Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślałam, że juz nic mnie nie zdziwi. Nie raz słyszałam o różnych metodach porzucania zwierząt - zwierzę przywiązane do drzewa, wrzucone do studni, oblane betonem. Ale to ? Sunia w zawiązanym pudle pozostawiona w szczerym polu ?

We wtorek moja mama dostała tę informację od koleżanki. Pojechały na miejsce zdarzenia razem z mężem koleżanki. Sunia siedziała w polu, gdzie było pudło. Wypytywali się ludzi. Poprostu ktoś kilka dni temu zostawił pudło na polu. Jakaś kobieta z ciekawości podeszła, otworzyła i zobaczyła, że w środku jest pies. Sunia nie odstępywała tego miejsca na krok, gdyż prawdopodobnie czekała na swojego pana, że po nią wróci. Prawdopodobnie była dokarmiana na polu.

Jak wygląda sytuacja teraz? Koleżanka mamy wyprosiła znajomego gospodarza o przetrzymanie suni. We wtorek sunia dostała proszki na odrobaczywienie. Dzisiaj zawieźliśmy ją do weterynarza, gdyż było podejrzenie, że jest szczenna ( miała nabrzmiały brzuch). Perełka została zaszczepiona i zbadana. Dostała preparat na kleszcze itd. Weterynarz stwierdził, że nie jest w ciąży. Sunia też będzie miała w przyszłym tygodniu sterylizację. Niestety sunia na gospodarstwie może przebywać do momentu sterylizacji.

A oto śliczna Perełka :)

Prawda, że śliczna ?

Dnia 8 sierpnia sunia pojechała do domku do Bydgoszczy. Była wizyta przedadopcyjna, adopcyjna. Wszystko było dobrze. Nowi właściciele dzwonili i opowiadali jaką Giga jest wspaniałą sunią.

Dnia 28 sierpna pan zadzwonił ,żeby natychmiast zabierać sunię, bo albo ją wurzuci, albo odda do schroniska. Skarżył się, że tak go pociągnęła, że upadł i złamał nogę w dwóch miejscach.
Jak taka mała sunia mogła pociągnąć duż3ego faceta????

Dnia 29 sierpnia kameo odebrała sunię i przenocowała u siebie. Jej mąż następnego dnia przwiózł ją w umówione miejsce i przezałam AnnieA. Od tego dnia sunia wróciła do AnnyA na DT.

• Replies 138
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

DT już się znalazł ale na cito trzeba szukac DS. No i prośba o ogłoszenia. Cieszę się, że sunia ma imię i wątek. Wygląda jak siostra bliżniaczka Tusi.

Posted

Tak. Dziękujemy Anno, że moze iść do Ciebie na DT.

Ja jeszcze muszę powiedzieć, że Perełka chodzi bardzo ładnie na smyczy. Musiała być uczona chodzić na niej. Jak jej zakładałam obrożę, to zachowywała się tak jak już nie raz by ją na sobie miała. Mała ma oczywiście książeczkę. Czekam tylko na info o jej sterylce.

Posted

Monday, dzięki. Masz pełną skrzynkę.

Perełka sięga do pół łydki. Weterynarz stwierdził, ze ma ok. 9 miesięcy. Nie wiem, ile waży. Numer kontaktowy to 515184855. Sterylkę będzie miała w środę.

Posted

Ja będę ogłaszać Perłę z takim tekstem:

[FONT=Helvetica]Czy znacie już wszystkie sposoby na porzucenie psa? [/FONT]
[FONT=Helvetica]Pewnie każdy może wymienić ich mnóstwo….ale na pewno nikomu nie przyjdzie do głowy zostawić psa w szczerym polu, w pudełku owiniętym sznurkiem.[/FONT]
[FONT=Helvetica]A jednak – „właściciel” Perełki okazał się aż tak pomysłową osobą. Niestety naraził psa na pewną śmierć z powodu upałów, braku jedzenia, braku możliwości wyjścia z ciasnego pudła. Sam z pewnością pojechał na swoje wymarzone wakacje.[/FONT]
[FONT=Helvetica]Zdarzył się oczywiście cud, bo Perła została znaleziona i odratowana z najgorszego. Teraz potrzebny jest dla niej dom….taki, który nawet nie pomyśli o porzuceniu jej..[/FONT]

[FONT=Helvetica]Perełka to 9miesięczna sięgająca do łydki, kilkukilogramowa sunia. Jest zdrowa, wesoła, bardzo ładnie potrafi chodzić na smyczy. W najbliższych dniach przejdzie zabieg sterylizacji.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Szukamy dla niej nowego domu, ponieważ nie ma się gdzie to maleństwo podziać.[/FONT]
[FONT=Helvetica]Sunia znajduje się w okolicach Radomia. Jeżeli będzie potrzeba, to pomożemy w zawiezieniu jej do domu.[/FONT]

[FONT=Helvetica]Tel w sprawie adopcji:[/FONT]

[FONT=Helvetica]515 184 855[/FONT]

Posted

On pewnie chciał dobrze, porzucić na polu sumienia nie miał, bo by mogła wpaść pod samochód. A pudełko znajdzie dobry człowiek i się psem zajmie. Pies bezpiecznie w pudle przeczeka póki go nie znajdą.

Posted

Monday, teraz piszę z laptopa. Na innym kompie mam zdjęcia. Niestety ten inny popsuł się. Jednak będę kombinować. Nowsze zdjęcia będę miała na tygodniu.

Posted

Jeszcze 3 dni i sunia będzie miała sterylkę.

Monday, a dałabyś radę zrobić allegro podświetlane? Pieniążki są. Formę płatności by się utaliło tak, zeby Tobie odpowiadało. Gumtree tez jest płatne ?

Posted

anhata napisał(a):
Jutro zobaczę Perłę. Ona ma tylko na gumtree ogłoszenie ?

Póki co tak.
Teraz pokończyły się bazarki, muszę wszystko popakować, wysłać, pospisywać...nie dam rady zrobić więcej ogłoszeń przez najbliższe 2dni.
Ale później puszczę jej taki pakiecik.
Allegro zrobię teraz i gumtree też odnowię....

Posted

Do Anny jedzie w sobotę.
Sunia trochę wymiotuje i mało je. Wetka powiedziała, ze tak będzie. Są upały i tak organizm może reagować. Sunia jest bardzo grzeczna, spokojna. Ładnie chodzi na smyczy.