haska_12 Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Ja to chce nowe fotki psiaka :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Ja też poproszę nowe zdjęcia Czoculki. Ewa, nie ukrywaj malutkiej, wstawiaj zdjęcia. Pzdr. Quote
Cerber Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Cześć Czokuś... [quote name='Asiaczek']Cerber - limit dzienny to 5 Galerii (ostatnie posty czy całość?)... Pzdr. heheheh 5 galerii to nie była nawet 1/4 tego co muszę dziennie przelecieć. Ogólnie mam chyba ze 40 galerii czy coś do przelecenia, nie liczyłam nigdy. Policzę kiedy to wam powiem, ale póki tego nie zrobię to nie podaje dokładnej liczby... często xapominam kilka odwiedzić, bo tyle ich jest, ze naprawdę już nie wiem jakie i kiedy odwiedzałam. Nie wspominam już o tym, ze jeśli 2 goziny mnie nie ma na kompie to mam zaległości, że cały dzień musiałabym nadrabiwać... :shake: :shake: :shake: Quote
Asiaczek Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 No to podeślę ci link do mojej Galerii, Zeby Ci się nie nudziało,OK?;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2476671#post2476671 Pzdr. Quote
loozerka Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=2852 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34639 dziewczyny, bardzo proszę, zalogujcie się na tym forum i oddawajcie glos na uciechów, to co justyna z robertem tam robią, to wielka rzecz- z niczego udalo im się juz wiele osiągnać, jesli można, trzeba im pomoc :) Quote
Czoko Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 Weszłam - czekam na potwierdzenie zarejestrowania. Tego wątka wcale sama nie zauważyłam... Quote
loozerka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Ewa, własnie w tym rzecz, ze nie sposób wszystkiego samemu sledzic, a to wazna rzecz, dlatego wklejam gdzie sie da taka informację :) Quote
Czoko Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 W sobotę pięknie świeciło słońce i obserwowałam naszą Choculkę: Oto jej lewy profil Prawy profil: I jeszcze inny prawy coś zaczęła węszyć i w innym miejscu Coś ją baardzo zainteresowało... i sobie pooszła dalej i coraz dalej A dla nas zostało podziwianie resztki pięknych jesiennych kolorów. Quote
Czoko Posted November 22, 2006 Author Posted November 22, 2006 I kolejny kolorowy krzaczek: A teraz zmiana nastroju: wiem że niewyraźnie ale troszkę widać jaka Choco jest duża - krzesło ma siedzenie na wysokości 44 cm a z góry zdegustowany Mruczek obserwuje co ta mała znowu wyprawia... Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 o Choco w namordniku :cool3: jak ona groźnie w nim wygląda :diabloti: Cudownie sie prezentuje wśród tych jesiennych kolorków :):):) :loveu: :loveu: Quote
Asiaczek Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 [quote name='Czoko'] A teraz zmiana nastroju: wiem że niewyraźnie ale troszkę widać jaka Choco jest duża - krzesło ma siedzenie na wysokości 44 cm a z góry zdegustowany Mruczek obserwuje co ta mała znowu wyprawia... Nooo, psiowo-kocia rodzinka w komplecie! Super! Pzdr. Quote
loozerka Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 po prostu przepiękne te kolorki i Czoko wsród nich. W ogole ona jest cudowny psiak, a juz rewelacyjnie wyglada jej mordka- ona ma dosc jasne oczy i cieemną oprawę siersci wokoł- wyglada to wspaniale :) Quote
Cerber Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Cześć Czoko... :) [quote name='Asiaczek']No to podeślę ci link do mojej Galerii, Zeby Ci się nie nudziało,OK?;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2476671#post2476671 Pzdr. hehehehe szczera jesteś...;) ;) ;) Quote
Katerinas Posted November 22, 2006 Posted November 22, 2006 Wreszcie zdjęcia Czokulki :smile: Super :multi: Ona ma naprawdę śliczny kolor sierści :angel: Tylko w tym kagańcu :roll: Naprawdę musi w nim chodzić? :sad: Quote
Cerber Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Witam... teraz dopiero zwuważyłam foteczkę Czoko naszej ukochanej gwiazdeczki czekoladowej... słodziaki...:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Czoko Posted November 23, 2006 Author Posted November 23, 2006 Katerinas napisał(a):Wreszcie zdjęcia Czokulki :smile: Super :multi:Ona ma naprawdę śliczny kolor sierści :angel: Tylko w tym kagańcu :roll: Naprawdę musi w nim chodzić? :sad: Choculka jest niestety niezbyt przewidywalna. Zdjęcia są zrobione w parku, w którym co chwilę zza zakrętu może się pojawić jakiś biegacz czy rowerzysta, biegają dzieci, jest mnóstwo śmieci, które mała uwielbia brać do pysia. Przestraszona mogłaby zacząć oszczekiwać co ktoś mógłby odebrać jako próbę ataku. Ona jest baardzo szybka i co chwilę przemieszcza się po całej skarpie i nieraz na chwilę tracimy ją z oczu. Lepiej na wszelki wypadek żeby tam chodziła w kagańcu. Tylko jeden jedyny raz spotkaliśmy suczkę, która dorównywała Choculce prędkością - 4 miesięczną Atenkę - wyżełka. Quote
Czoko Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 Ooo!!! Przekroczyłam 500 postów i dostałam trzecią łapkę! Wiola Zaczęłyśmy rozmawiać na temat żywienia – okresowo miewam problem ze swoim wybrednym niejadkiem i wtedy pytałam wszystkich i znajomych i w temacie specjalistycznym. Narazie je dość dobrze ślicznie całe miseczki ale i tak wolałabym żeby utyła... Ale na wszelki wypadek zbieram na przyszłość sposoby na utuczenie przy jej żywiołowości. Próbowałam już wszystkiego i różne karmy i dosmaczanie, dodawanie mięska, karmienie gotowanym z dodatkiem kurczaka i wołowiny, makaronu nie tknęła, przetrzymania też próbowałam. Moja brązowa misia zawsze była baardzo drobnej budowy i baardzo żywiołowa. Przez dość długi okres dostawała karmę zawierającą glukozaminę gdy nie było zupełnie wiadomo jaka duża urośnie. Ślady łapek nigdy nie były duże w porównaniu do śladów innych szczeniaków ale pozostałe cechy odziedziczyła po pieskach dużych ras – czekoladowy kolor po Flacie, łebek – po Groenendaelu, stojące specyficznie uszy po Akita... Wiesz co jeszcze byłoby ciekawe co zaproponowałam też Ani – gdybyście np. w swoim wątku porównały zachowanie Fili i Soni obydwie rówieśniczki – czy są powolne, szybki, żywiołowe, jak się bawią, czy aportują, czy lubią zabawę piłeczką, czy szczekają? Czy macie problemy typu zjadanie śmieci, pogoń za rowerzystami, biegaczami, problemy z przywołaniem, szczekaniem (problem innych ras i kundelków!) tak jak ma dużo osób posiadających psy. Czy bardzo Wam niszczyły różne przedmioty? Czy juz próbowały pływać? O wyszła mi poszerzona wersja pytania, które zadałam wcześniej... Też zapraszam do wklejenia tej rozmowy do naszego właśnie tego wątka – Chocunia jest starsza od Waszych suczek około 7 miesięcy. Quote
Czoko Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 Luiza – teraz głownie z myślą o Tobie przeglądam zdjęcia do wklejenia - symbol szczęśliwych minionych lat gdy dawno temu byliśmy jeszcze wszyscy razem i wszystkiego Kogo i co utraciłam. Dla mnie taki symbol stanowią zdjęcia z mojego ukochanego Rodzinnego Miasta, z którego wyjechałam w Dniu Ślubu 16,5 roku temu a wracam co rok by zapalić znicze dla 50-letniej Mamy i 60-letniego Taty. Zdjęcia zrobiliśmy gdy równocześnie z Bratem przyjeżdżamy na Ten Dzień z różnych stron kraju ze Swoimi Rodzinami Quote
Czoko Posted November 24, 2006 Author Posted November 24, 2006 _ChiQuiTa_ napisał(a):dzieńdoberek :) No tak Galerię masz chwilowo zamkniętą ale jeszcze zdążyłam się dowiedzieć dlaczego znowu nie jesteś w szkole...Mój Krzyś po prostu mnie czasem zaskakuje bo wręcza mi karteczkę z wypisanymi godzinami, które opuścił - a to zaspał, a to chciał się lepiej do czegoś przygotować...wtedy jestem na niego wściekła - niech mniej czasu spędza przy komputerze... Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Czoko napisał(a):No tak Galerię masz chwilowo zamkniętą ale jeszcze zdążyłam się dowiedzieć dlaczego znowu nie jesteś w szkole...Mój Krzyś po prostu mnie czasem zaskakuje bo wręcza mi karteczkę z wypisanymi godzinami, które opuścił - a to zaspał, a to chciał się lepiej do czegoś przygotować...wtedy jestem na niego wściekła - niech mniej czasu spędza przy komputerze... o to ja go bardzo świetnie rozumiem :evil_lol: ale ja staram sie jako tak być na tych lekcjach :D i dobrze mi idzie :D A galerie mi zamkneli za zaduze fotki :angryy: a było tylko 9 pksl za duże :shake: :shake: może mi odblokują kiedys.....:roll: Quote
Cerber Posted November 24, 2006 Posted November 24, 2006 Witam... [quote name='Czoko']Luiza – teraz głownie z myślą o Tobie przeglądam zdjęcia do wklejenia - symbol szczęśliwych minionych lat gdy dawno temu byliśmy jeszcze wszyscy razem i wszystkiego Kogo i co utraciłam. Dla mnie taki symbol stanowią zdjęcia z mojego ukochanego Rodzinnego Miasta, z którego wyjechałam w Dniu Ślubu 16,5 roku temu a wracam co rok by zapalić znicze dla 50-letniej Mamy i 60-letniego Taty. Zdjęcia zrobiliśmy gdy równocześnie z Bratem przyjeżdżamy na Ten Dzień z różnych stron kraju ze Swoimi Rodzinami dziękuję... Quote
Asiaczek Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 _ChiQuiTa_ napisał(a):o to ja go bardzo świetnie rozumiem :evil_lol: ale ja staram sie jako tak być na tych lekcjach :D i dobrze mi idzie :D A galerie mi zamkneli za zaduze fotki :angryy: a było tylko 9 pksl za duże :shake: :shake: może mi odblokują kiedys.....:roll: No to pozmniejszaj fotki do odpowiednich rozmiarów i raczej nie licz na ich odblokowanie. DGM ma swoje wymagania i obostrzenia. Trzeba się z tym pogodzić. Pzdr. Quote
_ChiQuiTa_ Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Asiaczek napisał(a):No to pozmniejszaj fotki do odpowiednich rozmiarów i raczej nie licz na ich odblokowanie. DGM ma swoje wymagania i obostrzenia. Trzeba się z tym pogodzić. Pzdr. to czyli co juz niebedzie mojej galerii ??:roll: Quote
KaRa_ Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Śliczna ona jest:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Recommended Posts