loozerka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 w koncu wywalą mnie za spamo-flood, ale musze ponakłaniac trochę ludzi do glosowania, tak niewiele trzeba zrobić, by pomoc. Na tamtą akcję tak gremialnie odpowiedzieliscie, to moze i teraz da sie coś zrobić :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2515548 Tylko moja rada- mi na tlen nie dochodził mail aktywacyjny, wiem tez ze onet na domenie @op.p ma klopoty, wiec najlepiej inny adres wybierac. heh, Ewa, chyba trafiłyśmy na ten sam temat :) Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 nie udalo mi sie zaglosowac:placz::placz: do tej pory nie uaktywnili mi konta:placz: Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Właśnie odebrałam link aktywacyjny - ale zobaczycie mnie tam pod nickiem tym co w Blogu. Narazie pokazę Wam pewne maleństwo ze schroniska. Może ktoś kiedyś przerobi źrenice na czarne i bedzie lepiej wyglądało... Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 u mnie dalej cisza:shake: ale slodziaczek:loveu: Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 W głosowaniu w Krakvecie na Uciechów pomogła dopiero interwencja w Biurze i na Uciechów nareszcie dopiero dziś zagłosowałam a termin jest tez do jutra! Tutaj mimo że jestem zalogowana, linka aktywacyjnego potwierdziłam dalej mam komunikat że nie mam uprawnień do głosowania i dalej też czekam... Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Miałam z głowy połowę nocy z powodu wybitnie stęsknionego pieszczot akurat w środku nocy swojego szarego pupilka – wielokrotne sesje ugniatania, udeptywania a później przytulania się i mruczenia. Mąż szybko miał tego serdecznie dość i wszystko skupiło się na mnie. Nareszcie nad ranem kiciuś zasnął na dobre – oczywiście na mnie. Od kilku dni mamy dodatkowe atrakcje – rozpoczęła się nadbudowa dachu w naszej kamienicy. Któregoś wieczora nagle zapytałam męża czy mi się wydaje czy okienko w naszej sypialni jest okratowane? W ciągu dnia tuż za oknem pojawił się szyb windy i na mnie nieco zaspanej sprawiał wrażenie krat!!! Zwierzaczki teraz są zestresowane bo przez cały dzień tuż za oknem jeżdżą windą wszelkie materiały budowlane z ogromnymi balami włącznie a przez specjalny tunel do kontenera ustawionego oczywiście pod naszym oknem sypie się gruż. Cóż takie są czasem dodatkowe uroki okien od strony podwórka....a zawsze było tak zacisznie....właśnie tutaj mieszkały pustułki....i co teraz z nimi będzie??/ Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Właśnie odebrałam kolejnego maila i zagłosowałam! Głosów narazie jest dopiero 496 a mogłobybyc 900 kg karmy - 1 kg za każdego głosującego... Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 tez zaglosowalam wlasnie... nie wiem tylko, czy jeszcze glos jest wazny.. Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 wiq napisał(a):tez zaglosowalam wlasnie... nie wiem tylko, czy jeszcze glos jest wazny.. Wg mnie jest baardzo ważny - tylko czy zdążą uzbierać 900 głosów... Do wszystkich znajomych to powklejałam..Głosować można do 30 listopada. I każdy tylko raz w danej akcjii. Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 uff... o jakich jeszcze akcjach mowisz? moge zaglosowac:cool3: Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 wiq napisał(a):uff... o jakich jeszcze akcjach mowisz? moge zaglosowac:cool3: Akcja "Mam serce" na molosach powtarzana regularnie co jaikiś czas okazuje się że jest traktowana jako całość - przynajmniej tak zrozumiałam odpowiedź osoby, która zgłosiła ten temat i innych, które żałują że juz kiedyś głosowały i już nie mogą... Do jutra trwa jeszcze głosowanie w akcjii Krakvetu - głosujemy na schronisko w Uciechowie - nasz wątek w Akcje dla schronisk... Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Czy próbowałyście kiedyś zabawową wersję "skupienia uwagi na przewodniku". Szłyśmy właśnie do weterynarza żeby się zważyć i świetnie się bawiłyśmy...Choculka była we mnie cały czas wpatrzona i tak sobie raz szłyśmy, raz biegłyśmy, raz tiptopkami, do przodu, do tyłu, w bok, zygzaczek, slalomik...i sunia cały czas koło mnie... Waży 10,5 kg po dokładnym załatwieniu wszystkich potrzeb i jeszcze przed łównym posiłkiem... Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 hej, sprobuje zaglosowac jeszcze na to schronisko:) co do tej metody - stosuje i jest swietna:) 10,5.. kuszynka:loveu: Quote
Asiaczek Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 [quote name='Czoko']Właśnie odebrałam link aktywacyjny - ale zobaczycie mnie tam pod nickiem tym co w Blogu. Narazie pokazę Wam pewne maleństwo ze schroniska. Może ktoś kiedyś przerobi źrenice na czarne i bedzie lepiej wyglądało... Mnie się wydaje, że Maleństwo podobne jest do Czokulki...:lol: Pzdr. Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 Asiaczek napisał(a):Mnie się wydaje, że Maleństwo podobne jest do Czokulki...:lol: Pzdr. Asiu , jako jedyna zauważyłaś to zdjecie - dziś wszyscy zajęli się głosowaniem i aktywacją i było bardzo mało znajomych albo znowu moja subskrypcja nie miała ochoty współpracować. To jest właśnie jej pierwsze zdjęcie zrobione tuż po przyjeździe do domu - cała trzęsąca się, zaśliniona, skoltuniona, jeszcze wcale nie czesana - typowe biedactwo ze schroniska!!! Quote
Czoko Posted November 29, 2006 Author Posted November 29, 2006 [quote name='wiq'];) Och! Dziękuję bardzo nareszcie mamy nadającą się do pokazania wersję zdjecia!! Będzie konieczne gdy nareszcie uporzadkuję chronologicznie zdjęcia! A już tyle osób spoza naszego grona i wielokrotnie prosiłam o taką poprawkę albo pokazanie jak to zrobić. Muszę tylko pomyśleć jak to wkleić do naszego Fotosika! Quote
wiq Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 hej! a prosto - pobierasz 'pipeta' kolory z psiego cialka, zeby bylo naturalnie i kladziesz pedzelkiem. w kazdym programie graficznm sie uda:) musisz chyba zapisac na dysku i stamtad wrzucac:) Quote
Asiaczek Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Czoko - trochę się pogubiłam. Czy to Maleństwo to Czoko jak była mała? Czy zupełnie inna sunia...? Pzdr. Quote
loozerka Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 a nieprawda, ja tez zauwazylam, ale za pozno tu przyjazłam Jaka brazowa kuleczka z niej byla....cudenko...:) Quote
Czoko Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 Czoko - trochę się pogubiłam. Czy to Maleństwo to Czoko jak była mała? Czy zupełnie inna sunia...? To jest właśnie jej pierwsze zdjęcie zrobione tuż po przyjeździe do domu - cała trzęsąca się, zaśliniona, skoltuniona, jeszcze wcale nie czesana - typowe biedactwo ze schroniska!!! __________________ Tak Asiu – to jest właśnie opis i zdjęcie jak wyglądała Chocunia 14 stycznia gdy stanęła na własnych nóżkach już w domu zaraz po przyjeździe ze Schroniska Na Paluchu.... Quote
wiq Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 faktycznie:crazyeye: Czoko, masz kolejna rase do kompletu;) Quote
Katerinas Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 [quote name='Czoko'] Czoko ... ona jest naprawdę przepiękna :loveu: :loveu: Tak sobie myśle... to tylko sugestia... Nie możecie jej kupić skórzanego kagańca? Jest delikatnieszy... Bo takim jak pies przywali to aż siniak. A poza tym Czoko nie jest chyba aż tak strasznie agresywna ;) Quote
Czoko Posted November 30, 2006 Author Posted November 30, 2006 O aussie też już kiedyś pytałam hodowcę – chodziło o kolor czekoladowy... Ha, ha, ha! Mamy już fajną rasę “Mix” – bo w takim miejscu kiedyś w nowej galerii wkleję zdjęcie Choculki – Tollero – Flato – Groenendaelo – Akito – Malamuto – Aussie.... W metalowym kagańcu chodzi tylko w całkiem awaryjnej sytuacji – tzn. gdy zje wszystkie inne posiadane kagańce. Skórzany wystarczył jej na tylko jeden spacer... Miała już wszystkie możliwe rodzaje ale najbardziej sprawdziły nam się plastikowe. Czy widziałaś kiedyś psa w kagańcu noszącego piłkę w pyszczku? Choculka wymyśliła coś takiego ale zdjęcia nie udaje mi się zrobić!!! Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Heyy :) no w namordniku to wygląda na takiego agresora :) a to szczeniece zdjęcie to cudowne jest... tylko zjeść :D:D Quote
Recommended Posts