S-ienna Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Szczeniaków jest 7-aktualnie zaczynają 7 tydzień życia. Jak to się stało, że są na tym świecie? Ot stare bajanie o tym, że taka ładna suczka, szkoda nie mieć po niej szczeniaczków, w dodatku raz musi mieć młode.... w końcu, przecież szczeniąt nie będzie dużo bo to pierwszy miot :cool3: Nie, wyszło, szczeniąt było 10- jedno mimo prób ratowania u weta nie przeżyło, jedno już znalazło nowy dom, jeden już zaklepany. Domek nie bardzo sobie radzi z taką ilością psów- 7 szczeniąt + ich rodzice. W sumie ja się nie dziwię. Domek jest radykalnie nastawiony- sterylka suczki jak tylko będzie to możliwe i szukanie nowych domków szczeniętom. Szczenięta są po matce buldożku francuskim i takim też ojcu. Oczywiście buldożki nie mają rodowodów ;) Szczeniaki są tłuściutkie i nie będą duże. Są w kolorach od rudego do beżowego, tylko jeden przypomina buldożka- najmniejszy maluch, biało-czarny, o płaskiej mordce. Jutro zdjęcia i dokładniejsze dane( ile suczek, ile psów) Czekamy na super domki :multi: Quote
Estrella Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 A z jakiej miejscowości są te tłuściutkie maluchy ? :) Mam nadzieję, że wszystkie znajdą ciepłe domki, będę zaglądać. :loveu: Quote
tibby Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Patrzę na te zdjęcia i patrzę i za kij nie widzę buldożka :D No ale może ja nie obyta ?:D A tymczasem podniosę ;) Quote
Inez de Villaro Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Niestety tatuś tych maluchów nie był na pewbo buldozkiem, nawet tym w typie, radzę zmienić tytuł, aby ktoś nie miał za złe wprowadzania w błąd, co nie zmienia faktu że sa śliczne. Acha, czy właścicielom znów nie przyjdzie do głowy rozmnażać i sprzedawać psiaki??? Quote
S-ienna Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Mamusia jest buldożkiem francuskim- stąd te miksy w tytule. Niestety, Mojra okazał się chłopakiem, Moro. Czy dwa samce mogą żyć razem w pokoju, czy nie bardzo|? Quote
S-ienna Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 A więc... 3 szczeniaki znalazły nowe domki w okolicy- zostały porozdawane sąsiadom i chętnym, wiem jak to brzmi, ale nie ja o tym decyduję :/ 2 szczeniorki pojadą jutro do Niemiec do nowych domów :) A chłopiec okazał się tak jak pierwotnie wszyscy sądzili dziewczynką i zostaje u mnie ;) A teraz tylko matka do sterylki i będzie happy end :) Quote
tatankas Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Byłam we wtorek ze swoją rudą u weta no i spotkaliśmy jednego psiaka,więc choć jeden trafił do odpowiedzialnych ludzi.Pogadałam z nową właścicielką,wypytywała dosłownie o wszystko,o szczepienia,odrobaczania tak więc nie jest tak źle.A tak z innej beczki to kto kundelkom,bo one nimi są,wziął i poobcinał ogonki,dlaczego właściciele się zdecydowali na taki krok,pewnie myśleli,że będą bardziej podobne do matki i będzie można sprzedać za większe pieniądze.Ludzie to nie myślą... Quote
S-ienna Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 tatankas napisał(a):Byłam we wtorek ze swoją rudą u weta no i spotkaliśmy jednego psiaka,więc choć jeden trafił do odpowiedzialnych ludzi.Pogadałam z nową właścicielką,wypytywała dosłownie o wszystko,o szczepienia,odrobaczania tak więc nie jest tak źle.A tak z innej beczki to kto kundelkom,bo one nimi są,wziął i poobcinał ogonki,dlaczego właściciele się zdecydowali na taki krok,pewnie myśleli,że będą bardziej podobne do matki i będzie można sprzedać za większe pieniądze.Ludzie to nie myślą... Bardzo się cieszę, że ten domek fajny. Ja mam info o drugim ( pan strażnik chwalił się zdjęciami psiaka), więc są przynajmniej 2 dobre domki :) Swoją drogą- oni te szczenięta sprzedali? :O mieli oddać za darmo..... Quote
Recommended Posts