Ra_dunia Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Kawaler, kawaler - tak dla odmiany. Ale jaki śliczny :) Mamy nadzieję, że jak go odpowiednio wypromujemy to szybko do domu pójdzie a my wtedy hop i Ptysia na jego miejsce ;) (chyba, że Ptyś szybciej się na domek załapie). Czy nada się do Lorka - zobaczymy :D Quote
halcia Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Lorkowi chyba wszystkie moga szczekac ....do ogona:cool3: Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Jaro? To ta kopia mojego Jarosława, który jest kopią Saifa? :D Quote
Ra_dunia Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 dokładnie :D tak jak piszesz ;) Quote
Murka Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 No właśnie skąd my taki ideał jak Gaja dla Lorka znajdziemy :lol: Ona uwielbia pracować z Lorkiem :eviltong: Jak tylko ją wypuszczam z boksu i mówię "idziemy do Lorka" to pędzi pod jego wybieg i czeka przy furtce ;) Łakomczuch jeden, ale odwala kawał dobrej roboty :p Quote
Ulka18 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Jest taka fajniasta ruda sunia z Ostrowca, bardzo corgowata. Moze gdyby Jaro i Ptys sie zalapali, to ta rudzinka moglaby pojechal do Murki. To oczywiscie moje marzenia, ale Boyke i Boya wywalczylysmy, to i moze dwoch panow tez przewalczymy. Bo chyba jednak lepiej dac dziewczyne odwazna do Lorka, prawda? Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 My grzecznie poczekamy na rozwój sytuacji ;) Bardzo bym się cieszyła jakby się chłopakom udało. Ruda z Ostrowca oczywiście jest na liście. Quote
Ulka18 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Raduniu, a czy forum corgi ma jakies nadwyzki finansowe? Chodzi mi o sterylke te suczki rudej, moze by sie udalo ja jeszcze w schronisku ciachnac. Quote
Ra_dunia Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 Wszystko co zostało zebrane zostało wpłacone do Murki. Aga a ile wyniesie sterylka w schronisku? Quote
Ulka18 Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 Mysle, ze 60-80 zl. Zapytam Pania Ize kiedy beda sterylki, bo ostatnio 'lecialy' kastracje psow 'rasowych' : dobermany poszly i labrador z Lancuta. Quote
mela2 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Co tu tak cicho? Czyżby Gaja już wyjechała,a ja to przegapiłam? :) Quote
Ra_dunia Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Zapomnieli o Gaji ;) zajęli się pakowaniem :D Quote
Ulka18 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Bez przesady. Nikt o Gai nie zapomnial. Nastepce Gai podam na pw do Meli2. Quote
Murka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Zdecydowanie nikt o Gai nie zapomniał, właśnie schnie w łazience po kąpieli. Oj nie lubi kąpania, nie lubi... Za to w domu się jej baaaardzo podoba ;) Quote
Nutusia Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 A kiedy się czyściutka, pachnąca Panieneczka do własnego domku wybiera?... Quote
agusiazet Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Już wyjechała i mamy pewność, że będzie teraz tylko szczęśliwym pieskiem!!! Gajusiu, powodzenie!!! Quote
Murka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Pojechała... Do ostatnich chwil wtulała się we mnie... Będą mieli z niej pociechę! Quote
mela2 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Najlepszego psinko. Mam nadzieje,ze bedzie jej miala fajnego człowieka do wtulania się :) Czy Dixi ma założony swój wątek na dogo? Quote
eloise Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Przypuszczam, ze ciocia Ra_dunia założy wątek po powrocie :) pisała kiedyś, ze chce zawsze prowadzić wątek corgisiowych psiaków ;) Quote
Murka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Zacytuję siebie z wątku hotelikowego, bo nie wiem czy wszyscy go śledzą: [quote name='Murka']Kochaniutka ta Dixie... musiała bardzo źle się czuć w schronisku, jest jeszcze w wielkim stresie. Całą drogą jechała jak trusia, jakby jej nie było, spoglądała tylko dookoła przestraszonymi oczkami, pozwoliła ze sobą zrobić wszystko. Całą noc spędziła chyba w jednym miejscu: w kąciku obok koszyka wiklinowego, bo tak ją wczoraj zostawiłam i dzisiaj tak ją zastałam rano. Nic nie ruszyła z jedzenia ani wody... Do tej pory jeszcze nie załatwiła się. Ale juz się powoli rozkręca, powolutku chodzi na smyczy i zwiedza teren węsząc. Wszystko robi w spowolnionym tempie, bojąc się wykonać gwałtowny ruch, nie jest pewna reakcji... Przypłaszcza się do ziemi przy głaskaniu. Ale wygląda na to, że będzie nie z niej niezła pieszczocha, garnie się do człowieka, uwielbia głaskanie, już mi nawet brzunio pokazała ;) Psów się trochę obawia, podejrzewam, że nie miała w schronisku lekkiego życia. Przy sterylce będziemy musieli od razu ząbki koniecznie wyczyścić, bo są tony kamienia... Dixie zwiedza hotelik :) Z dnia na dzień jest coraz lepiej, Dixie chętnie wychodzi na spacerki już i dzisiaj pięknie się załatwiła także wygląda na to, że będzie z niej czyścioszek :multi: Panicznie boi sie dzieci.. jak zobaczyła Hanię to zaczęła się nagle wyrywać i próbowała nawet przegryźć smycz! Mimo, że Hania nawet nie zamierzała do niej podejść. Na pewno z czasem się przyzwyczai. Szkoda, że nasz dom nie jest z gumy, bo chętnie wzięlibyśmy tą maliznę z boksu... Widać, że boks i psy ją przytłaczają, w domu na pewno by się szybciej otworzyła i by odżyła. Może to nawet domowa psinka, to wybrała koszyk wiklinowy z kocykiem za swoje posłanko a nie budkę. Jeszcze zrobię rozliczonko przy okazji: Stan konta na 9 wrzesień wynosił +2843,10 zł Wpłaty: 50 zł Ra_dunia Razem: 2893,10 zł Koszty: 290 zł hotelowanie (10.09-08.10) 2893,10 zł - 290 zł = 2703,10 zł Pozostałość po hotelowaniu Gai wynosi +2703,10 zł. Quote
Ra_dunia Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 To Dixi przyjechała :) SUPER! Pięknie dziękuję, za opieką nad Gają. Cudownego życia maleńka, bądź szczęśliwa w nowym domku :loveu: Lecę zakładać wątek Dixi ;) Quote
Ulka18 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Raduniu, suczka z b. 20, obecnie 80, pojechala do Brzyscia w piatek, a wlasciwie prosto na sterylke do dr Tomka! Dr Beatki od Murki nie bylo az do dzisiaj i w/w suczka wskoczyla na miejsce Borsuni. Gdybysmy poczekali do dzisiaj, suczka bylaby uziemiona na 2-3 miesiace jak nic. Mela2 pisala do mnie, ze dolozy sie do sterylki, koszt wyniosl 100 zl. Trzeba oddac Pani Asi z Brzyscia. Quote
Recommended Posts