względu na ilość dni w danych miesiącu/miesiącach... Inaczej bym się pogubiła w rozliczeniach (trochę ich mam). Chyba tylko dwa, trzy psy mam takie, że rozliczam się (na życzenie opłacającego) na koniec każdego miesiąca.

Wczoraj zrobiłam próbę pozostawienia Kajtka samego na wybiegu - musiałam w końcu sprawdzić czy przeskoczy tą cholerną bramę kiedy mu zniknę z oczy czy nie. To ważne, gdyby ktoś chciał go adoptować do domu z ogrodem. No i okazuje się, że płot 1,5 metra stanowi dla niego jednak przeszkodę nie do pokonania. Skacze na jego wysokość, ale przeskoczyć nie da rady :)
A jaka radość była jak wróciłam (po kilkunastu minutach), ledwo się na nogach utrzymałam ;)

Posted

Cześć
Murko, a miewacie jakichś gości, którzy zgodziliby się "robić za pozorantów" i troszkę z Kajtunem poćwiczyć wizyty nowych osób?
Jak on się zachowuje? Lepiej żeby władczość mu nie wracała.
Pytałam ostatnio na pw, czy uważasz że można już ogłaszać Kajtuna? Jak uważasz? Jak pozostali widzą sytuację?

Posted

Myślę, że można a nawet trzeba ogłaszać. Wiemy, że Kajtun to nie jest pies dla każdego i czego można się po nim spodziewać. Ale też z drugiej strony nie jest to przypadek beznadziejny. Ot po prostu kochany świrusek ;)

Obcych Kajtun obszczekuje, ale nie atakuje. Najlepiej jak obcy nie zwraca na niego uwagi, wówczas można go sprawnie przyprowadzić do porządku.
Nie było jeszcze okazji, aby ktoś obcy próbował nawiązać z nim kontakt (głaskanie, smaczki), ale często przychodzi od nas sąsiadka to zobaczę jak to wygląda. Sama jestem ciekawa, bo Kajtusiek jak biega po ogrodzie to nikomu prócz mnie nie da się wprowadzić do boksu, nie weźmie od nikogo smaczka, nie da się dotknąć... No chyba, że ja jestem obecna to sytuacja zmienia się diametralnie, sam wtedy nawet podbiega do TZa i się mizdrzy. Taki dziwny osobnik z niego ;)

Posted

Kajtusiek od wczoraj jest na antybiotyku, bo złapał jakąś infekcję. Na szczęście to nic groźnego, po prostu kaszle. Przyjechała do nas sunia, która po paru dniach się rozkaszlała i parę psiaków to od niej złapało. Na szczęście poza kaszlem nie ma innych objawów, wygląda to po prostu na przeziębienie jakieś zaraźliwe. Ale już jest poprawa, więc mam nadzieję, że szybko opanujemy sytuację :)

A Kajtek mnie dzisiaj obszczekał :crazyeye: jak mnie zobaczył w stroju pasiecznika :lol: nie poznał mnie i nawet nie ufał mojemu głosowi :cool3: