altair82 Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Chcę kupić czarnego labradorka, pieska , tylko troszeczke ograniczaja mnie finanse, moge zapłacić za niego do 1000zł. Zależy mi aby to byl szczeniak rasowy, o zrównoważonycm charakterze, bez tendencji do dominancji, anie nie bojażliwy. Czekam na rady, jak i gdzie kupić szczeniaka. Quote
Milkat Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Wiem że pewnie myślisz o szczeniaku, ale może rozważ tez przygarnięcie labka w potrzebie!!!! Akurat jest czarny lab w łódzkim schronie, oddany przez właścicieli, nie zniechecaj się że trzeba o niego bardziej zadbać - to wcale nie musi być trudniejsze niż wychowanie laba od małego!!!! Przeczytaj watek o staruszku labku z mysłowickiego schronu przygarniętym przez mosii - to fantastyczna historia uratowania psa i zyskania wspaniałego przyjaciela!!! pozdrawiam i życzę zebys znalazła tego "swojego" wymarzonego....:lol: Quote
Gazuś Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Jeżeli ograniczają Cię finanse, to może właśnie przygarnąć, a nie kupić? W schronisku znajdziesz wspaniałegom psa, o łagodnym zrównowazonym charakterze. Wystarczy poszukać. Co do kupna - "szczeniak rasowy, o zrównoważonycm charakterze, bez tendencji do dominancji, anie nie bojażliwy" - oznacza szczeniaka RASOWEGO - czyli RODOWODOWEGO. Lepiej pozbierac przez następne 2-3 miesiące i kupić trochę drożej, ale z dobrej, zaufanej hodowli. Chociaż po 1000zł też kupisz rodowodowca, ale trochę się musisz naszukać. Po trzecie - takich tematów były dziesiątki - wejdz na "poszukiwane hodowle" tam znajdziesz odpowiedzi na Twoje pytania :lol: I radzę korzystać z szukajki (jeżeli u Ciebie działa, bo u mnie nie) Quote
nefre Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Ceny labradoró znacznie teraz spadły i za 1000 zł mozna kupić już psa z rodowodem.Zajrzyj tutaj można znajdziesz jakąś interesujacą cię hodowlę Quote
FigabaS Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Ja tez sadze ze w granicach 1000zl albo troche wiecej (calkiem mozliwe ze mniej) kupisz pieska z rodowodem i wybierzesz sama. Nie wiem tylko jak poznasz charakter u malego szczeniaka. Radzilabym dokladnie sie zapoznac z wymaganiami rasy, labrador nie jest latwym psem. Quote
FigabaS Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Koniecznie czarnego labka chcesz? Znalazlam na labradory.info informacje z wczoraj - jest do oddania 1,5 roczna, biszkoptowa sunia, zadbana, urocza, widzialam zdjecia. Jesli Cie interesuje to podaje kontakt jandzia@tlen.pl Nawiasem - ja tez mam labke adoptowana :lol: Quote
Recommended Posts