inga.mm Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 zaraz przeleje obiecane 20 zł. na miau trzeba miec "wyrobione sporo wpisów merytorycznych i jakis staż (chyba 3 albo 6 miesięcy), żeby rozbic bazarki. Jeśli stworzenie nie ma watku to nie mozna robić bazarku, natomiast jest coś takiego jak pchli targ na potrzeby własne, ale trzeba mieć zgode moda. Ja mam wymagany staż i ilość wpisów, ale od czerwca w ogóle nie udzielam się na miau, więc nie dostałabym zgody, pomijając, że nie mam czasu na swoje bazary tutaj. trzeba napisać do kociarzy. Może pomogą. Quote
inka33 Posted February 8, 2012 Author Posted February 8, 2012 To było z 31.08.2011, hehe... :) [quote name='mmd']Pypeć grzeczny? A ostatnio czasem tak Kajta przezywam właśnie! :diabloti: Quote
mmd Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Nie było mnie, a tu tyle czytania :) Jestem pełna podziwu. Oczywiście dołączam się do grupy wspierającej ;) - jak tylko odgrzebię konto Alice, to coś wyślę - nie zapomniałam, nie, nie. Tylko miałam przedwyjazdowy reisefiber (czy jak mu tam), a później tydzień wakacji - jedyny w całym roku jak sądzę. Jakieś 50 zyla wyskrobię - pracujcie, efekty przyjdą na pewno. Miałam trudnego psa i po długim czasie stał się idealny, ale pracowałam sama metoda prób i błędów, więc trwało to znacznie dłużej niż praca ze specjalistą. A teraz mam kolejnego psa, i ten to dopiero ADHD i też wyszliśmy na prostą, a satysfakcja jest tak ogromna, że naprawdę warto. Quote
Awit Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Wysłałam skromniutkie 10zł. Inka podziwiam Ciebie za wytrwałość. Quote
zebrazebra Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 A ja zapraszam na kawkę :) http://www.dogomania.pl/threads/222580-dogokawiarenka-...-zapro%C5%9B-przyjaci%C3%B3%C5%82-na-fili%C5%BCank%C4%99-kawy-...-dla-Kacperka-do-15.lutego Quote
mmd Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Konto Alice odgrzebałam - przelew zrobiony, poszło 50 :) Co jakiś czas będę coś dorzucać. Quote
inka33 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 Awit, inga.mm, mmd - dziękujemy Wam za każdą cenną złotówkę! :Rose: Umówiliśmy się z p. Dudą na jutro (14.02.) na 14-tą. Będziemy spacerować i poddawać się surowej krytyce fachowego oka. Łatek pobiegł za TM... :( Guz ślinianki... :( Tak mi smutno, chociaż widziałam go zaledwie dwa razy... :( Quote
Czorcik Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ja nie mogę uwierzyć , ze jego już nie ma :(:(:( Quote
alice midnight Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 (edited) A ja melduję, że na konto wpłynęły następujące kwoty - 20 zł od ingi.mm 09/02/2012 oraz 80 zł 09/02/2012- od jakiejś dobrej duszyczki - przepraszam najmocniej nie zapamiętałam nicka jutro sprawdzę - pewnie dojdą inne deklaracje to uzupełnię na pierwszej stronie. edit: 10 zł od Awit 09/02/2012 50 zł od mmd 13/02/2012 80 zł - przesłała bakusiowa - sprawdziłam uzupełniam na pierwszą Edited February 14, 2012 by alice midnight Quote
inka33 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Dobre Cioteczki kolejne godziny wychowawcze Kajtunowi zapewniły! :multi: DZIĘKUJEMY! :Rose: To teraz trzymajcie kciuki, żebym zbyt kiepsko na tym spacerze nie wypadła w oczach p. Dudy ;), bo Kajtun, to jak Kajtun - raz lepiej, raz gorzej. :diabloti: Quote
Czorcik Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 a Ty miałaś chyba na 14-tą godzinke resocjalizacji, to co tu jeszzcze robisz ?? :):) Quote
inka33 Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 [quote name='Czorcik']a Ty miałaś chyba na 14-tą godzinke resocjalizacji, to co tu jeszzcze robisz ?? :):) Dogo-zegar się spieszy o godzinę! :eviltong: Podobno nie było tak najgorzej - oboje "rokujemy". :lol: Więcej może napiszę, jak odzyskam czucie w palcach po półtoragodzinnym psacerze. Za tydzień o tej samej porze kolejna godz. wych. - chyba, że by się coś zmieniło w terminarzach naszych. Quote
Czorcik Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 hehehheheh czyli ta resocjalizacja obejmuje również Ciebie :diabloti: a może własnie Ciebie przede wszystkim, a Kajtun to dodatek :eviltong::diabloti: Quote
_Goldenek2 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Zapraszam na wspaniały bazarek http://www.dogomania.pl/threads/2230...rek-dla-Tinusi Quote
inka33 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 [quote name='Czorcik']hehehheheh czyli ta resocjalizacja obejmuje również Ciebie :diabloti: a może własnie Ciebie przede wszystkim, a Kajtun to dodatek :eviltong::diabloti: Jak na to wpadłaś? :evil_lol: A może jesteś recydywistką psio-resocjalizacyjną...? :eviltong: Przy okazji Wam powiem, że moje aktualne dwa główne zadania spacerowe to: 1. "walka" z ciągnięciem na smyczy (metoda "drzewo", nieco zmodyfikowana) 2. przekonanie Kajta, że JA na spacerze jestem najfajniejsza (cmokanie, smaczki itp.) Za wczorajszy wieczorny spacer przyznaję sobie: ;) 1. 5/10 punktów :) 2. 2/10 pukntów :( co daje średnią 3,5 :/ Za dzisiejszy poranny spacer: 1. 2/10 2. 1/10 średnia 1,5 :( Napadany śnieg wygrał.... :-( Nic innego, zwłaszcza ja, (prawie) dla Kajta nie istniało... :placz: Quote
mmd Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Napadany śnieg da się zaprząc do roboty :) U nas to okazja do wspólnych zabaw - albo kopię w górę i wtedy jest skakanie, albo robię kulkę i rzucam - wtedy również jest skakanie :) Wrzasku przy tym co niemiara, z radości oczywiście, a pies prawie cały czas idzie tyłem, bo musi patrzeć, co tam pani szykuje. Quote
alice midnight Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Musi być lepiej, głowa do góry Inka! A z Kajtem rozmowy dyscyplinujące wreszcie skutek też odnieść muszą, postrasz go, że jak mu się nie podoba jak jest - to mozna zacząć zabawę w szukanie domu raz jeszcze :P Ale teraz niech on sobie sam szuka, ciekawe kto Cię Kajtun zechce :P phihi Przesłałam kasę za drugie szkolenie. Kibicuję! Quote
inka33 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 mmd napisał(a):Napadany śnieg da się zaprząc do roboty :) U nas to okazja do wspólnych zabaw - albo kopię w górę i wtedy jest skakanie, albo robię kulkę i rzucam - wtedy również jest skakanie :) Wrzasku przy tym co niemiara, z radości oczywiście, a pies prawie cały czas idzie tyłem, bo musi patrzeć, co tam pani szykuje. Trudno użyć takich sztuk, gdy: - muszę mieć oczy dookoła głowy i wi(e)dzieć wszystko wcześniej niż pies :huh: - pies musi nosić namordnik ( do lasu mamy subiektywnie za daleko) :placz: Quote
inka33 Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 (edited) alice midnight napisał(a):Musi być lepiej, głowa do góry Inka! A z Kajtem rozmowy dyscyplinujące wreszcie skutek też odnieść muszą, postrasz go, że jak mu się nie podoba jak jest - to mozna zacząć zabawę w szukanie domu raz jeszcze :P Ale teraz niech on sobie sam szuka, ciekawe kto Cię Kajtun zechce :P phihi Alice, nie żartuj proszę w ten sposób... :sad: (...) alice midnight napisał(a):Przesłałam kasę za drugie szkolenie. Kibicuję! Dziękuję. :) Edited February 15, 2012 by inka33 duplikat - zamieniony na inną odp. Quote
mmd Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Ale ja mojego na smyczy trzymam. Nmordniczek można zdjęć na czas zabawy. Okolica faktycznie trudna, mieszkałam tam gdzie Ty i ciągle ktoś lezie sam albo z psem, ale może jakiś kawałek by się znalazł. Quote
alice midnight Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 A tam inka33, ja mam zawsze wisielczy humor, niestety Kajtun coraz częściej spędza mi sen z powiek, myślę że dobrze się rozumiemy w tej kwestii..co - dlaczego i - jak... Myślisz, że ja nie mam wyrzutów z różnych powodów w stosunku do Kajta, Was przede wszystkim? Że ja nie mam wątpliwości jak Ty? Mam...aż za wiele :( Mam ogromne...i żadnego pomysłu jak zaradzić tym wszystkim problemom :( Ech, cóż tu więcej pisać, wróciłam do domu, ledwo drzwi odgrzebałam ze sniegu...zwierzyniec tęsknił...to chyba jedyne pocieszenie na ten dzień. Będzie albo dobrze, albo źle...chyba nie jesteśmy w stanie dłużej posługiwać się "półśrodkami". Na Kajtuna to po prostu nie działa. Quote
joan51 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 inka33 napisał(a):Dogo-zegar się spieszy o godzinę! :eviltong: Podobno nie było tak najgorzej - oboje "rokujemy". :lol: Więcej może napiszę, jak odzyskam czucie w palcach po półtoragodzinnym psacerze. Za tydzień o tej samej porze kolejna godz. wych. - chyba, że by się coś zmieniło w terminarzach naszych. Jest to trudny 'przypadek' . Interesuje mnie jak spostrzega jego zachowanie behawiorysta. Jakich metod używa. Psiak przeszedł w swoim krótkim życiu bardzo wiele.Na pewno nie bez wpływu na jego zachowanie miały liczne narkozy. Gdy przebywał u mnie i był po drugiej operacji, jego zachowanie wzbudziło duzy niepokój weta. Stwiedził, iż ma on coś nie w porządku z psychiką. Wszystkie zmiany miejsc jego pobytu mają na niego ogromny wpływ. On potrzebuje poczucia bezpieczeństwa. Myślę ,że z czasem się z tym upora. Trzymam kciuki za powodzenie. Quote
joan51 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Alice , odkopałam Twoje konto przesyłam 10 zł Quote
alice midnight Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Bardzo dziękuję joan51. Jeszcze nie tracimy wiary, chociaż łatwo nie jest. Myślę, że wsparcia potrzebuje też Inka - Kajtun nawet nie zdaje sobie sprawy co jego Opiekunka i współmieszkańcy przechodzą. To trudna przygoda dla nich wszystkich, a także dla osób śledzących historię Kajtuna. Nie wiem na ile mogę sobie pozwolić na ingerencję w wątek w ten sposób jaki mam na myśli...ale chyba należy napisać to wprost...Kajtun przejawia coraz większą agresję i negatywne zachowania w stosunku do domowników. Bez owijania w bawełnę. Obawiamy się z Inką, że w końu ktoś postawi ultimatum. Domyslacie się jakie... Malibo57 obiecała załatwić termin u dr Bałucińskiej. Włączymy homeopatię w terapię Kajta, być może dr zaleci też inne alternatywne metody wyciszające. Koszty będą duże, uszczuplą się także zasoby przeznaczone na szkolenie. Dlatego ciągle apeluję o drobną pomoc finansową. Grosik do grosika ...same wiecie. A Ince wysyłać Drogie Ciotki pozytywne myslenie i siły! Inka kochana trzymaj się i walcz z czortem. Quote
Recommended Posts