Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pokićkałam ten post i zamiast go cytować poniżej, zaczęłam na nim poprawiać. W tej chwili jest nieaktualny. Właściwy jest poniżej:-)

Tym samym na dzień 29 września kociaki mają saldo minus 500,49:-(

• Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Aga! Poprawiłam rozliczenie kociaków do wrzucenia na pierwszą stronę. Zakończył się właśnie bazarek między innymi dla kociaków i dostały z niego 200 zł. Doszedł jednak rachunek za szczepienie, za który muszę oddac Pani Dorocie. Wszystko jest tu zapisane, gdybyś mogła wrzucić to do pierwszego postu, byłoby wspaniale!

Na dzień dzisiejszy sytuacja wydatków przedstawia się następująco:

14 lipca 110,00 zakup karmy suchej i mokrej dla kociaków (bez rachunku, darowizna od Ewy Marty)
04 sierpnia 137,28 zł zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek
13 września 147,21 zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek
22 września 175,00 zł zwrot za benzynę Nutusi, która przyjechała z Ulą po kociaki z Warszawy i przywiozła je tu
23 września 11,00 zł zabawki (bez rachunku, darowizna od Ewy Marty)
23 września 30,00 zł zakup ręcznikow używanych w ciucholandzie - rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek
23 września 55,00 zł odrobaczanie i szczepienie koteczki będącej na DT- rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek
wrzesień 101,00 zł antybiotyk, 4 zastrzyki z powodu nieżytu żołądka- rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek jak odbiorę od Pani Doroty
10 października 55,00 zł szczepienie koteczki i wizyta kontrolna - rachunek zeskanuję i wrzucę na wątek jak odbiorę od Pani Doroty

W sumie wydane zostało do tej pory 821,49 zł, z czego 121,00 zł bez rachunku, więc pozostaje to kosztem Ewy Marty.

Przychody:

08 października 50 zł od Agnieszki S. sąsiadki Ewy Marty:-)
11 października 200 zł z bazarku Ewy Marty z kurtkami i kosmetykami.

Tym samym na dzień dzisiejszy kociaki mają saldo minus 450,49:-(

Posted

Koteczka w DT jest w bardzo dobrym stanie. W pełni zsocjalizowana, zaprzyjaźniła się z kotami - rezydentami, których używa czasami jako materace do spania:-) Jest milusia, chwilami ciut nieufna, ale jak już podejdzie do czlowieka, to przytulas z niej straszny. Kilka dni temu zostala ponownie zaszczepiona i wet potwierdził podejrzenia pani Doroty, że Malutka Yumi (bo tak sie teraz nazywa;-) ) miała mocno poparzony nosek. Upalone wąsy i głębokie poparzenie na nosku, aż do zejścia sierści mogły być rezultatem próby zjedzenia czegoś z grilla albo (ale w to nie chcę wierzyć) celowego poparzenia koteczki. O tym, że ktoś coś jej mógł zrobić świadczyć może jej wielki strach przed podejściem do mnie, mimo, że wcześniej szła tak jak siostra ufnie na ręce. Podczas ostatnioego pobytu na Helu miałam problem ze złapaniem jej. Na szczęście wszystko się cudownie goi i sierść odrsata. Yumi jest podobno piękna, sierść ma błyszczącą i wspaniale się czuje. Szukamy jej domku z fajnym kotem, bo ona bardzo dobrze funkcjonuje, kiedy ma kocie towarzystwo:-)

Posted

Czy mamy jakies aktualne zdjecie koteczki tak zeby mozna bylo zaczac ja oglaszac z kontaktem do adopcji?Te powyzej sa bardzo ladne wiec moze je wykorzystam tylko jaki kontakt podawac?

Posted

Tak mi się wydawało, że ten nosek taki jakiś... za różowy. Ale się nie znam, to i się nie odzywałam :) Fajnie się Malutkiej trafiło z DT u uroczej Dorotki. Żeby się tak domek fajny znalazł teraz, zanim na amen się przywiąże i do Dorotki i do swych kocich przyjaciół...

Posted

[quote name='Ellig']Czy mamy jakies aktualne zdjecie koteczki tak zeby mozna bylo zaczac ja oglaszac z kontaktem do adopcji?Te powyzej sa bardzo ladne wiec moze je wykorzystam tylko jaki kontakt podawac?[/QUOTE]

Eluniu, kontakt do mnie, a ten znasz:-) Aktualne zdjęcia zrobię, jak pojade do Małej. W tej chwili choruje córka Pani Doroty i nie bardzo mam jak jechać. Mam nadzieję, że pod koniec tygodnia uda się nam umówić. Pani Dorota mówi, że Yumi jest śliczna i bardzo, bardzo kochana i grzeczniutka. Gdyby nie to, żer mieszka w kawalerce, mała zostałaby z nimi na zawsze. Szukamy jej domu z innym kotem lub kotami, bo ona bardzo potrzebuje towarzystwa. Jest urocza i ufnie wtula się w inne koty.

[quote name='Nutusia']Tak mi się wydawało, że ten nosek taki jakiś... za różowy. Ale się nie znam, to i się nie odzywałam :) Fajnie się Malutkiej trafiło z DT u uroczej Dorotki. Żeby się tak domek fajny znalazł teraz, zanim na amen się przywiąże i do Dorotki i do swych kocich przyjaciół...[/QUOTE]

Ja porównywałam zdjęcia i wcześniej nosek nie był taki. Balam się, że to jakaś choroba skóry, a to oparzenie... Ale to ja musiało boleć:-(

Posted

a ja dla odmiany podejrzewalam grzyba, nawet o tym pisalam. Az mi sie wierzyc nie chce zeby ona sama sie tak akurat nosem do czegos dotknela.........moze jakis debil jej pomogl.

Wiecie Morela ma ogloszenia chyba w 25 miejscach.......i cisza.Mala odlowiona wystawilam na allegro i tez cisza:(

Posted

Byłam wczoraj u Malutkiej Yumi. Rzeczywiście jest bardzo ładna, choć ciężko było jej zrobić zdjęcia. Jakieś udało mi sie pstryknąć i po południu wgram. Jest generalnie bardzo przywiązana do Pani Doroty i do jej dwóch kotów. Mocno nieufna do obcych. Mimo wysiłków i namawiania przez godzinę, nie udało mi sie jej wziąć bezstresowo na ręce. Dala sie pogłaskać, ale tylko wtedy, kiedy Pani Dorota była obok niej i tez ją głaskała. Widać że jest jej dobrze, że czuje się bezpiecznie, ale jak weszłam, to dla pewności wolała polecieć pod opiekuńcze skrzydła przybranego taty, który chcąc nie chcącrobi za jej mamę:-)
Martwię się, że w tej chwili trudno będzie się jej przestawić na nowych ludzi. Ale jest to możliwe, bo podobno jak ktoś zagląda częściej do ich domu, to mała jest odważniejsza. Najważniejsze to znaleźć jej cierpliwy dom, a do tego z conajmniej jednym nieagresywnym kotkiem. Ona bardzo potrzebuje drugiego stworzenia obok, to widać.
Zawiozłam jej karmę suchą i mokrą dla juniorów, do tego kilka buteleczek mleka, które uwielbia. Dostała też dla siebie i kolegów zabaweczki:-) Teraz prztymierzam się do jej sterylizacji w listopadzie. U mojego weta, który sterylizowal i kastrował moje psy, zrobię ją za ok. 140 złotych.
Ogólnie wyszłam trochę smutna z tego spotkania, bo stanowczo za długo trwa szukanie jej przeze mnie domu. Jakas totalnie niezaradna jestem w tym temacie:-( A ona jest w domowym tymczasie, traktowana jest jak członek rodziny i będzie jej coraz trudniej odnaleźć się w nowym miejscu:-( Mimo wszystko widok rozwalonej na łóżku koteczki jest zdecydowanie lepszy, niż widok głodnego malucha chowającego się pod kontenerem na campingu, zwłaszcza w deszcz...

Posted

Znajdzie się domek, nie trać nadziei. My mamy daleko do domu z Wwy, jak wiesz. W drodze opowiadamy sobie co słychać i oczywiście zawsze schodzi na najświeższe info z frnntu psio-kociego. Powiedziałam Sławkowi, że Szmaragdowa się znalazła i że takiego kota mogłabym mieć już, teraz, od zaraz. A on mi na to, że on by chciał... czarno-białego! Ja, że Neigh twierdzi, że nikt nie chce czarno-białych, a on swoje: a ja bym chciał i takiego "zamawiam", jeśli tylko będziemy mieli koci wakat (oby ta chwila jednak nastąpiła jak najpóźniej!!!!! - oczywiście ze względu na moje dwa kocie futrzaki, a nie na to, że ja nie chcę czarno-białego kićka;))
Tak więc teraz tylko trzeba znaleźć takiego drugiego Sławka i Yumi będzie miała domek!:eviltong:

Posted

Czarno - bialych to ja mam kilka.......jest np. Krowek po drutowaniu szczeki. Cudo charakterologiczne.....

Ludzieeeeee plissssss pomozcie znaleźć platne hospicjum dla kota.......

Posted

Nutusia napisał(a):
Tak więc teraz tylko trzeba znaleźć takiego drugiego Sławka i Yumi będzie miała domek!:eviltong:

I z tym jest największy problem kochana:-) Bo drugiego takiego nie ma;-) Fajny ten Twój małż jest;-) I na kotach się zna, znaczy na tym, które fajniejsze są;-) Ale nie życzę wam wakatu, jakoś inaczej sobie poradzimy.

Posted

Kochana Ellig, jak zawsze mnie wsparła i wstawiła na facebooku ogłoszenie i zdjęcia malutkiej Yumi:-) Nie znam sie na tym, ale zrobiła to jako wydarzenie, a więc coś więcej niż zwykłe ogłoszenie:-) Eluniu, bardz Ci za to dziękuję, zresztą nie tylko za to! Nigdy mnie nie zostawiasz i pomagasz ZAWSZE:loveu:

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Kochana Ellig, jak zawsze mnie wsparła i wstawiła na facebooku ogłoszenie i zdjęcia malutkiej Yumi:-) Nie znam sie na tym, ale zrobiła to jako wydarzenie, a więc coś więcej niż zwykłe ogłoszenie:-) Eluniu, bardz Ci za to dziękuję, zresztą nie tylko za to! Nigdy mnie nie zostawiasz i pomagasz ZAWSZE:loveu:

Ewus to ja dziekuje!:)Moge dokladnie to samo powiedziec o Tobie:)

Posted

Wklejam najbardziej aktualne rozliczenie. Agnieszka, bardzo łądnie proszę o wklejenie do pierwszego postu:-)
Minus nam sie zmniejsza:-)

14 lipca 110,00 zakup karmy suchej i mokrej dla kociaków (bez rachunku, darowizna od Ewy Marty)
04 sierpnia 137,28 zł zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanowany w poście 121
13 września 147,21 zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanowany w poście 121
22 września 175,00 zł zwrot za benzynę Nutusi, która przyjechała z Ulą po kociaki z Warszawy i przywiozła je tu
23 września 30,00 zł zakup ręcznikow używanych w ciucholandzie - rachunek zeskanowany w poście 121
23 września 55,00 zł odrobaczanie i szczepienie koteczki będącej na DT- rachunek zeskanowany w poście 121
17 września 101,00 zł antybiotyk, 4 zastrzyki z powodu nieżytu żołądka- rachunek zeskanowany w poście 121
05 października 55,00 zł szczepienie koteczki i wizyta kontrolna - rachunek zeskanowany w poście 121
16 października 50,46 zł zakup karmy dla juniorów i zabaweczki - rachunek zeskanowany w poście 121
02 listopada 15,00 zł za ogłoszenia Yumi na 30 portalach internetowych

W sumie wydane zostało do tej pory 886,95 zł, z czego 121,00 zł bez rachunku, więc pozostaje to kosztem Ewy Marty.

Przychody:

08 listopada 127,40 zł z bazarku Ewy Marty z książkami.

Tym samym na dzień dzisiejszy kociaki mają saldo minus 388,55:-(

• 2 weeks later...
Posted

Wklejam najbardziej aktualne rozliczenie. Agnieszka, bardzo ładnie proszę o wklejenie do pierwszego postu:-)
Minus kociaków się zmniejsza:-)

04 sierpnia 137,28 zł zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanowany w poście 121
13 września 147,21 zakup karmy suchej i mokrej - rachunek zeskanowany w poście 121
23 września 30,00 zł zakup ręcznikow używanych w ciucholandzie - rachunek zeskanowany w poście 121
23 września 55,00 zł odrobaczanie i szczepienie koteczki będącej na DT- rachunek zeskanowany w poście 121
17 września 101,00 zł antybiotyk, 4 zastrzyki z powodu nieżytu żołądka- rachunek zeskanowany w poście 121
05 października 55,00 zł szczepienie koteczki i wizyta kontrolna - rachunek zeskanowany w poście 121
16 października 50,46 zł zakup karmy dla juniorów i zabaweczki - rachunek zeskanowany w poście 121
02 listopada 15,00 zł za ogłoszenia Yumi na 30 portalach internetowych

W sumie wydane zostało do tej pory 886,95 zł, z czego 121,00 zł bez rachunku, więc pozostaje to kosztem Ewy Marty.

Przychody:

08 listopada 127,40 zł z bazarku Ewy Marty z książkami.

Tym samym na dzień dzisiejszy kociaki mają saldo minus 388,55:-(

Posted

Nutusiu, bardzo dziękuję ale nie ma potrzeby:-) W tej chwili robię bazarek dla Kajusia, Soni i Tośki, a po nim w kolejnym może znowu dorzucę kociaki;-) Chcę zrobić malutkiej sterylkę i dlatego chcę troszkę zmniejszyć minus. Fantów mam sporo, tylko czasu na ich wystawienie brak:-( To ciuchy, które trzeba pomierzyć, opisać...