da-NUTKA Posted December 4, 2005 Posted December 4, 2005 :laola: :popcorn: :tort: Z okazji imienin naszym Basiom życzę wszystkiego najlepszego, pomyślności, dużo radości z białasów :D Baśce- żeby Bobi zbierał zawsze najlepsze noty na wystawach Basi - jak wyżej w stosunku do Lunki, ale przede wszystkim, żeby Lunka wyzdrowiała. Danka Quote
basia Posted December 5, 2005 Posted December 5, 2005 Dziękuję za pamięć i życzenia :) ..oby się spełniły :roll: Lunka zaczyna grymasić przy misce. Mam nadzieję, że to wynik zmiany diety a nie braku apetytu... Quote
Baśka Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 :D dziekuję bardzo za życzenia :D Basiu, czegóż to ja się dowiaduję :o :( Czy wiesz już coś pewniejszego? Danusiu, a jak tam Basterowe łapki? No i oczywiście :klacz: :klacz: :klacz: dla Camary ... jesteś Camaro NIEBYWAŁA :calus: Quote
da-NUTKA Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Właśnie, Basiu, co u Lunki? Badania zrobiliście? U Bastera na zdjęciu miesiąc temu chirurg ponownie potwierdził dysplazję, ale.......... Baster biega jak szalony, nic go nie boli, ani po spaniu czy długim leżeniu, ani po wysiłku, szybko wstaje z pozycji leżącej, nie kuleje, nie piszczy z bólu.......... Wygląda na zdrowego psa. Sama nie wiem....... Jak Baster skończy półtora roku pojadę do Wrocławia na zdjęcie..... i wtedy będę miała pewnośc. Boję się tego jak ........ Wtedy też zdecyduję, czy decydowac się na operację, czy nie. Danka Quote
oki Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 wreszcie mogę się odezwać :lol: moja podhalank wkońcu prztyła i obrosła futrem, i nie wstyd się z nią pokazać, więc moze niedługo skończymy championat :D ( chyba że wiosną nowu wszystko straci) a wszystkim podhalankom i podhalanom i ich właścicielom zyczę dużo zdrowia :drinking: Quote
da-NUTKA Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Witaj Oki. Chyba coś przegapiłam, ale jaką masz podhalankę? Napisz coś o niej. Danka Quote
basia Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 da-Nutka, badanie to dopiero w styczniu będe robić - takie zalecenie. Lunka biega i bryka teraz na śniegu, nie wygląda na chorą, więc już sama nie wiem co o tym wszystkim myśleć :-? Witaj OKI ! Właśnie, co tak nic o sobie i swojej podhalance, ani słowa a my tu umieramy z ciekawości :wink: Quote
akrim Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 witaj oki.może cos więcej o białasce? nawet zaczęłam cię "śledzić" ale ty tylko trymujesz i strzyzesz :wink: Quote
da-NUTKA Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 akrim napisał(a):witaj oki.może cos więcej o białasce? nawet zaczęłam cię "śledzić" ale ty tylko trymujesz i strzyzesz :wink: hi, hi.......... zrobiłam to samo Danka Quote
oki Posted December 9, 2005 Posted December 9, 2005 :lol: :lol: no, bo ja tak lubię po cichutku, trochę z boczku :lol: trymowanie i strzyżenie - to moje podstawowe zajęcie :D a może zgadywanka... :roll: jest już trymowanie i strzyżenie, to może teraz tak: południe kraju 8) Quote
da-NUTKA Posted December 12, 2005 Posted December 12, 2005 Oki, ja nie jeżdżę na wystawy, to Twój awatarek nic mi nie mówi - no chyba, że suńka śliczna :D Zaczynamy odliczanie - 6 Taki byłem w lutym Danka Quote
Camara Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Danka.... no dalej!!!! nie trzymaj mnie w takim napięciu, pokazuj Basterka :D w lutym był... ślicznym :angel: oki - za trudna dla mnie ta zgadywanka... :roll: bo podhalanów sie nie strzyże i nie trymuje :lol: a oprócz Baśki (i akrim i dorinia , bo nie wiem skąd piszą :wink: ) to reszta też Polska Południowa - to szerokie pojęcie... :lol: Quote
akrim Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 oki: nadszedł czas na :drinking: "Warka Strong" zgadłam? Quote
da-NUTKA Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 Teraz 5 Trochę podrosłem ............ i byłem jeszcze grzeczny :D Chociaż już nie bardzo - ściana przy drzwiach balkonowych już trochę odrapana :roll: I miałem wtedy ładne posłanko Danka Quote
Camara Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 da-NUTKA napisał(a): Trochę podrosłem ............ i byłem jeszcze grzeczny :D jaki aniołek :loveu: i co to znaczy jeszcze grzeczny ???? :angel: zawsze są grzeczne :wink: Quote
da-NUTKA Posted December 13, 2005 Posted December 13, 2005 4 Posłanko trochę pogryzłem, a potem wyrosłem i nie chciałem już w nim spac - strasznie :o niewygodne się zrobiło. (Pancia oddała je sąsiadce - teraz na nim śpi Nora - suńka owczarka niemieckiego odebrana od właściciela, który o nią nie dbał. A co tam, niech dziewczyna ma :wink: ) Danka Quote
HanBie Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Danusia wczoraj się zorientowałam,że twój pies jest taki młody,więc cofnełam się do stycznia 2005r i zaczęłam wszystko czytać.Pół dnia spędziłam przy kompie,ale ciężko było się oderwać.Tyle ciekawych rzeczy się dowiedziałam,a jakie super zdjęcia.Tak jak ty odliczłas dni tak ja liczę miesiące,bo już postanowiłam,że będzie to w maju/ chcę jeszcze wyjechać na urlop,bo jak będzie pieso to ze dwa,trzy lata nigdzie się nie wyjedzie.Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie Hanna Quote
akrim Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 z tym urlopem to masz rację HanBie. Ja wzięłam Dunę na początek wakacji szkolnych ,bo mam dzieci w wieku szkolnym i trzeba było im zapewnić opiekę /co bym zrobiła bez babć?/ więc i psu przy okazji również. Ale z powodu psa moje dzieci nie wyjechały gdzieś dalej np.w góry gdzie normalnie jeździmy co roku. Wprosiłam się więc do koleżanki nad jezioro zaznaczając że "mogę tylko z psem i to szczeniolem" któremu różne rzeczy mogą zdarzyć. Dzieci nie do końca cieszyły się z pieska bo przez niego "nigdzie" nie wyjechały, tydzień na wakacjach to za mało. Quote
HanBie Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 przeglądałam hodowle z internetu w jednej mają w styczniu kryć sukę,to na maj byłby szczeniak akurat.Rozmawiałam z panem z Bukowiny Tatrza nskiej/prowadzi agroturystykę i hodowlę podhalanów/,zobaczę jeszcze.W marcu jadę do Wisły na 4dni,a w maju do Zakopanego na 9dni to może z kimś się umówię.Jeszcze do Danusi mam pytanie dlaczego wziełaś podhalana? Mieszkasz w bloku miałaś i masz ślicznego,malutkiego pieska dlaczego teraz taki duży i dlaczego TEN ? Hanna Quote
HanBie Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 nie myśl,że jestem wścibską babą,ale chyba szukam wspólnika do podjętej przezemnie decyzji co do rasy. Quote
da-NUTKA Posted December 14, 2005 Posted December 14, 2005 Witaj wścibska :D Haniu. Już odpowiadam. Mieszkam w bloku, 5 minut drogi od niego mam duży park, sztuczne jezioro i przepiękne trasy naookoło niego. Ze wszystkich sportów najbardziej lubię......... spacer. Uwielbiam chodzic. Nutka jest coraz starsza, trochę zaczęła mi chorowac, nie może już chodzic na dalekie spacerki, woli spac w cieplutkiej pościeli :wink: A dlaczego podhalan??????? Marzenie z dzieciństwa. W domu zawsze były psy, ale to były małe kundelki. Po obejrzeniu filmu "Bella i Sebastian" (chociaż tam - jak później przeczytałam książkę - okazało się, że to był pirenejski pies górski) marzyłam o dużym białym psie. A że teraz mogłam to marzenie urzeczywistnic, to, po prostu, zrobiłam to. Podoba mi się ten dumny wyraz pyska podhalana - śmieję się, że Baster powinien nazywac się Hrabia - tak czasami dumnie wygląda. On zresztą nie idzie - on kroczy... Kocham za czarny nosek i ciemne ślepka, za odwagę, i za to, że jest spokojny w domu, mało szczeka, i naprawdę mało zniszczył. Denerwuje mnie jego upór (ale trafił swój na swojego) i powolnośc w wykonywaniu polecen (chociaż już do tego się przyzwyczaiłam). Czasami jest mi przykro, gdy widzę owczarki niemieckie wpatrzone w swoich właścicieli - ale cóż, wiedziały gały co brały :wink: Tutaj co prawda nie jestem do końca pewna, czy to cecha osobnicza podhalanów, czy skutek błędów w wychowaniu :x Haniu, wybierając hodowlę, dobrze przyjrzyj się warunkom, w jakim żyją psy, zbadaj drzewo genealogiczne, zapytaj o możliwośc kontaktu z właścicielami szczeniaków wcześniejszych miotów, koniecznie sprawdź stopień dysplazji rodziców. Jak będziesz miała jeszcze pytania - a pewnie będzie ich mnóstwo - pytaj śmiało. Myślę, że dziewczyny - i ja - odpowiedzą chętnie. Danka Quote
basia Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 W marcu jadę do Wisły na 4dni Co ja czytam!!! HanBie, no to zapraszam na herbatkę lub długi spoacerek z Lunką lub i to, i to :lol: Tylko daj znać a ja zaraz przyjade do Wisły i pogadamy :wink: Quote
HanBie Posted December 15, 2005 Posted December 15, 2005 Bardzo się cieszę,że mogłybyśmy się spotkać,poznać i pogadać.Ja będę w Gołębiewskim/mamy Kongres Optyków/ od 23 do 26 marca i z miłą chęcią wyrwę się na spacer od tych wszystkich prelekcji.Już się cieszę na to spotkanie! Quote
Recommended Posts