Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czekam jeszcze na odp. od dwóch osób, zobaczymy co powiedzą. W każdym razie kastrujemy sunię w tym tygodniu i gdyby nie znalazło się dt Justi ma prosić tatę o przetrzymanie suni w domu na ten czas.

Posted

Trochę to dziwne, że tak od razu obydwie zareagowały gwałtownie. Czy sunia może być w ciąży?
Jakiej wielkości i w jakim wieku jest sunia, z którą mała się nie zgodziła? (tylko podobne "parametry" mogły spowodować taką obustronną reakcję, inną przesłanką jest właśnie ciąża).
Chyba że okoliczności spotkania miały wpływ na reakcję. Hmmm... Szkoda :(
Jeśli mogę w czymś pomóc, jestem do dyspozycji.

Posted

Ulaa ta sunia, z którą miała mieszkać Maja jest po przejściach i ten pan od razu mówił, że jego sunia agresywnie reaguje na inne zwierzęta. Chciał jednak spróbować i niestety nie udało się :( Sunia rezydentka wyskoczyła od razu z zębami na neutralnym terenie, a na to Maja odpowiedziała tym samym. Nie było żadnych sygnałów uspokajających. Gabarytowo była większa, tak do kolana, a Maja jest do połowy łydki.
Co do ciąży trudno powiedzieć, dlatego jutro dzwonię do lecznicy i ustalam jej termin na pierwszy możliwy. Ulaa a możesz znasz kogoś kto mógłby dać jej dt?

Posted

Gdybym znała, mała już miałaby dawno DT... Justyna pisała do mnie o suni na gg już jakiś czas temu, ale jedyne co mogłam poradzić to właśnie założenie wątku na dogo...

Posted

Justii2388 napisał(a):
Muszę Wam powiedzieć że Maja i cała jej historia podbiła serce mojej sąsiadki i owa sąsiadka przyniosła Mai prezent w postaci suchej karmy:):)

to może ja zaadoptuje

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
A co u Majeczki słychać? Ona jest taka spokojna i kochana :):):)

Ale sam jej wygląd no poprostu psi słodziak.......i te uszy:):):)

Posted

Ta Pani raczej jej nie zabierze ponieważ jest chora a mieszka na samej górze w bloku, a wiadomo, że musiałaby z Majeczką parę razy dziennie wychodzić na spacery. Myśle, że i tak dobrze usłyszeć, że są jeszcze dobrzy ludzie którzy kochają zwierzęta:):)
Majeczka właśnie teraz wygrzewa się na słonku w ostatnich dniach to jest jej ulubione zajęcie. Wczoraj np byłam z nią na kawie u cioci i Majeczka przespała całą wizytę:D Dziś zamierzam iść z Mają na spacer:) Później zdam relacje jak było:):)

Posted

Miło jest mieć takich sąsiadów :)
Moi sąsiedzi przynosili jedzenie, którego sami nie mogli zjeść moim psom tymczasom, kiedy było ich wyjątkowo dużo w jednym czasie np 5 czy 6 mordek, a inna sąsiadka młoda pożyczała psy na spacerki i wszyscy byli zadowoleni.
Z kolei zdarzyło się też, że ktoś wezwał hycla olkuskiego, aby zabrał mi tymczasy... Nie wiem, czy to miała być "pomoc" czy znacznie mniej czyste intencje... w każdym razie hycel został pogoniony;)

Fajne uszka ma Maja:)

Posted

Miło miło:):) Byłam w takim szoku jak przyniosła jedzenie dla Majki, że nie wiedziałam co powiedzieć.
Takie miłe zaskoczenie:):) Oj gdyby do mnie teraz taki hycel przyszedł to też bym go pogoniła albo sama Maja by to zrobiła bo ona teraz bardzo pilnuje swojego domku:D A to tak może być, że hycel przyjedzie po psy które są w domu tymczasowym??? <szok>
Maja ma uszka jak nietoperz:D:D

Posted

U naszej Mai wszystko dobrze:) Zaczęła czuć się już u mnie jak u siebie w domu:D Nawet trochę psoci:P
Ostatnio odkryła nowy przysmak czyli suszone płucka, dla nich zrobi wszystko:D
Jednym słowem jest kochana:):)

Posted

Justii2388 napisał(a):
U naszej Mai wszystko dobrze:) Zaczęła czuć się już u mnie jak u siebie w domu:D Nawet trochę psoci:P
Ostatnio odkryła nowy przysmak czyli suszone płucka, dla nich zrobi wszystko:D
Jednym słowem jest kochana:):)

NOOO suszone płucka to prawdziwy psi rarytas:) moja też je uwielba:)
salibinka napisał(a):
Czy wiadomo może, jak Maja reaguje na koty? :)

Justii czy masz jakiegoś kota do próby reakcji:)

Posted

salibinka napisał(a):
Czy wiadomo może, jak Maja reaguje na koty? :)

Padło pytanie:) więc ...............mam nadzieję że ktoś się zainteresował:)