Marlena(sznaucer Perelka) Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Pomocy!!!chcialam kupic maszynke Oster Artisan tylko naczytalam sie o tym trymowaniu i nie wiem co mam robic.Sznaucera sie tylko trymuje?????nie powinno sie go golic???? Quote
Elitesse Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Marlena ta maszynka przeznaczona jest do robienia nie calego psa ale do wykonczania szczegolow typu uszy czy glowa Quote
Marlena(sznaucer Perelka) Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 to ja juz nie wiem co mam robic.jaka maszynka jest dobra ale do calego golenia Quote
Elitesse Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Oster A5, Mosera 1245 lub Andis - te sa najpopularniejsze, kazda ma jednoczesnie zwolennikow i wrogow co do pytania w temacie : to zalezy. jezeli twoj pies ma dobry, twardy wlos to mozesz golic tylko od czasu do zcasu wyczesujac podszerstek - jak tak robie u swoich sredniakow, jezeli wlos jest miekki, krecony czy w niewlasciwym kolorze raczej golenia nie polecam, no i zalezy to d tego czy pies ma jezdzic na wysawy czy nie, przy psach niewystawowych najczesciej wiekszosc ludzi tylko strzyze jaki jest to sznaucerek ? Quote
Marlena(sznaucer Perelka) Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 to sznaucer pieprz i sol mini jest sliczna ,siersc jest sztywna i ladna wydaje mi sie ze kolor jest oki.Nie jest psem wystawowym ale chce o nia jak najlepiej dbac. Quote
ramzes Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 W takim razie zdecydowanie trymuj. A w tym wypadku maszynka nie będzie ci potrzebna:lol: Quote
Marlena(sznaucer Perelka) Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 tylko ze nigdy nie trymowalam czytalam jak to robic tylko nie wiele mi to mowi.juz zamowilam maszynke Mosera1245 bo siersc jest ladna.Trymuje sie lapki i brzuszek?Moze bede golic kark a trymowac reszte. Quote
Elitesse Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 trymuje sie grzbiet, kark i boki, lapki i brzuszek skraca sie nozyczkami a glowe, szyje i dupke podgala maszynka najlepiej jakbys zobaczyla jak to na zywo robi "fachowiec" Quote
westie222 Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 A według mnie najlepiej nie kombinować samemu tylko udać się od razu do fachowca. On to zrobi najlepiej. Quote
malawaszka Posted June 7, 2006 Posted June 7, 2006 westie222 napisał(a):A według mnie najlepiej nie kombinować samemu tylko udać się od razu do fachowca. On to zrobi najlepiej. noo to wiadomo, ale za to się płaci :lol: Quote
Recommended Posts