eloise Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 numer telefonu do Murki mogłabym cytować z pamięci obudzona w środku nocy ;) tyle ogłoszeń, dla tylu psiaków i cisza... trochę to smuci! Quote
agusiazet Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 eloise napisał(a):numer telefonu do Murki mogłabym cytować z pamięci obudzona w środku nocy ;) tyle ogłoszeń, dla tylu psiaków i cisza... trochę to smuci! Wakacje, eloise, wakacje! Jak tam Wasze zdrówko? Quote
Ulka18 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Gajunia na pewno schudnie, ma przeciez wiecej ruchu niz w schronisku, a to juz roznica. Nad sterylka trzeba bedzie pomyslec, moze najpierw USG kontrolne, bo moze jednak byla ciachana w schronisku. Quote
eloise Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 agusiazet, leżymy nieustannie, z przerwami na wizyty w toalecie. Już mnie wszystko boli od tego leżenia ;) i nudne to jak nie wiem co :) zostało już "tylko" 27 tygodni, jak zaczynałam było aż 35, więc ciągle do przodu! :) Quote
Ra_dunia Posted August 6, 2010 Author Posted August 6, 2010 masz rację. Najpierw USG. Ale o koszt sterylki bez zniżki i przy narkozie wziewnej i tak się można dowiedzieć ;) będzie można uprzedzić na forum. Quote
Murka Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Teraz chyba wszyscy powyjeżdżali na urlopy, bo ciężko się wszędzie dodzwonić, udało mi się tylko do kliniki Chiron-wet w Lublinie i tam koszt zabiegu wynosiłby ok. 300-340 zł. USG niestety nie wykaże czy sunia jest wysterylizowana czy nie :-( A tymczasem pochwalimy się jakie mamy pikne ząbki teraz :p Quote
Reno2001 Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 W ogóle piękna sunieczka i taka radosna :loveu: Quote
eloise Posted August 7, 2010 Posted August 7, 2010 Gajunia jest niesamowicie radosna! Taka kulka optymizmu! komu, komu, komu? :) Quote
Nutusia Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Jak to USG nie wykaże czy była sterylizowana? Jeśli nie będzie macicy, znaczy że sterylka była... Nie tak dawno sprawdzaliśmy u weta czy sunia była sterylizowana. Najpierw sprawdzali czy jest ślad po szwie, potem była wymacana, zbadana dopochwowo i jak to nie przyniosło rezultatów - wykonano USG, na którym nawet laik mógł ujrzeć macicę. I w ten oto sposób się okazało, że dr X wpisał sterylkę w książeczkę, a sunia i tak... rui dostała! :) Quote
Murka Posted August 8, 2010 Posted August 8, 2010 Już kiedyś przerabialiśmy to czy suczka była sterylizowana czy nie i pamiętam że był ogromny problem, aby to sprawdzić, USG nie daje 100% pewności (wetka tłumaczyła mi dlaczego, ale już nie pamiętam, musiałabym odnaleźć na którymś ze starych wątków, nie pamiętam której suczki to się tyczyło, czy przypadkiem nie Blacky Blue). Quote
Ra_dunia Posted August 8, 2010 Author Posted August 8, 2010 niektóre suczki są sterylizowane chyba przez podwiązanie jajowodów, wtedy macica nie jest usuwana. Chyba tak miała Karmelka. Zdjęcia przepiękne a uśmiech Gajki zaraźliwy :D Quote
eloise Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 bardzo, bardzo fotogeniczna dziewczynka :) Gaja, do domku :) Quote
Ra_dunia Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Gajka pewnie też się załapie na sesję, prawda? ;) Choć i te jej zdjęcia są przepiękne :D Quote
Murka Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Na pewno profesjonalne fotki Gajce nie zaszkodza, zwłaszcza, że to niewielkie koszty. A to starsza panienka, więc trzeba starannych środków, aby znaleźć dla niej dom :) Przyszedł czas na rozliczenie Gajki: 508,60 zł pozostałość po Pralince Wpłaty: 50 zł Ra_dunia 50 zł Ra_dunia Razem: 608,60 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 23 zł transport z Mielca 1/3 kosztów 4,5 zł odrobaczenie 10 zł transport do Stalowej Woli 1/3 kosztów (na sterylizację) 40 zł czyszczenie zębów Razem: 377,50 zł 608,60 zł - 377,50 zł = 231,10 zł Stan konta na 10 sierpnia wynosi +231,10 zł. 608,60 zł - 377,50 zł = 231,10 zł Quote
Ra_dunia Posted August 11, 2010 Author Posted August 11, 2010 Mam nadzieję, że już niedługo środki zostaną podreperowane. Zbliża się klubówka i dziewczyny jak zwykle szykują loterię :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 Co to jest klubówka, ciotko? Ja jestem po polonistyce, nie wyznaję się w tych młodzieżowych powiedzeniach!:evil_lol: Quote
bila1 Posted August 11, 2010 Posted August 11, 2010 klubówka to wystawa klubowa; na naszej będą same corgi :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 A już myślałam, że się z Jarciem załapiemy! :D Chociaż, jakby go trochę podstrzyc, łapki krótkie ma... ;-) Quote
Ra_dunia Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 i do klasy otwartej go ;) to nie trzeba będzie strzyc :D Gajuś - nikt nie dzwoni, nikt o ciebie nie pyta?? Quote
Murka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Nikt niestety o Gajkę nie pyta... A Gajka to chyba kiedyś mieszkała w domu, bo jak tylko zlokolizuje otwarte drzwi to będzi mało łapek nie pogubi i potem baaardzo trudno wyeksmitować ją z powrotem na zewnątrz ;) Poza tym dzieci lubi, ale to chyba żadna nowina :lol: Quote
Ra_dunia Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 biedulka :( musiała mieć kiedyś domek... Smutno się to czyta :( żal straszny, że nie ma możliwości zapewnienia jej tego domowego ciepełka. Mam nadzieję, że ktoś się jednak zakocha w tych uszyskach. Quote
Murka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Możliwe, że jak się nam coś zwolni w domu to ją weźmiemy (o ile w danym czasie nie będzie czegoś innego bardziej potrzebującego przebywania w domu), jedyne czego się obawiamy, to że nam Hanię zadepta :lol: Quote
Recommended Posts