Czoko Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 W maju albo na początku czerwca strasznie pokąsały mnie meszki – aż mi się krew sączyła i nogi mi spuchły… może wtedy przespacerował się po mnie jakiś kleszcz… Quote
Rudzia-Bianca Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Czoko napisał(a):W maju albo na początku czerwca strasznie pokąsały mnie meszki – aż mi się krew sączyła i nogi mi spuchły… może wtedy przespacerował się po mnie jakiś kleszcz… O Bidulo Was to lubią takie historie , trzymaj się . Quote
Asiaczek Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Czoko napisał(a):W maju albo na początku czerwca strasznie pokąsały mnie meszki – aż mi się krew sączyła i nogi mi spuchły… może wtedy przespacerował się po mnie jakiś kleszcz… Oj tak. Meszkisą bardzo zdradliwe. Moją Teściową (["] tez kiedys pogryzły (nogi!) i ciężko to odchorowała. Ale kupiłam jej zapach waniliowy (wylała na parapet okienny) + balsam do ciała o zapachu waniliowym - i meszki poszły sobie precz:) Ale u Ciebie to nie dość, że meszki to jeszcze i kleszcz wchodzi w grę, tak? Niedobrze... Pzdr. Quote
Czoko Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Dziś miałam kontrolne badanie - za 3-10 dni dowiemy się czy jest chociaż troszkę lepiej... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Czoko napisał(a):Dziś miałam kontrolne badanie - za 3-10 dni dowiemy się czy jest chociaż troszkę lepiej... Trzymamy kciuki . Quote
Asiaczek Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 3mamy kciuki i wierzymy w dobre wyniki:) Pzdr. Quote
Czoko Posted November 23, 2010 Author Posted November 23, 2010 Dziękuję za kciuki - za mniej więcej tydzień czegoś się dowiem! Bardzo się denerwuję o wynik głosowania na Krakvet. Znowu jest bardzo mała różnica. Nie pamiętacie przypadkiem kto miał znajomych i działał na innych forum może włączyliby się do pomocy w głosowaniu i poparliby Sandomierz. Dawno temu napisałam prośbę na ********** i był zerowy odzew – nikt mnie tam nie zna. Ktoś kiedyś pisał o forum fretkowym, czasem ktoś pisał o forum rasy swojego psa – np. kiedyś bigielki tez głosowały. Dogo mi jak zwykle prawie wcale nie działa – zresztą mam kundelka więc mnie prawie nikt nie zna, Link na Facebook też już nie wiem do jakiego stopnia jest skuteczny. (na miau/ jestem kussad , na dogo Czoko) ......... [FONT="]Głosowanie to np. link w moim podpisie a na FB w moich dwu linkach - link o Krakvecie i drugi przytulisko na Wiśniowej [/FONT] Quote
Asiaczek Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ja juz zagłosowałam... Myslę, że jak ludzie mają link, to głosują:) Pzdr. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Też zagłosowałam , nawet dwa razy ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Bazarek karteczkowy już ruszył z kopyta :) Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/196949-Coraz-bli%C5%BCej-%C5%9Awi%C4%99ta-ho-ho-ho-do-1-.XII-kartkowo-dla-Kielc-ZAPRASZAM Quote
Czoko Posted November 25, 2010 Author Posted November 25, 2010 Niestety bardzo mało ludzi głosuje - jest trudna walka o każdy głos i nie mamy już pomysłu kogo prosić!!![FONT="] Czasem trafiamy na zwolennika konkurenta i efekt jest wręcz odwrotny - bo to im przybywa głosów! [/FONT] Na początku miesiąca trochę się przestraszyłam. Wracałam sobie od lekarza i skręciłam przez budowaną ulicę do apteki. Wpadłam do dziury poobijałam rękę, kość na łydce od przodu spuchła i była podrapana mimo spodni. Zastanawiałam się czy złamałam nogę czy nie. Doszłam do wniosku że skoro jakoś tam się wlokę i kość jest równa chyba nie ma złamania. Odkazić też nie wiadomo czym mogę. Poobijana i pokrwawiona spałam dłużej niż zwykle. Wtedy zasnęłam o 21... Spałam obłożona lodowymi okładami ale ledwo mogłam się ruszyć. Fajnie – jestem całkiem sama w domu i suka do wyprowadzania.... W następnym dniu były problemy z poruszaniem się. Mężowi przyznałam się po kilku dniach, widział jak się poruszam więc się tym już nie przejął. Po prostu zawróciło mi się w głowie, straciłam równowagę i wpadłam do dziury na skraju asfaltu... Teraz już jest dobrze ale spacery suki były mocno ograniczone…[FONT="][/FONT] [FONT="] [/FONT] Quote
Asiaczek Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Czoko - to niepoważne, co piszesz! Jak mogłaś zlekcewazyć taki upadek. A gdyby to było cos gorszego...? Eh.... Pzdr. Quote
Czoko Posted November 29, 2010 Author Posted November 29, 2010 Choco skończyła 5 lat....:lol: Ja? Odebrałam wyniki i: 2.10 – było Ig > 200; 18.11 - jest IgG > 200 ujemne byłoby < 16, IgM 25,8 IgM 28.... Quote
Asiaczek Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 O, jaką stareńką suczkę masz;) Sto lat!!! A z tych wyników to ja nic nie rozumiem... Pzdr. Quote
Czoko Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Dziękujemy bardzo!!! Wyniki? - Nic nie dało leczenie antybiotykiem, jest gorzej niż było. Czekam na termin wizyty w specjalistycznej poradni... Na szczęście to nie jest stan zaawansowania kwalifikujący do leżenia w szpitalu...chyba.... Mojej suci nikt nie wyprowadzi na spacer - nikogo nie akceptuje, nie da do siebie nikomu podejść ani założyć kagańca - zaczyna atakować. Quote
Czoko Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Asiaczek napisał(a):Mąż też nie da rady? Syn...? Pzdr. Asiu zostałam sama! Mąż wyjeżdża do pracy w poniedziałki i wraca czwartki w nocy, tzn. wracał dopóki dało się dojechać samochodem. Krzyś studiuje w Krakowie! Quote
Czoko Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Asiaczek napisał(a):Mąż też nie da rady? Syn...? Pzdr. Asiu zostałam sama! Mąż wyjeżdża do pracy w poniedziałki i wraca czwartki w nocy, tzn. wracał dopóki dało się dojechać samochodem a teraz gdy zasypało zacznie dojeżdżać autobusem i pociągiem. Krzyś studiuje w Krakowie! Właśnie to był powód wtedy skoro uznałam że pogotowie ani natychmiast lekarz nie jest mi potrzebny poobijana pokrwawiona i ze spuchniętą kością szłam przedewszystkim wysadzić sukę. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Matko aż strach Ewa tu do Ciebie wchodzić :( Uważaj na siebie a dla Czokuni 100 lat :) Quote
Czoko Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 Nie zawsze u nas jest tak strasznie!!! Podczas oczekiwania na oficjalny wynik głosowania na Krakvet i więcej infomacji pokażę coś nowego: może Ktoś chciałby się przyłączyć się do kolejnej akcji: Na dogo też już jest wątek: http://www.dogomania.pl/threads/197317-Nakarm-z-szerlok.pl Pamiętacie konkursy na klikanie: Właśnie pojawiło się coś takiego i kilka osób już dołączyło: http://szerlok.pl/nakarm_psa/ranking/ To jest wydarzenie na FB dla klikania i do udostępniania : http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 1568919588 W jaki sposób klikamy - na obojętne kogo czy tak jak poprzednio ustalimy sobie jakąś kolejność. Może znamy wolontariuszy z tych schronisk i podpowiedzieliby coś ... Ostatni jest Miki z Gaju - ma tak na imię jak mój kocurek więc zaczęłam od niego zanim pojawiły się oddzielne wątki! . Podobno można karmić wiele razy w ciągu dnia wystarczy klikać z różnych przeglądarek [ Już jest też wątek Szerloka na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=120884&p=6742364#p6742364 Quote
Asiaczek Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Czoko']Nie zawsze u nas jest tak strasznie!!! Podczas oczekiwania na oficjalny wynik głosowania na Krakvet i więcej infomacji pokażę coś nowego: może Ktoś chciałby się przyłączyć się do kolejnej akcji: Na dogo też już jest wątek: http://www.dogomania.pl/threads/197317-Nakarm-z-szerlok.pl Pamiętacie konkursy na klikanie: Właśnie pojawiło się coś takiego i kilka osób już dołączyło: http://szerlok.pl/nakarm_psa/ranking/ To jest wydarzenie na FB dla klikania i do udostępniania : http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 1568919588 W jaki sposób klikamy - na obojętne kogo czy tak jak poprzednio ustalimy sobie jakąś kolejność. Może znamy wolontariuszy z tych schronisk i podpowiedzieliby coś... Ostatni jest Miki z Gaju - ma tak na imię jak mój kocurek więc zaczęłam od niego zanim pojawiły się oddzielne wątki! Podobno można karmić wiele razy w ciągu dnia wystarczy klikać z różnych przeglądarek [ Już jest też wątek Szerloka na miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=120884&p=6742364#p6742364 Też wkleiłam link do szerloka u mnie w Galerii... pzdr. Quote
Czoko Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Bardzo dziękuję Asiu - też codziennie "karmię pieski" i z domu i z pracy:lol: Udało się - Wygraliśmy w konkursie na Krakvet! Włączyłam się do różnych akcji prozwierzęcych kilka lat temu i w zależności od sytuacji – obserwuję, kibicuję i ograniczam się tylko sama do zagłosowania albo tak jak było w tym miesiącu i kilku innych próbuję poruszyć niebo i i ziemię w poszukiwaniu znajomych żeby pomóc wybranemu kandydatowi. Owszem czasem dochodzi do niemiłych dyskusji i przepychanek ale zobaczcie jaka jest stawka: rok 2009 styczeń- Karina Schwerzler z BLP- 3 343 zł luty- p.Hanka Chombakow-3 115 zł marzec- Schronisko Dzierżoniów 4 020 zł kwiecień- Agn- Agnieszka Szubert z Torunia- 3 792zl maj- missieek-Angelika Nieduziak z Bukowna-3 990 zł czerwiec-Miejskie Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt z Opola -4 313 zł lipiec-Biafra-Fundacja "Zwierzę nie jest Rzeczą"z Krakowa-4 216 zł sierpień-Mirka_T(Tomczak) z Bydgoszczy-4 306 zł wrzesień-Fundacja Nero z Sochaczewa- 4 358 zł październik-jopop-Joanna Popko z Warszawy- 5 152 zł listopad -ulvhedinn-Magda Łazarska z Wrocławia-5 203 zł grudzień-Prakseda-Agnieszka Kowalczyk z Warszawy-8349 zł Rok 2010 styczeń-Fundacja "Maja" z Zielonki -10 826 zł luty-Rustie-Elżbieta Dzimińska z Krakowa- 9 918 zł marzec-Fundacja SOS Bokserom -11 203 zł kwiecień-Fundacja Kocia Dolina -9 982 zł maj - Schronisko "Azyl" w Białej Podlaskiej -11 367 zł czerwiec-Pani Zofia i bezdomniaczki z Wrocławia- 10 733 zł lipiec -Fundacja Ostatnia Szansa z Boguszyc Małych- 10 064 zł sierpień - Fundacja KOTKOWO z Białegostoku - 11 015 zł wrzesień -Przytulisko pani Ali Orzechowskiej - 11 140 październik- Kociama -Iwona Turczyniak z Goleszowa - 14 530 zł listopad - Sandomierskie Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt - 11 436zl Bardzo dziękujemy Wszystkim za pomoc! ... Quote
Asiaczek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 O, dobrze, żeś mi przypomniała o nakarmieniu, jakoś mi to dzisiaj umkneło... Pzdr. Quote
Czoko Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Nie mam pojęcia kiedy włącza się która wersja odpowiedzi - kiedy z ikonkami a kiedy nie .... klikam identycznie...wrrr........... Wczoraj napisałam: Nie ma głupich - ja już założyłam traktorki... Kolejny dzień mamy komunikacyjny paraliż miasta, przez zamarzniętą zwrotnicę wysadzono nas z tramwaju na skrzyżowaniu, kolejne trzy autobusy nie wróciły z trasy... spóźniłam się do pracy razem z Kierownikiem ale przewidziane i zgłoszone wcześniej spóźnienie jest traktowane inaczej ... Dziś dotarłam 1,5 h wcześniej.... Dziś jestem w nastroju takim sobie. Mamy przedświąteczne służbowe spotkanie rozpoczynające się wieczorem typu „obecność obowiązkowa”. Udawało mi się opuścić je od kilku lat ale teraz nie mam konkretnego powodu a do tego, który jest jeszcze się nie przyznaję tzn. stanu zdrowia... jeszcze nie teraz... ale o 21 codziennie marzę żebym nie musiała już wychodzić z domu a sucia niestety często ma inne zdanie na ten temat i ostatnio miewała problemy więc miałam nocne biegi i co noc mam nocne czuwanie... Na razie babcia chwilowo lepiej się porusza, nie mam stanu podgorączkowego... wrrr.... nie mam w co się ubrać....nic nie przygotowałam do ostatniej chwili.... Karmię pieski na Szerloku codziennie z dwu wyszukiwarek z domu i pracy - Szpikulę/Szpiculę, którą zna Znajoma i Miki – imiennika naszego Mikunia! Quote
Recommended Posts