Asiaczek Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 _ChiQuiTa_ napisał(a):to czyli co juz niebedzie mojej galerii ??:roll: Galeria jako taka będzie, ale zdjęć nie będzie, póki ich nie zmniejszysz do odpowiednich rozmiarów. :cool3: Niestety. A dużo tych zdjęć tam wstawiłaś (tych za dużych)? Pzdr. Quote
loozerka Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 tak sobie zdalam sprawe, ze mi ciągle brakuje zdjęc Czoko- a ona taka urodziwa, a zupełnie zapomnialam o równolegle prowadzonym blogu :) Muszę tam zerknąc i pooglądac :) Quote
Asiaczek Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Ale tutaj Czoko też by mogła już coś wstawić, prawda? Czoko - czekamy! Pzdr. Quote
Czoko Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 Widzicie co znaczy jednomyślność - cały czas walczę z uruchomieniem komputera z netem, w Twojej Asiu Galerii zażartowałam sobie nawet na ten temat dosłownie przed chwilą ale jednak powinnam Was na dziś pożegnać i popracować na tym drugim komputerze tym ze zdjęciami... o ile zaraz mąż nie porwie swoje dziewczyny na spacer trwający do nocy... Quote
wiq Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 piekne parkowe foteteczki:loveu: co do wybrzydzania - ja po prostu zabieram miske po kilku minutach i do pory nastepnego karmienia pies jej nie widzi;) teraz Mona je wszystko,a kiedys musialam ja na kolanach z reki karmic:evil_lol: a podtuczaniem bym sie absolutnie nie zajmowala - wyglada cudnie:loveu: Quote
Czoko Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 wiq napisał(a):piekne parkowe foteteczki:loveu: co do wybrzydzania - ja po prostu zabieram miske po kilku minutach i do pory nastepnego karmienia pies jej nie widzi;) teraz Mona je wszystko,a kiedys musialam ja na kolanach z reki karmic:evil_lol: a podtuczaniem bym sie absolutnie nie zajmowala - wyglada cudnie:loveu: Dziękuję bardzo nam miło! Właśnie Choculce też zabieram miseczki i narazie jest nieźle. Quote
Czoko Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Aniu i Wiolu w “Retrieverach” zaczęłyście rozmawiać na temat ciągnięcia i chodzenia w szelkach. Kiedyś było mi żal wtedy jeszcze maleńkiej Choculki że ciągnie i się przydusza gdy chodzi w obroży i mała zaczęła chodzić w szelkach...Trochę za późno dla małej chociaż natychmiast po rozpoczęciu nauki w przedszkolu zauważyła to nasza Pani Instruktor i zabroniła jej w ogóle zakładać szelki. Jak widać nie dla każdego pieska chodzenie w szelkach jest dobre. Mam teraz ciągle nawracające problemy z ciągnięciem na smyczy i baaardzo mocną suczkę pociągową – zły nawyk u mojej małej niestety utrwala się błyskawicznie. Kilka dni chodzi idealnie przy nodze na “równaj”, później nagle znowu zaczyna szarpać i ciągnąć i przypominanie zaczyna się od nowa z zastosowaniem wszystkich możliwych metod – od smakołyków, przez “metodę drzewa” – tzn. staję gdy zaczyna ciągnąć i czekam, do marszu w przeciwną od celu stronę i “wróć”.... Moja postrzelona psinka ma baaardzo krótką pamięć zwłaszcza gdy zbliża się do domu albo poczuje znajome koty...Jak Wam się udaje tropienie w domu – szukanie mięska po zapachu szmatki – moja idealnie wszystko znajduje... "Szukaj panią" też idealnie rozumie... Quote
loozerka Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ewa, a czy moglabyś dać link do tej rozmowy? Gdy czytam o Twoich doswiadczeniach ze smycza, to od razu widze moje. Tyle, ze Gangster ciagnie najbardziej na poczatku spaceru, gdy jest mocno podniecony, podekscytowany Quote
Czoko Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 To była rozmowa w watku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=428&page=27 strona 21, 22 Pozdrawiam Ewa Quote
Patka Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 a kantarek?? domagam sie fot czekoladki :) Quote
Czoko Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 W szelkach było małej za wygodnie - nic nie przeszkadzało i świetnie utrwalała sobie ciągnięcie, o kantarek też wtedy pytałam naszą Panią, miałam nawet chwilę załamania i zapytałam o kolczatkę ale lekarstwo na Choculkę jest jedno - konsekwentne wielokrotne powtarzanie wszystkich metod właśnie z tego linka z "Klikera", który też znałam ale chwilowo zastanawiałam się gdzie to jest... żeby sobie znowu wszystko dokładnie poczytała...dziękuję bardzo za wklejenie. Bo znowu chwilowo się czuję jakbym była na ścieżce tropowej... A w naszej Galerii bardzo serdecznie witam i zaraz też Was odwiedzę a widzę że i kotek tam będzie... Pozdrawiam Ewa Quote
wiq Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 ciesze sie, ze mala przestaje wybrzydzac:) co do ciagniecia - moje ciagna.. brak mi konsekwencji..;) ale moze Wam sie uda;) Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 no ja myśle ze przestanie ciagnac... ja naszczęscie nie mam tego problemu :) Quote
Asiaczek Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Ja mam, zwłaszcza na początku spacerów. No i baski potrafią szarpnąć, gdy zobaczą zbyt blisko jakiego psiaka lub biegnącego kota.... Oj, nieraz ramię zaboli.:mad: Pzdr. Quote
Czoko Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Zobaczcie same jak przed jakim wielkim piszczącym potworem musiała bronić nasza mała bohaterka swojego ukochanego pana, który wcale na nią nie zwracał uwagi tylko na niego...o średnicy ponad 60 cm a piszczała pracująca pompka... Potwór dał się oswoić został obwąchany ale pozostał respekt i na wszelki wypadek lepiej za blisko nie podchodzić... Po dobrze spełnionym obowiązku suczka zabrała się do czegoś milszego... Quote
Czoko Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 W niedzielę pojechaliśmy na swoją ulubioną plażę jak się okazało wcale nie opustoszałą...łachę oddzielał od stałego lądu około metrowy pas wody o głębokości kilku cm co nie stanowiło żadnej przeszkody. Sami zobaczcie ile tu jest śladów pojazdów – widzieliśmy jeżdżące samochody terenowe, quady i motocykle i niektóre bardzo blisko nas. Psie towarzystwo nie dopisało – nie podjął zaproszenia do zabawy Onek zajęty patykiem, starszy beagle szedł cały czas na smyczy i był troszkę przerażony żywiołowością i prędkością małej chociaż obwąchiwanie i machanie ogonem odwzajemniał... Na brak zajęć nasza piłkomaniaczka wcale nie mogła narzekać... Quote
loozerka Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 ona jest wyjątkowo piękna, a juz kolor sierści ma cudowny :) I uśmiecha sie :loveu: Quote
wobie Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ale ona piekniutka!!! Cud miód :loveu: Czekoladaka!! Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Ale macie fajną plaże.. :lol: szkoda że ja mam tylko łąki i wisłe... :roll: A Choco pieknie jak zwykle wyszła :loveu: Quote
Czoko Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 APSA napisał(a):A gdzie ta plaża? Czyżby aż na prawym brzegu? :lol: Czy jednak gdzieś dalej? To jest właśnie brzeg Wisły. Kiedyś chyba w maju jechaliśmy na wycieczkę w okolice Konstancina ale korek na drodze nas skutecznie zniechęcił i skręciliśmy w pierwszą drogę w lewo w Powsinie. Od tamtej pory samochód zostawiamy w Ciszycy i wbród przekraczamy wodę żeby przedostać się właśnie na te łachy. Kiedyś przed wakacjami gdy na południu padało dużo deszczu obserwowaliśmy jak woda zalewa plażę i woleliśmy wracać na stały ląd...Tydzień temu śmiałam się że czego się nie robi dla psa - bo woda była znacznie głębsza - taka do pół łydki i zimna a ja przechodziłam boso....ale nic mi nie było... Quote
wiq Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Czoko'] jestem absolutnie zachwycona:loveu::loveu::loveu: p.s. ja dla psow az tak sie nie poswiecam;) Quote
KaRa_ Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Cudna ona jest:loveu: :loveu: Czekolady zawsze mają to COŚ w sobie:cool3: Quote
Czoko Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 wiq napisał(a): p.s. ja dla psow az tak sie nie poswiecam;) Byli tak pewni siebie ze chyba po prostu by mnie zostawili na brzegu...a dla męża gdy już miewał krioterapię to nie było nic takiego... Quote
Czoko Posted November 28, 2006 Author Posted November 28, 2006 Widzieliście ten temat - ja go zauważyłam dopiero teraz - kolejna akcja i termin do jutra http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2515548#post2515548 Quote
Recommended Posts