marmar Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 CoColina dzis trafiła do nowego domku,sunka jest starsza dama,ktora opusciła kraty żorskiego Azylu.CoColina była bardzo przerażona,cieżko było kobitkę wyciągnąć z budy,ale się udało.Po trudach związanych ze schodami i windą trafiła do kąpieli ,a pozniej juz tylko skok na kolanka :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,ciocie marmar chciała jescio kilka godzin temu zjeść :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,cioteczka jej nie odpusciła ,starała się bardzo ,teraz jestem jej kumpelką.Przed godziną wykopała w kołderce wielką dziurę:lol: :lol: :lol: ,ułożyła się i spała.Właśnie przyszła ze spacerku ostatniego ,resztę relacji jutro i nowe zdjątka z domku. podobno to ma być mój towarzysz :crazyeye: :crazyeye: głupio mi troszkę ,on taki pachnący ,a ja prosto z budy .. chyba mnie polubiał,powiedział hauuu do naszej panci: tak,tak takie mam schody do pokonania ,jak ja to zrobie?: musieli mi dać coś do picia ,inaczej nie ruszę się nigdzie:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no tak,woda wypita ,czas się zbierać do nowego domku: jutro Wam się pokaże jaka jestem czysta i pachnąca ,już moja pancia o to zadbała,kupiła mi nową obróżkę i smycz:eviltong: :eviltong: :eviltong: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Brawo dla tej Pani która wybrała psinę bez szans!!!!!!!!!!!!!! Quote
supergoga Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Śliczna suka. Bardzo się cieszę. A dawno w azylu siedziała. Nawet o niej nie wiedziałam Quote
pixie Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 ...bo dzisiaj mialy byc fotki....i wolanie o domek.... a tu fotki obiecane, lecz nieco inne... nie solo lecz z szarmanckim kolega i jakas Pancia? a skad wzielas Pancie! nic nie rozumiem... cioteczko marmar uchyl rabka slodkiej tajemicy a dama dostojna ! z klasa... prawdziwa COCO jak przystalo na Chanel Quote
marmar Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 no dobra,wiec powoli ,miałysmy z Alfa brac sie za prace nad Cocolinka,sunka zestresowana ,przerazona z budy nie wychodziła,wiec to był powod ,dlaczego nie była wystawiona ;) jak zawsze wczoraj wieczorem zdawałam Panci od CoColinki relacje z pobytu w Azylu,wspomniałam,ze mamy biedna ,starszą,slepą i skatowaną spanielke,jest przerażona i niestety agresywnie reaguje na ludzi,tak se mowie ,ze cieżka praca i w dodatku czy ktoś da slepej,starszej psince domek,a tu chodz idziemy teraz pozna sie z Czarkiem i jesli bedzie ok ma u mnie domek do konca zycia,chocby tylko miala zyc miesiac,ja tez sie starzeje i chce miec godna starosc -ona na to zasługuje. Wiec dzis pancia nie mogła sie doczekac,zrobiła cioteczce marmar pobudke i pedem do Azylu.Pancia chciala wszystkie wziasc,ale coz mieszkanko małe i tylko sunka miala byc,ale pancia zobowiazala sie i obiecała dla Mojzeszka domek tymczasowy obgadac;) ,moze sie uda ,trzymajmy kciuki!!! Pozniej jak wiecie,kapiel ,jedzonko i spacery ,odwiedziny u cioci Alfy ,a teraz spanko.Jutro foteczki beda nowe,jest wspaniala,jaki ma wspanialy wech,na spacerach pilnuje wszystkich swoich towarzyszy,gdy ktos przystanie,CoColinka nie idzie dalej czeka ,az dojdzie. Quote
marmar Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 hej,to ja CoColina ,wiecie nie spodobał mi sie wczoraj syn i synowa od mojej panci,chciałam ich zjesc:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,moja pancia musiała mnie szybko łapac na rece,teraz musze chodzic w domku ze smycza ,poniewaz wiecie ja nie widze i nie wiem kto mnie w razie tych ataków łapie za moj sliczny tyłeczek;) ,boje sie i czasem kłapie zabkami ze strachu ,ale jest co raz to lepiej,poznałam już moje nowe mieszkanko,nie wchodze juz w szafy ,moja pancia pokazuje mi teren na spacery ,dzis juz łatwiej sie poruszałam na spacerkach.Pancia powiedziala mi,ze bede musiala ich zaakceptowac,dam se chyba spokoj z nimi i nie bede ich atakowala,jak sytuacja sie nie powtorzy pancia mowila ze niew bede juz ciagnela smyczy za soba po mieszkaniu,ale co tam taka ladna smycz ,mi to nie przeszkadza,wazne ,ze jestem w nowym domku,spie z pancia i moim kumplem Czarkiem,dzis w nocy zrobilismy jej pobudke ,chciało nam sie tylko bawic ,a pancia spała:lol: :lol: Mam problem ,od kiedy jestem u nowej panci,jeszcze ani razu nie siusiałam,ani koopki nie zrobiłam,pije duzo wody ,jadłabym cały czas,pancia musi uwazac ,bo wskakuje na piecyk za jedzonkiem.Pancia sie bardzo marwti o mnie ,dzis od switu spacerowała ze mna ,a ja nadal nie siusiam.Była u mnie ciocia marmar zrobiła mi sesje zdjeciowa;) .Foteczki mowiła ,ze wstawi pozniej,bo sasiad zakrecony nie dał jej kabelka do kompa:mad: :mad: :mad: :mad: Quote
marmar Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Już bylismy w drodze do weta,a tu CoCa niespodzianka siusiu ,za chwilke koopka ,no jescio spacerek no i do domku a CoCa co?koopka na 3 pietrze ,no i powrot na spacerek,aby do konca sie wyprozniła. Quote
cockermanka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Jak to dobrze,że suńka ma domek :-) czekamy na fotki. Quote
cockermanka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Ooo...kolana pańci to najlepsze miejsce dla spaniela - a szczególnie dla starszych i niewidzących :-),mój dziadzio Amik zawsze pędzi ze mną na wyścigi do naszego wspólnego fotela - koniecznei musi wpakować się na kolana - wtedy jest zadowolony ;-) Czy wiadomo skąd się ta biedna suńka wizięła w azylu? Quote
marmar Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 sunka została przywieziona z parkingu skatowana. Uczymy sie wszyscy jak z nia postepowac,biedulka ,w sciany wchodzila,dzis jest super,szybko sie uczy a jej towarzysz ma dzwoneczek na obrozce.Z dnia na dzien poprawa,jest w trakcie strzyzenia ,udszka jej były całe oklejone starym jedzeniem,skołtuniona ,masakra,co dzien po troszke,była niepsokojna przy strzyzeniu pierwszego uszka,ale gdy zeszła i zauwazyła,ze jest lzejsze ,wskoczyła na kolanka i drugie uszko nastawiła. Tutaj jeszcze mam te ciezkie uszka,ale to było woczraj;) Quote
cockermanka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 marmar napisał(a):sunka została przywieziona z parkingu skatowana. boszzz...:mad: :angryy: jak można skatować psa :shake: jak to dobrze,że teraz ma już spokojny dom.Takie niewidzące psy bardzo szybko uczą się nowego domu - mój Amik ma już wszystkie kąty "obcykane" - byleby mebli nie przestawiać. Wiem jaka to rdocha dla schroniskowego spaniela,jak wreszcie dobra dusza pozbawi go kołtunów - niedawno strzygłam właśnie takiego psiaka,który zresztą zamieszkał w Żorach (i tez jest czarny;) ). Spaniele są bardzo pojętne - bedzie duża pociecha z CoColiny :loveu: Quote
marmar Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 ucza sie szybko ,to fakt Alfa i Zuzia miala Misiaczka niewodomego,wiecie dowiedzialam sie o tym przez przypadek,ona jest urocza,z godziny na godzine bardziej ufa,co prawda relacje brat,bratowa:shake: :shake: ,ale CoColinka wyczuwa dobrego człowieka;) .Jaka byla szczesliwa po wieczornym spacerku,wskoczyla na rece panci ,tak merdala ogonkiem.Nadal sie boi windy,pancia jej z nia po schodach chodzi,a ja na rece i jedziemy winda,Panci sie nie da rece wziasc,wychodzi z obroki. Wczoraj poznala swa kumpelke Betine: Quote
marmar Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Cockermanka na jakim osiedlu jest psinka w Żorach?,oczywiscie jesli moge wiedziec;) .Byc moze spotykamy sie na spacerkach i tak sie mijamy. Jaka jestem szczesliwa ,ta pancia mnie kocha ,wiecie jak bardzo sie martwi i przezywa co juz przeszłam,co chwilke sciga ciocie marmar,mowi ze nie chce mnie stresowac i wszystkie zabiegi kosmetyczne ciocia marmar ma robic:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .Wczoraj chcialam z ciocia marmar sie bawic,szalalam na łozku,sciagalam narzuty ,ciocia marmar za szybko reke wyciagnela i :oops: kłapnełam na nia zabkami,ale jak sie opamietałam z jakim rozpedem wskoczylam do niej na rece i tak bardzo sie balam i trzesłam ,ze bedzie mnie biła,a ona nic mowi do mnie spokojnie ,głaskała mnie,ja sie polozylam na pleckach ze strachu ,a ona dała mi buzi.Pozniej juz było ok bawiłam sie z nia :multi: :multi: Quote
cockermanka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Łooo...nie mam pojęcia jak się to osiedle nazywa...wiem tylko jak tam dojechać:cool3: Postaram się tu ściągnąć sprawczynię adopcji tego spaniela :lol: A tak na marginesie - jak zobaczysz czarnego ogromnego (i wysokiego i grubego-jeszcze;) ) ,ostrzyżonego cockera to to będzie właśnie Ricki :cool3: Super,że CoColina ma sie coraz lepiej :loveu: A my dziś obchodzimy drugą rocznicę adpocji naszego dziadziulka :multi: Quote
marmar Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 Gratuluje rocznicy :multi: :multi: :multi: :multi: ,oby wiecej takich szczesliwcow było. Cio tam jest mniej wiecej przy tym osiedlu co wpada w oko? Quote
chalimala Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 ricardo jest na sikorskiego a kasta na powstańców :) zapraszam na spotkanko :D kasta jest złota a ricardo gruuuby czarniutki :D chodzi z moją mamą na spacerki :D chętnie poznam twoją dame :D Quote
chalimala Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 aha!!!! super że adoptowaliście sunie :D zobaczysz że wynagrodzi Wam ogromnym oddaniem i miłością :) ricardo już wynagradza moim rodzicom :) Quote
cockermanka Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Hej, chalimala - właśnie miałam Cię tutaj zawołać :cool3: chyba robi się w Żorach niezła grupka spaceowo-spanielkowa :loveu: Quote
marmar Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 no wiec CoColina jest tez na powstancow:evil_lol: :evil_lol: , tu wizyta u cioci Alfy i Zuzi: no no ładnie to tak Żory ukrywac sie;) ? Quote
chalimala Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 ojejku na powstańców??? :) no to super :D poznam cocolinkę osobiście :D może dziś o 19???? :) za 12???może być też tak po 16 bo tak bede z pracy :) za 12 :) Quote
marmar Posted May 19, 2006 Author Posted May 19, 2006 chalimalaojejku na powstańców??? :smile: no to super :-D poznam cocolinkę osobiście :-D może dziś o 19???? :smile: za 12???może być też tak po 16 bo tak bede z pracy :smile: za 12 :smile: sorry bieganina dzis byla z ToTenkiem,wybacz nie przeczytałam postu. Gdy wracałam z Azylu z ToTenkiem mijałysmy złotą spanielke ,moze to Wy? Jutro zapytam mamy o której z nimi wyjdzie na spacer,wiem,ze na pewno ok.12 ,17 -19 soaceruje po osiedlu z przystankami na ławce Quote
Recommended Posts