Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak już się usadzimy i znajdziemy rytm to kto wie? Ale na razie ćsiiii ;) Dobra Ciociu Bumel jutro zrobimy wspólną sesję :) I chyba wreszcie im bloga założę? Tylko muszę nauczyć się dodawać zdjęcia :) A teraz na spacer idziemy, pierwszy raz Shasta sama się poderwała na widok smyczy :) (pewnie za dużo wychłeptała) Pozdrawiamy!

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na jesień życia doczekała się cudownego domku z ogromnym sercem dla zwierzaków, zdjęcia piękne bardzo cieszymy się że u Was wszystko dobrze i przesyłamy mnóstwo ciepłych myśli w Waszą stronę byście mogli bardzo długo wypełniać swe życie dobrem jakie roztaczacie wokół siebie. Dziękujemy że Jesteście. :) :)

Posted

Zdaliśmy!!! No dobra Shrek zdał egzamin, Ciocia Bumel musiała mocno kciuki trzymać bo zdaliśmy bez korekt! :) Shasta wpatrywała się co to małe robi i też chciała pokazać co Ona potrafi i smaka zgarnąć, ale to jeszcze troszeczkę. Mam wrażenie, że kondycja z każdą godziną się polepsza, dziewczynka jest coraz żywotniejsza i weselsza. Myślę, ze za jakieś dwa miesiące będziemy sobie aportować i wolno ćwiczyć agility ;) ale wszystko spokojnie i nic na siłę. Pozdrawiamy i wracamy do świątecznych wypieków :)

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Zdaliśmy!!! No dobra Shrek zdał egzamin, Ciocia Bumel musiała mocno kciuki trzymać bo zdaliśmy bez korekt! :)

no pewnie, że trzymałam:kciuki:. a teraz wnoszę :drink1:za Shreka... Pozdrawiam Was serdecznie!

Posted

Życie płynie nam spokojnie i coraz "żywiej", bo Shasta już ochoczo (na ile pozwalają jej stawy) wstaje rano :) Dziś miałam średnią możliwość ubierania się bo słoneczko mnie wąchało i chciała się pomiziać. A przy śniadanku dziewczynka pokazała, że mam farta do wybierania smakoszy wśród psiaków. :) (Wprowadzam jej delikatnie suchą karmę) I za nic miała te moje starannie wyselekcjonowane i zamówione próbki wysokogatunkowych karm... O nie dziewczynka ze smakiem wrąbała specjalnie sprowadzany wiejski serek ;) A Shrek jej wtórował... Ah te moje żarłoczki.

Natomiast mam uwagę do spojrzenia ludzi na starsze psiaki. Wczoraj jeszcze przed egzaminem spotkaliśmy małą suczkę z właścicielką, która ze śmiertelną powagą orzekła, że należy mi pogratulować, iż Shasta dożyła 10 lat, bo przecież ONki to 5-7 lat żyja... Skąd te dane? No idea, ale spokojnie Pani została poinformowana, że mamy nadzieję na co najmniej jeszcze 5 lat - Ale miała minę :) Hihi...

Posted

Celebrinfea napisał(a):
No dziewczynka się bardzo ożywiła :) A tak BTW podbiła też serca moich rodzicieli, a tacy byli sceptyczni ;)

Mam to samo, tez pod gore z rodzina:angryy:, ale wierze w cuda, ze sie uda:eviltong:

Posted

Celebrinfea napisał(a):
Dziękujemy - zdawał chłopak egzamin z podstawowego posłuszeństwa, dostał tytuł wzorowego psa rodzinnego ;) Shasta jest przewidziana na edycję jesienną :)

to wspaniale także gratulujemy :) życzymy wszystkiego dobrego :)

Posted

Kamila bardzo dziękujemy!

A z naszej strony, życzymy wesołych - wypełnionych machaniem ogonka, spokojnych i zdrowych - dużo spacerów ;) - Świąt. Kibicującym nam Ciotkom dziękujemy, że jesteście z nami. Dziewczyny osiągnełyśmy wspaniały cel - domowe święta Shasty :) Pozdrawiamy!

Posted

Celebrinfea napisał(a):
A tak BTW podbiła też serca moich rodzicieli, a tacy byli sceptyczni ;)

To super, a powiedz - jak układa się między Shrekiem a Shastą? Dalej się "nie zauważają" czy może nawiązali już jakieś relacje?

Posted

Cześć Ciociu, generalnie dwa oddzielne psy :/ no ale jak tak chcą to kim ja jestem, żeby się wtrącać? ;) Dziś był taki pierwszy sygnał "pojednania" jak dostali jagnięce tchawiczki (swoją drogą co to za smród....) Shasta rozdrobniła, Shrek podojadał większe okruchy i chwilę powąchali się pomachali ogonami, a poza tym to nic... Czasem Shrek jeszcze warczy,głównie jak Shasta dostaje jedzenie - smaczki albo rano przychodzi na poranne mizianie. Miałam większe obawy o ich współpracę :) Ach no i oczywiście woda z Jej miski jest o wiele smaczniejsza ;)

Posted

Cześć Ciotki :) meldujemy, że święta upływają nam spokojnie i na błogim lenistwie :) Dzieciaki już razem przylatują na poranną porcję pieszczot i przypomnieć panci, że czas już wstawać! :) Shascie bardzo się podobają Święta i ci wszyscy goście i jedzenie na stołach :) A goście zachwycają się jaka to piękna spokojna suczka i jak cudownie łapę podaje, efektem czego muszę ciastka niedługo znowu upiec, eh... ;) (dobrze że Wielkanoc tylko raz w roku...) Ulubiony punkt dnia dzieciaków to czas brania suplementów na stawy, ah te pyszne mięsne kuleczki z wkładem... ;) Na spacerku coraz częściej robimy mini "furorę" (bo: tylko ja mam dwa psy w promieniu x bloków, efektem czego słyszę... "Zgłupiała baba", "Jeden piesek to za mało", "ile one żrą, a ile sr..." ale co mi tam, komentarz mam już standardowy do antypsich ludziów - No widzi Pan/Pani jak się dobrze może powodzić, a odchody sprzątam więc w czym problem? - Wszyscy co do jednego zostawiają nas w spokoju. Na szczęście populacja jest ograniczona, więc liczę, że za dwa tygodnie nikt już nie będzie mi komentował stanu zwierzyńca. Hm, ostatecznie jeszcze ze dwa owczarki na upartego by się zmieściły :p) Shasta coraz żywiej na spacerkach chodzi, truchta sobie i potrafi już pociągnąć w "pogoni" za zapaszkiem) To tyle z nowinek :)

Pozdrawiamy!!!

Posted

Oj ludzie gadają, ja mam dwa owczary i się też o sr...niu nasłucham :) Cóż, nie widać w przeciętnej populacji sympatii dla zwierzątek :) Ale za to.... omijają mnie wszyscy z daleka, bo dwa owczary robią wrażenie i dzisiaj latali z wiadrami mlodzi i nikt do mnie z wiadrem nie podleciał. Jakaś korzyść z dwóch psów zatem jest :)

Posted

Jakbym wiedziała, że na Shastę tak podziała widok jednego futrzaka to bardziej bym się starała aby na naszej drodze koty stawały. :) Widok nie lada, uszy postawione ogon wyprężony i żywy tupot dużych 4 łapek :) Ha taką dziewczynkę oglądać to czysta przyjemność! A zaraz za nią Shrek z kłami na wierzchu, linka, smycz i pancia ;)

PS: Siekowa to co, po majówce wpadniesz? ;)

Posted

Ja też bardzo się cieszę, już mówiłam Gosi, że taka sunia to skarb a cały proces adopcyjny powinien posłużyć za wzorzec :)
Zero problemów, uwaga uwaga dziś Shasta pierwszy raz warczała... Na nieznajomego psa (dość nachalny był...) A jednak gada - pomyślałam i szybko złapałam dla pewności za rączkę szelek ;) Łupieżu niestety jest u Niej potęga, ale wczoraj karma rybna i z jagnięciną (coby się nie znudziła) z omega 3 i 6 przybyły i liczę, ze jedzie już do nas rybka suszona i olej :) Tak więc zdusimy łupież i będziemy mieli piękną sierść. Pozdrawiamy cioteczki!