Ra_dunia Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Patrzę na te zdjęcia i sama się uśmiecham do Gajuni :) Widać, ze jest przeszczęśliwa :) Ząbki ząbkami, ale pazurki to rzeczywiście ma długaśne. Quote
Reno2001 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Alez radosna kluseczka. Normalnie napatrzec się nie można :):):) Quote
Nutusia Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 No Panna, na dietkę odchudzającą przechodź raz dwa, żeby się Cioci Murce odwdzięczyć z liczenie "na malucha" :))) Quote
Ra_dunia Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 obetną pazurki i wyczyszczą ząbki to już waga spadnie :evil_lol: Quote
agusiazet Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ra_dunia napisał(a):obetną pazurki i wyczyszczą ząbki to już waga spadnie :evil_lol: ha, ha, ha:):):):) Quote
majuska Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Gaja to przecież "rasowa" parówa jest :) Jakby która ciotka znalazła chwilke na uzupełnienie tej ankietki to wrzucimy Gaję na "parówki " IMIĘ: PŁEĆ: ROK URODZENIA: (w przybliżeniu) WĄTEK: (lub strona www) KASTRACJA?STERYLIZACJA: STAN ZDROWIA: CZIP: SZCZEPIENIA: STOSUNEK DO LUDZI: STOSUNEK DO DZIECI: STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: STOSUNEK DO KOTÓW: INNE WAŻNE INFORMACJE: KRÓTKI OPIS: LOKALIZACJA: KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Quote
Ra_dunia Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 na tym miejscu to same takie parówy siedzą ;) Murko - czy możemy Cię prosić o opis Gajuni? Póki co chyba jeszcze nie wiemy, jaka ona jest w stosunku do dzieci (ale sądzę, że nie będzie najmniejszych problemów ;) ). Do innych psiaków chyba jest przyjacielska? I trzeba jej zrobić "test Szermana" :P Quote
Nutusia Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 majuska napisał(a):Gaja to przecież "rasowa" parówa jest :) Czyli co?... Precz z dietą?!?!? Tylko czy wtedy Murka zdania nie zmieni co do klasyfikacji "wielkościowej"? :) Quote
agusiazet Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Z dietą nie powinno być precz tak dla zdrowia Gajuni, ale ruch też zrobi swoje!!! Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ona jest podobna do mojej Strzałeczki . Tylko moja paróweczka była cała czarna, ale za to też miała nadwagę. Rozkosznie to wyglądało jak tą parówkowatą pupcią kręciła na boki, ciesząc się, gdy któreś z nas wróciło do domu. Ulka18, to zdjęcie w Twoim avatarze (podobnie jak majuski) przyprawia mnie zawsze o niekontrolowane wybuchy śmiechu! Wielokrotnie juz próbowałam złapać Jarosława w podobnej pozycji, ale mi się nie udało! :) Quote
Ra_dunia Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 o - pańcia Jarusiowa zawitała :) Nie chcecie towarzyszki dla Jarusia?? ;) Parówę Gajunię należy odchudzić, najwyżej będzie paróweczką, przy swym niskim podwoziu nigdy nie zatraci swej parówskowości. Quote
Ulka18 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Schudnie, schudnie na pewno, przeciez teraz rusza sie, biega. W schronisku i tak miala duzy boks, gdyby byla w mniejszym, pewnie nózki by juz ja teraz bolaly. Jelena, do takich zdjec jak moja Casablanka w awatarku, to najlepsza jest moja corka. Ma cierpliwosc do robienia zdjec. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ciotki, ja z chęcią wezmę każdego psa! Tylko mi kupcie dom, a założę hotelik i zrobię Murce konkurencję! ;-) Albo co tam! Od razu cały dworek z tymi wszystkmi stajniami i pralniami i zrobimy tam wielozwierzęce przytulisko! A co do zdjęć, to ja też mam cieprliwość (tylko sprzęt mnie ostatnio zawodzi), ale Jarek taki ruchliwy, że nie udaje mi się go ustrzelić. Nawet mój TZ-et ostatnio powiedział, jak się dziwiłam, że mam jakoś dużo zdjęć na komórce: "A bo strzelasz temu psu zdjęcia, jak szalona, to jak masz mieć na karcie dużo miejsca?" Quote
izzie1983 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 A mnie Gaja posturą bardzo przypomina Mioduszkę. Mam nadzieję, że trafi do domku tak jak ona (bo Mioduszka to chyba ma DS w Niemczech, nie?). Quote
Ra_dunia Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 ma :) Wszystkie "nasze" psiaki w DSach siedzą ;) Gajunia chyba jest mniejsza od Mioduszki... Quote
Murka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Z Gajki wyłazi zołzowatość :diabloti: ale tylko wobec innych psów. Jest straaaszliwie zazdrosna i jak trafi na podatny grunt to odpędza wszystko co się tylko da od człowieka, od wody, jedzenia... Taka księżniczka z niej, tylko ona jest tu ważna i człowiek jest tylko jej i wszystko też jest jej :) Poza tym jest przekochana i nie sprawia żadnych problemów. Ładnie załatwia się poza boksem i trzyma się człowieka, pieszczocha niemożebna. Nawet jak się jej nie woła, to jak usłyszy gwizd to pędzi na drugi koniec ogrodu (przynajmniej trochę tłuszczyku spali) żeby... odgonić psa, którego TZ do siebie wołał ;) Najlepiej jak będzie jedynakiem w DS :) Krzywdy co prawda żadnemu psu nie zrobiła, ale wyobraźcie sobie, że nawet Ilian się jej boi i schodzi jej z drogi :razz: Może z czasem się przekona się, że czasy schroniskowe, gdzie człowieka miała z doskoku, już nie wrócą i nie będzie taką zazdrośnicą. Quote
Ra_dunia Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Normalnie powtórka z Karmelki :) Tylko łagodniejsza wersja ;) bo Karmelcia to i na ludzi potrafiła się zdenerwować. Gajka - grzeczna bądź! Jak my taką złośnicę wyadaptujemy, co? I znowu takie to niby zastraszone i niewinne w schronisku było... Quote
Ulka18 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Gajunia byla niesamowicie cichutka i skromniutka w schronisku, siedziala z psem i suczka w boksie. Ona chyba nie wiedziala, ze czlowiek to tyle dobrego moze dac. Chwile zesmy ja z Halcia po boksie gonily, zanim sie dala zlapac, a potem tak sie w Halcie wtuliła i taka byla zadowolona. Moze teraz bedzie chciala miec czlowieka dla siebie na wylacznosc. Quote
halcia Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 No to ma idealny charakter parówy.Bo parówa to nie tylko tusza...to jest "to cos"Ale przyjade i w dupe dam za Iliana,czy on sie wiecznie tych psich bab musi bac?A one mu dokuczac???Ilian nie daj sie tak nawet małym poniewierac!Jestes ONek,madry ale nie d..owaty przecież! Quote
Ulka18 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Moze jutro takie cuda jak Gajunia wypatrzymy, oby sie tylko pogoda rano udala, jak bede lokalizowac rano i szacowac co z tego dnia jutro bedzie. Quote
Murka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Spoko, spoko, znajdziemy Iliankowi takie towarzystwo, którego się nie będzie bał i które nie będzie go straszyć :) Dobrze zapowiada się z Jarą :) Był dzisiaj wet i miał obciąć pazurki m.in. Gajce, ale zapomniał cążków :mad: Pokazałam mu pazurki Gajki i obiecał wpaść jutro przy okazji i ją uwolnić od tych szponów. Quote
Recommended Posts