Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 264
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

eloise napisał(a):
numer telefonu do Murki mogłabym cytować z pamięci obudzona w środku nocy ;) tyle ogłoszeń, dla tylu psiaków i cisza... trochę to smuci!

Wakacje, eloise, wakacje! Jak tam Wasze zdrówko?

Posted

Gajunia na pewno schudnie, ma przeciez wiecej ruchu niz w schronisku, a to juz roznica. Nad sterylka trzeba bedzie pomyslec, moze najpierw USG kontrolne, bo moze jednak byla ciachana w schronisku.

Posted

agusiazet, leżymy nieustannie, z przerwami na wizyty w toalecie. Już mnie wszystko boli od tego leżenia ;) i nudne to jak nie wiem co :) zostało już "tylko" 27 tygodni, jak zaczynałam było aż 35, więc ciągle do przodu! :)

Posted

Teraz chyba wszyscy powyjeżdżali na urlopy, bo ciężko się wszędzie dodzwonić, udało mi się tylko do kliniki Chiron-wet w Lublinie i tam koszt zabiegu wynosiłby ok. 300-340 zł.
USG niestety nie wykaże czy sunia jest wysterylizowana czy nie :-(

A tymczasem pochwalimy się jakie mamy pikne ząbki teraz :p

Posted

Jak to USG nie wykaże czy była sterylizowana? Jeśli nie będzie macicy, znaczy że sterylka była... Nie tak dawno sprawdzaliśmy u weta czy sunia była sterylizowana. Najpierw sprawdzali czy jest ślad po szwie, potem była wymacana, zbadana dopochwowo i jak to nie przyniosło rezultatów - wykonano USG, na którym nawet laik mógł ujrzeć macicę. I w ten oto sposób się okazało, że dr X wpisał sterylkę w książeczkę, a sunia i tak... rui dostała! :)

Posted

Już kiedyś przerabialiśmy to czy suczka była sterylizowana czy nie i pamiętam że był ogromny problem, aby to sprawdzić, USG nie daje 100% pewności (wetka tłumaczyła mi dlaczego, ale już nie pamiętam, musiałabym odnaleźć na którymś ze starych wątków, nie pamiętam której suczki to się tyczyło, czy przypadkiem nie Blacky Blue).

Posted

niektóre suczki są sterylizowane chyba przez podwiązanie jajowodów, wtedy macica nie jest usuwana. Chyba tak miała Karmelka.

Zdjęcia przepiękne a uśmiech Gajki zaraźliwy :D

Posted

Na pewno profesjonalne fotki Gajce nie zaszkodza, zwłaszcza, że to niewielkie koszty. A to starsza panienka, więc trzeba starannych środków, aby znaleźć dla niej dom :)

Przyszedł czas na rozliczenie Gajki:

508,60 zł pozostałość po Pralince
Wpłaty:

50 zł Ra_dunia
50 zł Ra_dunia
Razem: 608,60 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie
23 zł transport z Mielca 1/3 kosztów
4,5 zł odrobaczenie
10 zł transport do Stalowej Woli 1/3 kosztów (na sterylizację)
40 zł czyszczenie zębów
Razem: 377,50 zł

608,60 zł - 377,50 zł = 231,10 zł
Stan konta na 10 sierpnia wynosi +231,10 zł.
608,60 zł - 377,50 zł = 231,10 zł

Posted

Nikt niestety o Gajkę nie pyta...
A Gajka to chyba kiedyś mieszkała w domu, bo jak tylko zlokolizuje otwarte drzwi to będzi mało łapek nie pogubi i potem baaardzo trudno wyeksmitować ją z powrotem na zewnątrz ;)
Poza tym dzieci lubi, ale to chyba żadna nowina :lol:

Posted

biedulka :( musiała mieć kiedyś domek... Smutno się to czyta :( żal straszny, że nie ma możliwości zapewnienia jej tego domowego ciepełka.
Mam nadzieję, że ktoś się jednak zakocha w tych uszyskach.

Posted

Możliwe, że jak się nam coś zwolni w domu to ją weźmiemy (o ile w danym czasie nie będzie czegoś innego bardziej potrzebującego przebywania w domu), jedyne czego się obawiamy, to że nam Hanię zadepta :lol: