Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szczeniaków jest 7-aktualnie zaczynają 7 tydzień życia.
Jak to się stało, że są na tym świecie?
Ot stare bajanie o tym, że taka ładna suczka, szkoda nie mieć po niej szczeniaczków, w dodatku raz musi mieć młode.... w końcu, przecież szczeniąt nie będzie dużo bo to pierwszy miot :cool3:

Nie, wyszło, szczeniąt było 10- jedno mimo prób ratowania u weta nie przeżyło, jedno już znalazło nowy dom, jeden już zaklepany.
Domek nie bardzo sobie radzi z taką ilością psów- 7 szczeniąt + ich rodzice. W sumie ja się nie dziwię. Domek jest radykalnie nastawiony- sterylka suczki jak tylko będzie to możliwe i szukanie nowych domków szczeniętom.

Szczenięta są po matce buldożku francuskim i takim też ojcu. Oczywiście buldożki nie mają rodowodów ;)
Szczeniaki są tłuściutkie i nie będą duże. Są w kolorach od rudego do beżowego, tylko jeden przypomina buldożka- najmniejszy maluch, biało-czarny, o płaskiej mordce.
Jutro zdjęcia i dokładniejsze dane( ile suczek, ile psów)
Czekamy na super domki :multi:

Posted

Niestety tatuś tych maluchów nie był na pewbo buldozkiem, nawet tym w typie, radzę zmienić tytuł, aby ktoś nie miał za złe wprowadzania w błąd, co nie zmienia faktu że sa śliczne.
Acha, czy właścicielom znów nie przyjdzie do głowy rozmnażać i sprzedawać psiaki???

Posted

Mamusia jest buldożkiem francuskim- stąd te miksy w tytule.
Niestety, Mojra okazał się chłopakiem, Moro.
Czy dwa samce mogą żyć razem w pokoju, czy nie bardzo|?

Posted

A więc...
3 szczeniaki znalazły nowe domki w okolicy- zostały porozdawane sąsiadom i chętnym, wiem jak to brzmi, ale nie ja o tym decyduję :/
2 szczeniorki pojadą jutro do Niemiec do nowych domów :)
A chłopiec okazał się tak jak pierwotnie wszyscy sądzili dziewczynką i zostaje u mnie ;)

A teraz tylko matka do sterylki i będzie happy end :)

Posted

Byłam we wtorek ze swoją rudą u weta no i spotkaliśmy jednego psiaka,więc choć jeden trafił do odpowiedzialnych ludzi.Pogadałam z nową właścicielką,wypytywała dosłownie o wszystko,o szczepienia,odrobaczania tak więc nie jest tak źle.A tak z innej beczki to kto kundelkom,bo one nimi są,wziął i poobcinał ogonki,dlaczego właściciele się zdecydowali na taki krok,pewnie myśleli,że będą bardziej podobne do matki i będzie można sprzedać za większe pieniądze.Ludzie to nie myślą...

Posted

tatankas napisał(a):
Byłam we wtorek ze swoją rudą u weta no i spotkaliśmy jednego psiaka,więc choć jeden trafił do odpowiedzialnych ludzi.Pogadałam z nową właścicielką,wypytywała dosłownie o wszystko,o szczepienia,odrobaczania tak więc nie jest tak źle.A tak z innej beczki to kto kundelkom,bo one nimi są,wziął i poobcinał ogonki,dlaczego właściciele się zdecydowali na taki krok,pewnie myśleli,że będą bardziej podobne do matki i będzie można sprzedać za większe pieniądze.Ludzie to nie myślą...

Bardzo się cieszę, że ten domek fajny. Ja mam info o drugim ( pan strażnik chwalił się zdjęciami psiaka), więc są przynajmniej 2 dobre domki :)
Swoją drogą- oni te szczenięta sprzedali? :O mieli oddać za darmo.....