JustynaJK Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 już mi się miesza co wkleiłam,a co nie :D Quote
bos Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 Hej - foty macie bajeranckie i tak trzymać, miło jest tu do Was zaglądać,zaraz przypominają się góry, a szczególnie Zakopane,gdzie co roku spędzam urlop. Szkoda tylko że nie ze swoim welschem,bo do wielu miejsc nie można zabrac psa , a nie ma go gdzie zostawić . Chodzenie i męczenie się na Krupówkach nie dla mnie. No może już nie teraz,po kłopotach z serduchem to mi tylko to chyba zostało. :D :D :D :D Piszecie na zabój ,trudno nadążyć, ale pozwolicie mi chyba tu do Was zaglądać. Co sądzicie o handlu pieskami pod Gubałówką..... :question: Quote
bos Posted October 26, 2005 Posted October 26, 2005 JustynaJk - wychodzisz tu na głównego fotografa :D :D :D :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :wink: Quote
Camara Posted October 27, 2005 Posted October 27, 2005 a to jeszcze trochę... jak się powtarzaja to przepraszam :roll: Quote
Baśka Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 [quote name='JustynaJK']ale biało w oczach :D :angel: :angel: :angel: Dzięki Tobie, Justyno, w dużej mierze dzięki Tobie :D :D :D Camara, jesteś WIELKA :turn-l: ratując kolejną psią biedę. Mogę jedynie wesprzeć Cię finansowo, napisz, proszę, co i jak. Quote
JustynaJK Posted October 28, 2005 Posted October 28, 2005 dziś widziałam następną płytkę pełną podhalanów!!!szkoda,że z finałów tak mało fot powychodziło,ale lepszy rydz niż nic! :D Quote
$andwich Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 basia napisał(a):I może właśnie to było problemem - delikatny żołądek. :roll: A ja przypominam, że nie tylko mój pies miał po takim żywieniu problemy :wink: . Ale już koniec dyskusji, która i tak nic nie zmieni :wink: . Każdy karmi swojego psa po swojemu i wie co mu szkodzi, a co nie. Ale jakbym miała psa z podejrzeniem dysplazji, to karmiłabym go tylko dobrej jakości suchą karmą (ale to też tylko moje zdanie 8) ). Życzę Basterkowi powrotu do zdrowia! A tak w ogóle, to śliczne są te Wasze bacusie. Mam nadzieję, że pozwolicie mi tu zaglądać, mimo, że nie mam podhalana. A fotki są super (a jaka ilość). Brawa dla fotoreportera! A w przyszłym miesiącu, w "Przyjacielu Psie" w "Portrecie rasy" będzie owczarek podhalański. Quote
JustynaJK Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 a to super,mało o tej rasie jest w naszych czasopismach Quote
basia Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Każdy karmi swojego psa po swojemu i wie co mu szkodzi, a co nie. Pewnie tak :wink: A w przyszłym miesiącu, w "Przyjacielu Psie" w "Portrecie rasy" będzie owczarek podhalański. Fajnie. Ciekawe kto jest autorem.. 8) A propo publikacji. Macie może jakieś stare nr PSA albo cokolwiek, gdzie było cos o podhalanach? Szukałam i pytałam różnych ludzi. Nikt nic nie ma :o Co to, nikt nic o rodzimej rasie nie pisał :evil: Quote
da-NUTKA Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Basiu, mam :lol: "Przyjaciel Pies" nr 9(71) wrzesień 2004 - jest porównanie górskiego psa pirenejskiego i podhalana - autor NIE JEST podany. Danka Quote
da-NUTKA Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 $andwich, dzięki za zainteresowanie się moim Basterkiem. Już odpowiadam. W tej chwili Baster skończył 10 miesięcy, jest dużym, wyrośniętym psim podrostkiem - o ile dobrze go zmierzyłam to ma 76 cm w kłębie, waży 51 kg - jest ogromny. W dalszym ciągu przyjmuje leki.......... dużo leków, wsuwa Royala dla psów ras olbrzymich , biega, truchta, trochę pozwalam mu poszalec, ale nie za długo :cry: . Co do żywienia - gdybym miała czas, to NA PEWNO gotowałabym Basterowi, a tak niestety, musi jeśc suche. I oczywiście dostaje też twaróg, ryby, galaretkę z łapek, surowe warzywa i owoce.... Baster wszystko zje - nie ma problemów z żołądkiem (chociaż z tym :lol: ). Nie mam przekonania do "pasz" dla psów, ale karmię tak, bo tak jest mi po prostu wygodniej. Tylko mam prośbę - nie wszczynajmy dyskusji na temat "Co jest lepsze dla psa - karma, czy gotowane". Uważam, że każdy właściciel karmi swojego psa tym, co uważa za najwłaściwsze ................ i tej wersji będę się trzymac :wink: Psiak jest cudny - przeszliśmy najgorszy okres określania pozycji w stadzie - oj, ciężko było. Biedny Baster - królik doświadczalny wszelkich teorii o dominacji i niedouczonych trenerów. Baśka, dzięki. Twoje posty, nie tylko na tym forum, to lek na moją duszę. Szczególnie ten o kuwaszu....... Pamiętasz? W domu czasami mówiłam, że Baster to jakiś dziwny, autystyczny pies. I zaczęłam z nim pracowac jak z autystykiem - chodziło głównie o nawiązanie kontaktu wzrokowego........ itd. Świetne też są rady klikierowców i Jacka z blogu o agresywnym goldenie. W tej chwili, mogę powiedziec, że Baster i cała nasza rodzina doszliśmy do porozumienia - wczoraj bawił się kością, i przyniósł ją do mnie - wcześniej nie do pomyślenia. To na razie tyle, mam nadzieję, że Was nie zanudziłam. Danka NIE WIERZĘ W TEORIĘ DOMINACJI - uważam, że ta teoria robi więcej złego niż dobrego. PS. Proszę nie komentowac ostatniej uwagi - niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu - uszanujmy to. Quote
da-NUTKA Posted October 29, 2005 Posted October 29, 2005 Jeszcze chciałam dodac, że teraz Baster przybiega z balkonu na powitanie, a Wszyscy, oczywiście, witamy się z nim po powrocie do domu. I bardzo to lubimy :wink: Danka Quote
JustynaJK Posted October 30, 2005 Posted October 30, 2005 [quote name='basia']Każdy karmi swojego psa po swojemu i wie co mu szkodzi, a co nie. Pewnie tak :wink: A w przyszłym miesiącu, w "Przyjacielu Psie" w "Portrecie rasy" będzie owczarek podhalański. Fajnie. Ciekawe kto jest autorem.. 8) A propo publikacji. Macie może jakieś stare nr PSA albo cokolwiek, gdzie było cos o podhalanach? Szukałam i pytałam różnych ludzi. Nikt nic nie ma :o Co to, nikt nic o rodzimej rasie nie pisał :evil: dużo o podhalanam można znależc w starych numerach Psa,może w Twoim związku są jakieś zbędne?popytaj Mam trochę starych numerów podwójnych ale muszę popatrzeć czy akurat tam coś jest na temat podhalana Jest również książka pt Owczarek podhalański-polecam. Quote
Baśka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 da-NUTKA napisał(a):W tej chwili Baster skończył 10 miesięcy, jest dużym, wyrośniętym psim podrostkiem ... Pięknie o jakieś foto prosimy :D da-NUTKA napisał(a):Baśka, dzięki. Twoje posty, nie tylko na tym forum, to lek na moją duszę. Szczególnie ten o kuwaszu....... Pamiętasz? :oops: @da-NUTKA, bardzo mi miło :D da-NUTKA napisał(a): W domu czasami mówiłam, że Baster to jakiś dziwny, autystyczny pies. I zaczęłam z nim pracowac jak z autystykiem - chodziło głównie o nawiązanie kontaktu wzrokowego........ itd. Świetne też są rady klikierowców i Jacka z blogu o agresywnym goldenie. W tej chwili, mogę powiedziec, że Baster i cała nasza rodzina doszliśmy do porozumienia - wczoraj bawił się kością, i przyniósł ją do mnie - wcześniej nie do pomyślenia. :D :D :D Owoce własnej pracy są naaaajsłodsze :D Quote
basia Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 dużo o podhalanam można znależc w starych numerach Psa Justyna, o jak starych numerach mówimy? Może chociaz rok mogłabys podać, to bym wiedziała gdzie szukać :roll: Jest również książka pt Owczarek podhalański-polecam Myślisz o książce p.Redlickiego? Ma ją :) da-Nutka, cieszymy się twoim szczęściem :wink: Niezły kolos z tego Bastera :o . Moja Luna ma 62cm w kłębie według ostatnich pomiarów na klubówce, i waży 46kg. Przy twoim Basterze to kruszynka :lol: Quote
da-NUTKA Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 da-NUTKA napisał(a):Basiu, mam :lol: "Przyjaciel Pies" nr 9(71) wrzesień 2004 - jest porównanie górskiego psa pirenejskiego i podhalana - autor NIE JEST podany. Danka Basiu, Basiu, przecież podałam numer Danka Quote
Baśka Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Basiu, otwórz Ceikową skrzynkę. Coś tam dla Ciebie wrzuciłam :) Quote
da-NUTKA Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Dziewczyny, czym smarujecie łokcie Waszych psiaków? Basterowi robią się modzele - ma wytartą sierśc na łokciach, suchą, swędzącą skórę. Czytałam na różnych forach o linomagu, maści z witaminą A. Ja sama smaruję Crotamitonem - maśc tę przepisała mi lekarka. O ile smaruję regularnie, to jest jakby trochę lepiej, jak przestaję, to wszystko wraca. Ostatnio kupiłam Penaten - spróbuję tym. Danka Quote
basia Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 Ja nie smaruje niczym, bo nie mam takich problemów. Mimo wszystko chętnie sie dowiem co Wy stosujecie. Kto wie, kiedy się co przyda.. :roll: Quote
Camara Posted November 2, 2005 Posted November 2, 2005 moim burkom nie robią się modzele... ale poprzycierały sierść na łokciach od kostki brukowej :-? i na to chyba nie ma rady :niewiem: Quote
Recommended Posts