Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki Nikolaaa:loveu:
Niunia przestała się drapać, podejrzewam więc że nie było to związane z alergią pokarmowa tylko uczuleniem na obróżkę którą miała w lesie lub pogryzieniami przez kleszcze.
Dzisiaj po pracy jak wróciłam do domu wszystkie psiaki wylegiwały się na podwórku poza Niunia oczywiście;) która na dwór wychodzi tylko z człowiekiem albo wyraźnie zaintrygowana szczekaniem wszystkich psów na osiedlu- ale to już musi być naprawde coś. Dlatego myślę że byłby to cudowny piesek do bloku.

Posted

Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z lubelskiego w sprawie adopcji, kobieta mieszka sama w bloku, miała 15 lat psiaka i więcej się nie dowiedziałam bo jestem w pracy ale jesteśmy umówione na telefon wieczorem.

Posted

Ania102 napisał(a):
Dzisiaj dzwoniła do mnie pani z lubelskiego w sprawie adopcji, kobieta mieszka sama w bloku, miała 15 lat psiaka i więcej się nie dowiedziałam bo jestem w pracy ale jesteśmy umówione na telefon wieczorem.

Trzymam kciuki :)

Posted

Kobieta z lubelskiego wydaje się naprawde miła kobietą ale okropnie pesymistyczna, nie jest to dom do przekreślenia ale był też drugi telefon z krakowa i dziewczyna zrobiła na mnie lepsze wrazenie...Myślę,że to byłby dobry dom dla Niuni. U mnie Niunia najbardziej przyklepiła się do mnie pomimo tego,że moja mama poświęca jej znacznie więcej czasu i bardziej ją rozpieszcza(ja pracuję) więc wyraźnie adoruje młodsze osoby dlatego BARDZO PROSZE O POMOC W SPRAWDZENIU DOMKU!!!

Posted

Juz na Krakowskim wątku pytłam, ale mam pewien problem z jakimis dziwnymi różowymi polami co mi czasem posty zasłaniają :/ wiec na wszelki wypadek jeszcze spytam tu : w jakiej czesci miasta miałaby byc ta wizyta ? niestety w pewne miejsca mam ponad godzinę dojazdu autobusami . Jak jest podany rejon to predzej ktos sie zobliguje jelsi mieszka w tamtej okolicy ;)

Posted

[quote name='agamika'] Juz na Krakowskim wątku pytłam, ale mam pewien problem z jakimis dziwnymi różowymi polami co mi czasem posty zasłaniają :/ wiec na wszelki wypadek jeszcze spytam tu : w jakiej czesci miasta miałaby byc ta wizyta ? niestety w pewne miejsca mam ponad godzinę dojazdu autobusami . Jak jest podany rejon to predzej ktos sie zobliguje jelsi mieszka w tamtej okolicy Już wysyłam Ci pw:)

Posted

[quote name='Weronia'] I jak się sprawy mają? Ktoś sprawdził dom?
agamika i tila zaoferowały pomoc:Rose:
Tak się przywiązałam do tej małej a ona do mnie i martwię się, że ona znowu bedzie miała poczucie porzucenia...no ale najlepiej bedzie jak najszybciej trafi do stałego domku:)
Tylko na 30 umówione jesteśmy na sterylkę, po czym idę na noc do pracy a później 1 znowu a od 2 szykuje mi się pobyt w szpitalu i trochę nawał, bo ogromnie mi zależy żeby przed szpitalem trafiła do DS - oczywiście jeśli podczas kontrolki dom zda egzamin.
I co tu zrobić? Kto ewentualnie pójdzie za mnie do pracy 1wszego...

Posted

proszę Cię Ania102 tylko sie nie rozczulaj bo mała będzie miała dobry dom ,a o to w tym wszystkim chodzi ,a ja już widzę jak Tobie się na płacz zbiera ...i zaraz wszyscy będziemy płakać

Posted

No to dzięki po przeczytaniu Twojego posta juz mi łzy pociekły a mama jaka smutna, ale najważniejsze że znalazł sie dobry domek:) i to zadziwiająco szybko. Właścicielką bedzie młoda dziewczyna z krakowa, Niunia bedzie mieszkała w bloku na 3cim piętrze mam nadzieję że bedzie szczęśliwa...i że nie bedzie myslała ze znowu zostałą porzucona tylko że jej pomogłam

Posted

Weronia napisał(a):
Dziewczyny, jak tam? Kiedy mała jedzie?

Po sterylce, prawdopodobnie w sobotę...chyba że się bedzie źle czuła ale póki co sobota:) To naprawde jest taki kochany piesek, że aż zazdroszcze Ewelinie że ją adoptowała:)

Posted

Sunia po sterylizacji!
Wszystko jest w porządku, bardzo dobrze zniosła narkozę...ale była w ciąży!
W sobotę do nowego domku- nie wiem jak ja to przeżyję...

Posted

tak myślałam,Ania102 chyba też to podejrzewała ! ale pewnie dla tego była taka grzeczna przytulanka,suki w ciąży zupełnie inaczej się zachowują...

Posted

To był początek, ja to u wszystkich niewysterylizowanych suczek podejrzewam ciąże...no i niestety to prawdopodobieństwo często jest bardzo wysokie:shake::shake::shake:
Ale najważniejsze że Niunia czuje się dobrze, już się na łóżko wczołgała i śpi spokojnie:lol: