wtatara Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 ale ja jak biorę na DT to to trwa 2,3 dni. Warczą na siebie a potem jest OK Quote
IKA & SONIA Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Tutaj nie dało się, startowały do siebie z zębami. Quote
wtatara Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 o to jak malutka startuje to już gorzej. Trzeba szukać domku bez pieska Quote
IKA & SONIA Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Czekam jeszcze na odp. od dwóch osób, zobaczymy co powiedzą. W każdym razie kastrujemy sunię w tym tygodniu i gdyby nie znalazło się dt Justi ma prosić tatę o przetrzymanie suni w domu na ten czas. Quote
Ulaa Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Trochę to dziwne, że tak od razu obydwie zareagowały gwałtownie. Czy sunia może być w ciąży? Jakiej wielkości i w jakim wieku jest sunia, z którą mała się nie zgodziła? (tylko podobne "parametry" mogły spowodować taką obustronną reakcję, inną przesłanką jest właśnie ciąża). Chyba że okoliczności spotkania miały wpływ na reakcję. Hmmm... Szkoda :( Jeśli mogę w czymś pomóc, jestem do dyspozycji. Quote
IKA & SONIA Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Ulaa ta sunia, z którą miała mieszkać Maja jest po przejściach i ten pan od razu mówił, że jego sunia agresywnie reaguje na inne zwierzęta. Chciał jednak spróbować i niestety nie udało się :( Sunia rezydentka wyskoczyła od razu z zębami na neutralnym terenie, a na to Maja odpowiedziała tym samym. Nie było żadnych sygnałów uspokajających. Gabarytowo była większa, tak do kolana, a Maja jest do połowy łydki. Co do ciąży trudno powiedzieć, dlatego jutro dzwonię do lecznicy i ustalam jej termin na pierwszy możliwy. Ulaa a możesz znasz kogoś kto mógłby dać jej dt? Quote
Ulaa Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Gdybym znała, mała już miałaby dawno DT... Justyna pisała do mnie o suni na gg już jakiś czas temu, ale jedyne co mogłam poradzić to właśnie założenie wątku na dogo... Quote
Justii2388 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Tata się zgodził więc Maja zostanie u mnie do września:):) Dziś mała jedzie na wizytę do weterynarza. Quote
IKA & SONIA Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Byłyśmy dzisiaj z Majeczką u weta. Sunia ma około 2 lata, waży 8,3 kg. Jest zdrowa i w przyszły czwartek czeka ją kastracja. A oto kilka fotek pięknotki :) Quote
Mroowa Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Zapraszam wszystkich baaaa rdzo serdecznie a nawet bardziejj;) na świeżutki jak bułeczka bazarek na którym będziemy zbierać pieniążki na sterylkę Maji:) http://www.dogomania.pl/threads/189375-Mroowkowy-Zawr%C3%B3t-G%C5%82owy-dla-Maji-na-sterylk%C4%99-do-02.08-godz.20-00 Quote
Justii2388 Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Muszę Wam powiedzieć że Maja i cała jej historia podbiła serce mojej sąsiadki i owa sąsiadka przyniosła Mai prezent w postaci suchej karmy:):) Quote
IKA & SONIA Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 A co u Majeczki słychać? Ona jest taka spokojna i kochana :):):) Quote
wtatara Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Justii2388 napisał(a):Muszę Wam powiedzieć że Maja i cała jej historia podbiła serce mojej sąsiadki i owa sąsiadka przyniosła Mai prezent w postaci suchej karmy:):) to może ja zaadoptuje Quote
Mroowa Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 IKA & SONIA napisał(a):A co u Majeczki słychać? Ona jest taka spokojna i kochana :):):) Ale sam jej wygląd no poprostu psi słodziak.......i te uszy:):):) Quote
IKA & SONIA Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Taaak uszy to ma jak nietoperek, a te słodziutkie oczęta .... Ach gdybym nie miała całego towarzystwa to byłąby ona moja :) Pomarzyć zawsze można ;) Quote
Justii2388 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Ta Pani raczej jej nie zabierze ponieważ jest chora a mieszka na samej górze w bloku, a wiadomo, że musiałaby z Majeczką parę razy dziennie wychodzić na spacery. Myśle, że i tak dobrze usłyszeć, że są jeszcze dobrzy ludzie którzy kochają zwierzęta:):) Majeczka właśnie teraz wygrzewa się na słonku w ostatnich dniach to jest jej ulubione zajęcie. Wczoraj np byłam z nią na kawie u cioci i Majeczka przespała całą wizytę:D Dziś zamierzam iść z Mają na spacer:) Później zdam relacje jak było:):) Quote
Ulaa Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Miło jest mieć takich sąsiadów :) Moi sąsiedzi przynosili jedzenie, którego sami nie mogli zjeść moim psom tymczasom, kiedy było ich wyjątkowo dużo w jednym czasie np 5 czy 6 mordek, a inna sąsiadka młoda pożyczała psy na spacerki i wszyscy byli zadowoleni. Z kolei zdarzyło się też, że ktoś wezwał hycla olkuskiego, aby zabrał mi tymczasy... Nie wiem, czy to miała być "pomoc" czy znacznie mniej czyste intencje... w każdym razie hycel został pogoniony;) Fajne uszka ma Maja:) Quote
Justii2388 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 Miło miło:):) Byłam w takim szoku jak przyniosła jedzenie dla Majki, że nie wiedziałam co powiedzieć. Takie miłe zaskoczenie:):) Oj gdyby do mnie teraz taki hycel przyszedł to też bym go pogoniła albo sama Maja by to zrobiła bo ona teraz bardzo pilnuje swojego domku:D A to tak może być, że hycel przyjedzie po psy które są w domu tymczasowym??? <szok> Maja ma uszka jak nietoperz:D:D Quote
salibinka Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Czy wiadomo może, jak Maja reaguje na koty? :) Quote
Justii2388 Posted July 25, 2010 Author Posted July 25, 2010 U naszej Mai wszystko dobrze:) Zaczęła czuć się już u mnie jak u siebie w domu:D Nawet trochę psoci:P Ostatnio odkryła nowy przysmak czyli suszone płucka, dla nich zrobi wszystko:D Jednym słowem jest kochana:):) Quote
Mroowa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Justii2388 napisał(a):U naszej Mai wszystko dobrze:) Zaczęła czuć się już u mnie jak u siebie w domu:D Nawet trochę psoci:P Ostatnio odkryła nowy przysmak czyli suszone płucka, dla nich zrobi wszystko:D Jednym słowem jest kochana:):) NOOO suszone płucka to prawdziwy psi rarytas:) moja też je uwielba:) salibinka napisał(a):Czy wiadomo może, jak Maja reaguje na koty? :) Justii czy masz jakiegoś kota do próby reakcji:) Quote
IKA & SONIA Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 Z tego co mówiła Justi Majeczka nie reagowała na kota cioci. Salibinko czy jest ktoś chętny dać suni DS? Quote
Mroowa Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 salibinka napisał(a):Czy wiadomo może, jak Maja reaguje na koty? :) Padło pytanie:) więc ...............mam nadzieję że ktoś się zainteresował:) Quote
Recommended Posts