Jump to content
Dogomania

Owczarek podhalański (prosimy zakladac oddzielne tematy!)

Recommended Posts

Posted

Do jakiego towarzycha?? :o

Lunka wypadła bardzo dobrze a wręcz doskonale. Przywiozła pierwszy medal - srebrny, ale bardzo, bardzo podobała się sędzinie, nawet pomijając jej brak owłosienia i dostała super opis. Jestem więc pełna nowych sił wystawowych i optymizmu :wink: . Lunka zaczyna obrastać, no ale jak przystało na podhalana robi to niezwykle powoli i dostojnie :lol:

carragan, słyszałam, że twój olbrzym dał za wygraną i już nie daje dyla z ringu :lol: Gratuluję posłuchu! Przynajmniej medal chyba też w kieszeni, co? :wink:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak to do jakiego ? 8)

Byla Matisse,Agnieszka,Popek,Horacy i zdaje sie Rav 8)

Dodatkowo Malenstwo i terrorysta od Mats 8)

Gwarek sie do nas nie dolaczyla....

Bylam przy ringu borderow i stalismy niedaleko podhalanow ale Ciebie nie widzialam :o

Gratulacje dla Luny :D Nastepnym razem bedzie zloto :D

A Malenstwo po prostu dojrzalo nieco psychicznie :wink: Dostalo doskonala,zloto i zw.mlodziezy 8) Ale podczas wybierania BOBa uznalo ze po co stac,skoro mozna lezec i leglo 8) :lol: :lol: :lol: Gdyby nie to mielismy szanse wrocic z rasa bo sie strasznie podobal sedziemu i asystentce :lol: .No coz, nie od razu Krakow zbudowano :wink:

A jak zyjecie po tej pogodzie ? JA mam katar ktorym moglabym pluton wojska obdzielic :wink:

A poza tym to gdzie sie teraz wybieracie ? Leszno ? 8)

Posted

Ooo!!!

Dziewczęta, GRATULACJE :klacz: !

Ważne żeby piesy się podobały, a właściciele byli zadowoleni, a ... medale? Są, bo są :wink:

Tak dla ścisłości, to o Bytomiu mówicie?

... i proszę trzymać za nas kciuki, w sobotę jedziemy do Leszna :-?

Posted

Tośmy się podzieliły, bo ja za tydzień jadę do Raciborza :D

carragan, nie stałam przy ringu podhalanów,bo stałam przy ringu husky, które wystawiałam :D Lunę Tomek pokazuje, bo ona "ciężko chodzi" jak to skomentował Zbyszek Kozner :-? :lol: Poza tym lało i schronilismy sie na trybunach pod dachem.

Nie wiedziałam nic o żadnym spotkaniu :( Szkoda... Choć i tak miałam dużo bieganiny i trudno byłoby mi znaleźc chwilkę dla Was :-? . Może jednak by sie takowa znalazła :wink:

Posted

Ja sie zastanawialam nad Raciborzem ale sie zagapilam (zreszta czyz przed jakims czasem nie mowilam ze rzucam to w diably ? :wink: )ze zgloszeniem i przepadlo...Tak samo jak z plockiem,a szkoda bo do BOBa konkurencja jest tylko jedna suka.No nic od przyszlego sezonu juz bede w tym "mundrzejsza" :wink:

BTW.jaka konkurencje w Raciborzu bedziecie mieli ? Jest jakis katalog przed wystawowy ?

Posted

Bardzo, bardzo dziękujemy :hand: (z braku ikonki dygającej :) )

Basiu, poczta od Ciebie wraca do mnie z komunikarem: "przekroczony limit", więc stawkę podaję TU 8)

PSY

Klasa młodzieży:

99 - Mago Ekland

100 - Morus Ekland

101 - Rubens Spiska Watra

Klasa otwarta:

102 - Kaduk Chluba Liliowej Przełęczy

103 - Kwicoł Chluba Liliowej Przełęczy

104 - Murań Z Psiej Parafii

Klasa championów:

105 - Nil Sopd Brzyska

SUKI

Klasa szczeniąt:

106 - Gżegżółka Morka Filos

Klasa młodzieży:

107 - Cisa Pitoniówka

108 - Ciupaga Catonium

109 - Gronia Mała Dolina ... Zw. Młodzieży

110 - Malwa Ekland

111 - Rusałka Spiska Watra

112 - Warka Strąg Z Psiej Parafii

Klasa otwarta:

113 - Bela KW

114 - Dumna Mała Dolina ... I, NSwR, CACIB

Klasa championów:

115 - Blanka Biały Podhalan ... Res. CACIB

116 - Olympia Gloria Vom Wogenrain

Posted

Basiu, żaden kłopot :)

Odnośnie hodowli, to ...

EKLAND (Piła) - suka Jutrzenka Buksa Filos; Mago ... dzieci Jutrzenki i Janosika Chluba Liliowej Przełęczy

CATONIUM (Kaźmierz k/Poznania) - m.in. suka Maryna Buksa Filos i Janosik Chluba Liliowej Przełęczy ... ich córcia, to Ciupaga

FILOS (Straszyn Jagatawo k/Gadńska) - m.in. suki Morka i Buksa, psy np. Jaskier ... na stronie www.filos.com.pl można poczytać i prześledzić meandry i koligacje rodzinne tej hodowli.

MAŁA DOLINA (Polska Nowa Wieś k/Opola) - suka Gronia jest córką suki Dumnej z tej hodowli i Hajduka (Morana) Chluba Liliowej Przełęczy

SPISKA WATRA (Kraków) - zgłoszona młodzież (pies i suńka) to też dzieci Morana

CHLUBA LILIOWEJ PRZEŁĘCZY, to wiadomo :D

Ufff 8) tyle wiem ...

Jak widać zgłoszone były w większości psy z innych regionów, niż południe Polski :bigok:

Posted

Baśka, dzięki!!!

Będziecie może w Krakowie?

W niedzielę Racibórz :-? Zaczynam się denerwować. Muszę sobie karton TIK-TAKów kupić aby psy nie poczuły moich nerwów :roll:

Mam nowe zdjęcia Lunki!! Kto chce?? :lol:

Posted

Dajcie tu foty 8)

Basiu powtarzaj sobie ze i tak nic nie wezmiecie i jedziecie towarzysko a reszte olewacie 8) U mnie skutkuje 8)

Basiu moze Nice to foty tu wkleic ? :roll:

Posted

Zdjęc jest sporo i wyśle je późnym wieczorem albo wczesnym, jutrzejszym rankiem :wink:

W Krakowie wg tego co pisze na stronie to w niedzielę, ale dziwne to, to bo wszędzie podhalany są w soboty :-?

Posted

W Krakowie wg tego co pisze na stronie to w niedzielę, ale dziwne to, to bo wszędzie podhalany są w soboty :-?

to dobrze czy zle ? :roll:

Ale skoro gr.I idzie w niedziele to chyba podhalany nie pojda w sobote ? :wink:

Posted

Basiu, nie, nie jedziemy do Krakowa. Raz, że daaaleko, dwa do sierpnia/września damy białasowi spokój 8)

Jeszcze jeden CWC i championat w kieszeni :P , musimy tylko unikać Klanu Gaby :wink: , a Lunka naprawdę pięknieje i wcale nie jest "łysa" :D