Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

magda a znasz może osobiście te dziewczyny z Doberman NH? Bo dziś zabierają też troche psów z Łodzi, Pabianic - w tym starszą sznaucerkę mini i ja bym się chciała dowiedzieć czy ona jedzie do DT, DS czy gdzie? jest szansa zapytać o nią? Ona jest z Pabianic - miniaturka czarno-srebrna z kopiowanymi uszami

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magda z. napisał(a):
a w razie potzreby masz umowę adopcyjną? czy podesłać - jak same wydajemy psa to na mus musi być podpisane;)

Ja tu szukam domu dla Beki ale póki nie będzie miała zdjętych szwów to jej nie oddam. Ten tydzień na pewno jeszcze u mnie będzie. Możesz przesłać mi umowę.
A jak znajde kogoś to jak z wizytą przedadopcyjną?

Posted

malawaszka napisał(a):
magda a znasz może osobiście te dziewczyny z Doberman NH? Bo dziś zabierają też troche psów z Łodzi, Pabianic - w tym starszą sznaucerkę mini i ja bym się chciała dowiedzieć czy ona jedzie do DT, DS czy gdzie? jest szansa zapytać o nią? Ona jest z Pabianic - miniaturka czarno-srebrna z kopiowanymi uszami

Ja mam kontakt z Kasią od dobermanów - aisaK, Mariola jako nasza poliglotka i mieszkanka Gorlitz ma kontakt z dziewczynami z Niemiec. Dobki zabierają psy tylko do ds lub dt.

astridq jak znasz ludzi i mieszkają obok Ciebie to chyba nie ma potrzeby, aby ktoś jeszce tam jeździł, tak mi się wydaje. Bo skoro będziesz miałą sunię na oku to i tak nikt inny tego nei zrobi, zawsze można poprosić lolkę o tel do nich;) Umowę znajdę zraz, bo na dogo jest i link podam, tylko dokończe ogłoszenia - w końcu mam chwilę i nadrabiam zaległości...

Posted

ja korzystam z tej umowy
http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie!VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami?p=7959556&viewfull=1#post7959556
sama taką podpisywałam na Bismarcka

więcej umów tutaj
http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie!VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami?p=1623458&viewfull=1#post1623458
klikajac na czerwone teksty otwiera się strona gdzie jest dany formularz

podpisujemy w 2 egzemplarzach, jeden dla nas, drugi dla własciciela. jak nie chce podpisać to psa nie wydajemy;)

Posted

To dobrze, chciałam tylko wiedzieć czy w takiej sytuacji jak ta trzeba wizyty.
Mariola dzwonila niedawno do mnie i powiedziała, że jakby Beki nie znalazła domu to dziewczyny z Niemiec wezmą ją razem z Akiną ;-) Ale myślę, że Beki do tego czasu będzie juz u swoich ludzi ;p

Posted

to jaj jej zaraz tam zrobię, bo tam zaglądają ludzie najbliżej astridq:) własnie trzaskam tam inne schroniskowce, dlatego pomyślałam o tym - nadrabiam zaległosci....

Posted

malawaszka napisał(a):
zalezy w której części Warszawy - na pewno sięktoś znajdzie tylko powiedz w jakiej dzielnicy?

tego to już mi lolka nie powiedziała, w poniedziałek będzie info, bo wtedy też pani potwierdzi na 100%, że jest chętna na adopcję.

Posted

wróciłam do cywilizacji:cool3:....mam chyba z milion nieodebranych połączeń, jutro pooddzwaniam ale głowę daję, że to w sprawie niuni .....jedna osoba to chyba z 6 razy dzwoniła nie wytrzymała i wysłała tez smsa...jest z bogatyni czyli rzut beretem....jutro zadzwonę i dowiem się co to za domek
jeśli znajdzie się kilka fajnych domów to chyba będziemy wybierały ten najbliższy

Malawaszko pomożesz wybrać ten najlepszy??
tak samo Astridg:lol:

ta kobieta z warszawy sprawia naprawdę super wrażenie, ale jej bardzo na czasie zależy tzn widać że lubi aby wszystko szło zgodnie z jej planem....chciałby przyjechać po nią w sobotę do wrocławia.....ale najpierw musi przejść spotkanie przedadpcyjne i jeszcze musimy jakiś transport do wrocławia znaleźć.....jak już mówiłam kobieta sprawiająca naprawdę dobre wrażenie, zna się na rasie.......jedynie nie wiem i chyba nikt nie wie jak zachowa się jej sunia, też sznaucerka miniaturka w stosunku do naszej suni i odwrotnie, dlatego chce do wrocka przyjechac na spotkanie.....
co by nie było porozmawiam z innymi domkami i dopiero podejmiemy decyzję.......

a o Akinie tez coś Joannna wspominała( Joanna to nasza zaprzyjaźniona dziewczyna z niemiec co wyszukuje domy dla naszych bid - niekoniecznie rasowych i ładnych - co jest dość istotne,) ale na jakim to etapie to nie wiem by tylko kierownik mi coś na ten temat wspomniał....oczywiście powiedział, że jak znajdziemy jej coś tu na miejscu to nawet lepiej, więc jesli mamuska juz znajdzie dom to można małą zabierać:cool3::cool3:

Posted

ja miałam dziś maila o Beki z Twójmiasta :mdleje: wiedziałam, że tak będzie i dlatego zrobiłam tylko kilka ogłoszeń - mam nadzieję, że wybierzemy najlepszy domek, a Lolka jak będziesz rozmawiała to podawaj proszę ludziom adres mojej strony - może więcej psiaków skorzysta chociaż nie ma już białasów www.sznaucery.rix.pl

Posted

Dobrze, że jest takie zainteresowanie Beki.
U naszych sąsiadów nie wypali-nie trafia,że sunia po sterylce i to załatwia problem cieczek.
Nie obraziłabym się gdyby Beki była gdzieś blisko, mogłabym czasem zajrzeć do niej.
Co do Beki i innych suk...również się o to martwię bo Beki jest dosyć dominująca i nawet naszego Astona sobie ustawia.
Cały czas szukam dobrego ludzia dla niej ale nie wiem jak to będzie z rozstaniem-to moja mała dziewczynka ;(

Posted

piękny avatarek:) mam nadzieję, że więcej sznupków skorzysta z tej akcji Beki. Zawsze można tez młodą polecać jak ktoś z okolicy - ona też juz po sterylce.

Na jelonce też tylko poszedł Twój numer - moze jeszcze po innego psa dzwonili, jeden pan na pewno po Adelę, bo na bolcu jest numer Twój i Kasi. Zrobiłam test i foto z Twoimi dłuuugimi nogami z Ramzesem poszło na jelonce na 1 - mam nadzieję, ze przyciagnie wzrok:p

Posted

magda z. napisał(a):
piękny avatarek:) mam nadzieję, że więcej sznupków skorzysta z tej akcji Beki. Zawsze można tez młodą polecać jak ktoś z okolicy - ona też juz po sterylce.

Na jelonce też tylko poszedł Twój numer - moze jeszcze po innego psa dzwonili, jeden pan na pewno po Adelę, bo na bolcu jest numer Twój i Kasi. Zrobiłam test i foto z Twoimi dłuuugimi nogami z Ramzesem poszło na jelonce na 1 - mam nadzieję, ze przyciagnie wzrok:p

kurcze ja już się gubię :)