dreag Posted July 24, 2010 Author Posted July 24, 2010 Pan ma się umówić z Asencją na zabranie w poniedziałek. Trzymam kciuki! Quote
Asencja Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Dzwonił,że będzie po 18' .....................i nie zjawił się ani nie zadzwonił.Właściwie to miałam obiekcje natury moralnej co do oddania psa-pan pracuje 7dni w tyg,nie może wziać urlopu,na drugi dzień po zabraniu psa idzie do pracy.Nie wiem może mu coś wypadło w pracy a co by było jakby miał już psa????On mieszka sam co wtedy?Kot ma kuwetę i nie szczeka ani nie wyje- mój Brykiet-kot tak nie robi; więcej- może czekać na pana nawet cały dzień jeśli wie,że dostanie głaski i mizianki-proponuję kota.Fafla" vel Tofika chyba nie oddam Quote
agaciaaa Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 A już myślałam, że będzie szczęśliwe zakończenie. Ciekawe czy pan się jeszcze odezwie. Quote
Asencja Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Psies zaczyna zmieniać się-dziś pierwszy raz ,nieśmiało, polizał mnie po nosie.Aż łzy stanęły mi w oczach.Zaprzyjażnił się z dziewczynami i dziś zostawiłam go na noc razem z nimi,w zamknięciu.[choć i tak mają wyjście do ogrodu]Zobaczymy co będzie .Nie pójdę spać i będę sprawdzać co się dzieje.Jest weselszy,jakby mlodszy-potrafi ganiać w koło podwórka jak szalony,podskakuje i przypada do ziemi.Nie robił tego -był taki stateczny.Pies zaczyna otwierać się a ja go zdradzam i oddaje! Jakiś obcy człowiek zabiera go,zostawia i wychodzi na pół dnia-powiedzcie czy Fafel vel Tofik nie poczułby się znowy zawiedziony,zdradzony i porzucony????:shake: Quote
dreag Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 No i co dalej z Tofikiem? I z Panem? Trochę szkoda, bo wydawał się odpowiedzialny, tyle czasu go chciał, no i nie ukrywam, że był jednyny który się zgłosił... Jak ta sytuacja ma się do Twojego remontu? Quote
Asencja Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Jakoś to będzie bo teraz nawet gdyby Pan się odezwał to Tofika NIE ODDAM!!!!To nie jest zabawka tylko pies,żywy pies i to po przejściach.Nie wolno tak sobie pogrywać z żywym stworzeniem.Dobrze,że chłopiec nie poznał gościa na tyle żeby polubić.Co niestety nie zmienia faktu,że Tofik potrzebuje wizyty u weta d/s usznych.Coś trzeba robić bo niestety ma nawroty stanów zapalnych.podawałam krople p/zapalne/bólowe z pabialginą i szybciutko przeszło ale sama wiesz Agnieszka,ze tam coś trzeba było by zeskrobać czy wymazać i zbadać.Może ktoś bedzie przypadkiem jechał tu czy tam i mógłby pomóc? Quote
dreag Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 No to przyjadę, ale mogę chyba najszybciej dopiero w niedzielę lub poniedziałek, wytrzyma jakoś? Quote
dreag Posted August 1, 2010 Author Posted August 1, 2010 Ja jak zwykle allegro i bialystokonline, w gazecie już był już jako "znalazł dom", bo dałam info, że zarezerwowany, teraz nie wiem, czy jeszcze wystawią:roll:. Agaciaa, jak tam u Ciebie, jeszcze ogłoszenia aktywne? Tofik umówiony na kastrację 12 sierpnia, wtedy przy uspaniu zobaczymy też na spokojnie to ucho, bo jak Asencja mówi, że tak to on się nie daje. Zaglądajcie tu częściej i podnoście wątek proszę;). To gotowiec dla chętnych do pomocy w ogło: Tofik to kolejny porzucony psiak. Doskonały do domu, gdyż umie się w nim doskonale zachowywać. Bez problemu jeździ samochodem, ładnie chodzi na smyczy, jest grzeczny, milutki, chętnie bawi się zabawkami, zwłaszcza piszczącymi:) Toleruje koty i psy. Bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, chodzi krok w krok, by nie czuć się samotnym. Jest zaszczepiony i odrobaczony. Ma około 3 lata. Jest niewielkiego wzrostu, sięga głową do kolana. Czeka na lepszy los i odpowiedzialnego opiekuna, który więcej go nie zostawi. Tel. 507764557 Quote
ewatonieja Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 ehh jak można takiego słodkiego psiaka porzucić, tylko ktoś bez serca mógł :( Quote
agaciaaa Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Moje ogłoszenia ciągle aktywne, tak jak mówiłam nie kasowałam nic, zanim domek nie był pewny. Quote
dreag Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 No i Tofik stracił dwie kuleczki. Wcześniej niż zarezerwowałam w Białymstoku, bo Asencja załatwiła zniżkę w Sokółce. W sumie na jedno wyszło, bo miał mieć za darmo, ale jazda po niego i zabranie do lecznicy, a potem odwiezienie i powrót do domu, to to samo, co zapłacić w Sokółce. A że termin był dosyć odległy, a Tofik zainteresowany coś za bardzo jedną z jej tymczasowych panieniek... Oby wszystko było ok. Zostały jeszcze te nieszczęsne uszy, Asencja dogrzebała się w jednym z nich niezłych cudów:roll:. Nikt się nie wybiera do Białegostoku w najbliższym czasie? Chodzi mi o przywiezienie tego pana. Ja bym odebrała w umówionym miejscu, a potem odwiozła z powrotem, zawsze to jedna jazda mniej, a tak to będę musiała walnąć 160 kilosów za raz. Kto mnie wspomoże, może akurat jest taka możliwość:cool3:? Quote
agaciaaa Posted August 4, 2010 Posted August 4, 2010 Ja się niestety nie wybieram, ale jakby coś się zmieniło, to będę pamiętać o Tofiku. EDIT Prawdopodobnie będę jechać w następnym tygodniu, chyba we wtorek, ale to jeszcze nic pewnego. Jak do tego czasu nic się nie znajdzie to dam znać. Quote
dreag Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Dzięki, mąż Asencji akurat jechał przez Bstok i mi podrzucił. Ucho wyczyszczone (znów narkoza), bo inaczej za nic by się nie dał. Zaczął szaleć, wykręcać się, nawet kaganiec nie pomógł, bo wił się jak piskorz. Niezły gnój tam był, przewlekła sprawa, zadawniona. Grzybica chyba:roll:. Zużył mnóstwo waty, a potem była kąpiel ucha jakimś specyfikiem. Cały łeb miał mokry jeszcze po powrocie do Sokółki. Dostał Surolan do zapuszczania przez 10 dni. Quote
agaciaaa Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Biedny Tofik, pewnie mu dokuczało to uszko. Mam nadzieję, że teraz już będzie lepiej. Quote
Asencja Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 chwila luzu-Tofik OK,zjadł jedzonko,dwie miski-plastikowe-mam nadzieję,że strawne,drzwi-częściwo-kośc nieruszona,niestety.jakoś musi przemęczyć te dwa,trzy dni bo ja niestety boję się go puszczać na szalone harce z babami kiedy torebki mają fastrygę.A jak puści???Lepiej dmuchać na zimne.Surolan,owszem dostał,do zapuszczania-TYLKO WEŻ I ZAPUŚĆ-niestety baaaaaaaaardzo ciężka sprawa,nie wiem czy krople lądują w środku,w kanale ale mam nadzieję,że coś spłynie.Musiałyby być trzy osoby:trzymacz przedni-trzymacz tylny i ja czyli zapuszczacz.A jestem cholercia-sama.I bądż tu mądry,człowieku! Quote
Asencja Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 jeśli w ostatnich dniach coś komuś obiecałam,miałam wspomóc czy coś w ty rodzaju to na prawdę BARDZO PRZEpRASZAM bo życię lubi płatać figle i mnie zdarzył się właśnie taki"wesoły" przypadek.Bardzo proszę o wiadomości na pw,jeszcze raz gorąco przepraszam ale tak mi się zapętliło,żę węzły marynarskie przy ty to pestka.Skopiuję ten post i wkleję wszedzie gdzie bywałam tylko nie wiem czy można ale proszę adminów o wzięcie pod uwagę tego,że nie bardzo znam się na takich sprawach A TOFIK MA DS Quote
dreag Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Asencja napisał(a):A TOFIK MA DS Dobre wieści po powrocie:multi:, a przeżyłam już chwile grozy. Mam nadzieję, że będzie mu tam dobrze i nowym właścicielom będzie dobrze z nim;), że będzie grzeczny. Asencja, dzięki za opiekę nad psiakiem (w tym za sponsorowanie jedzonka:eating:) oraz za znalezienie ds:loveu:. A tak na serio, powiedz na PW ile na niego poszło, to zwrócę (jakby co, to proszę o spłacanie w ratach:evil_lol:). Nie chciałaś, żebym przywoziła żarcie, ale z nieba Ci przecież nie spadło..., a ja głupio się z tym czuję:oops:. Quote
dreag Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Asencja, co u Ciebie taka cisza, stało się coś??? Jedna komórka - poczta głosowa, sms na drugą - bez odpowiedzi... ODEZWIJ SIĘ. Quote
dreag Posted August 24, 2010 Author Posted August 24, 2010 Asencja do mnie dzwoniła, a już się martwiłam...:roll: U Tofika super, ma się dobrze, wszyscy są zadowoleni -i on i nowi opiekunowie. Tak trzymać!:multi: Quote
Asencja Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 W nocy ukradli sabę!!!!!!!!!!!!błagam o pomoc!!!!!!!!!! Quote
Asencja Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 poszukiwania policyjno-koalicyjne uwieńczone sukcesem SABA ODNALEZIONA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts