Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki, ściskam Was i przesyłam ciepłe myśli w Waszą stronę
Bardzo się cieszę, że to już jutro
Ale Shasta się ucieszy, nawet nie wie co ją jutro czeka

Posted

Uff, jest już po 17tej czas na pierwszy raport :)

Podróż z Shastą to niemal przyjemność. Psina spokojnie leżała podczas jazdy i od czasu do czasu oglądała panoramę z pozycji siedzącej. Niemal przyjemność, bo troszkę wariuje podczas parkowania i wysiadania ale... Każdy ma coś :) Później dziewczynę czekała wizyta w Psim Czarze (Bardzo dziękujemy! Pozbycie się zapaszku i kurzu - bezcenne) a ja z zegarkiem - no dobra z komórką w garści odmierzałam czas do odebrania mojego "maleństwa". Wreszcie godzina wybiła i mogłam Ją zabrać. :) Jeszcze tylko kwadrans i byłyśmy na docelowym parkingu gdzie czekał już brat - Shrek. Rodzinny spacerek miał wpłynąć na nich kojąco i dać trochę czasu na dodatkowe zapoznanie. Spacer ujawnił ich indywidualne cechy jeszcze bardziej Shrek uwielbia prowadzić i to On chętnie nadaje ton i kierunek spaceru a Shasta to taka słodka kobieta, która trzyma się nogi. (Ufff....) Wreszcie musiało nadejść to czego obawiałam się najbardziej - wspólne wejście do domu. Hm... Shreka chyba przytkało. I zniósł to spokojnie z miną:

- I kogoś ty mi do domu sprowadziła? Ona jest duża!

Uwagę Shasty zwróciła oczywiście miska brata, ale przywołana do porządku... Usiadła. No cóż dziewczyna dała ładnie się oporządzić i mogłyśmy przejść do wyczekiwanego punktu wizyty - Jedzenia :) Dziewczynka pochłonęła miskę jedzonka, chyba jej smakowało :)

Kolejnym punktem było oprowadzenie po włościach no i wypróbowanie łóżka :) Ale... bardziej jej się podoba dywanik na podłodze :( Bu... Może się przekona. (Mam nadzieję:)) W między czasie pochłonęła kawał suszonego ogona wołowego, który oczywiście zwrócił uwagę zazdrosnego brata. Na razie jest spokojnie dzieciaki śpią, choć już małe spięcie było bo Shrek z rozwaloną "mordką" i kłami do niej podleciał ale opanowaliśmy to. No nic 9 lat bycia jedynakiem swoje robi. Na razie cierpliwie i czujnie obserwuję sytuację :)

PS: Ona tak śmiesznie pochrapuje :)

Posted

Myślę, że będzie dobrze, "sobek" musi się trochę dobrobytem podzielić... No jeszcze trochę zostało, normalnie zamówiłam nowy skoro jej tak smakuje :) Ale chrapanko ma naprawdę śmieszne :)

Posted

Wreszcie jesteście razem! :multi::multi::multi: 7 czerwca ryczałam kiedy zabierałam Rangę z tego ronda, teraz płacze ze szczęścia bo Shasta znalazła swoje miejsce na ziemi. :loveu: Celebrinfea bardzo Ci dziękuję, że wybrałaś właśnie Shastę. Oby jak najwięcej było tak wspaniałych ludzi jak Ty. Życzymy Wam wszystkiego najlepszego! :loveu: Fajnie, że będziemy mogły podczytywać na wątku co u Was słychać.

Posted

Kochana nie ma za co bo Shasta to kochana psica :) Dziękujemy bardzo za życzenia a ja trzymam kciuki za kolejne adopcje z Azylu! A i jak możesz to zmień tytuł bo ja tego słoneczka nigdzie nie oddaję :)

-A zmieniłąś sorki nie zauważyłąm :( to przez ten dłuuugi dzień :)

- PS: Właśnie zasnęła na legowisku!!! Jupi :)