basia Posted November 7, 2003 Posted November 7, 2003 Hej!! Byliśmy wczoraj w przedszkolu, jak już wcześniej pisałam. Była z nami również Luna - dawniej bywał tylko Ceik. Muszę z ręką na sercu przyznać, że Luna mnie tak strasznie zaskoczyła, że poprostu zdębiałam. Zachowywała się wzorcowo jak nigdy dotąd!! Dzieci były oczarowane "wielkim, białym niedźwiedziem", a Luna zachwycona, bo wszyscy się nią zajmowali :) Głaskały ją, przytulały i zaczepiały w każdy możliwy sposób, a ona jak profesjonalista ani razu nie próbowała nawet użyć zębów. Jeszcze nie widziałam aby wobec kogoś była tak delikatna jak wczoraj wobec tych dzieci :o . Była spokojna i opanowana, nie skakała, nie łapała zębami, nie "gabała" łapą, no poprostu była idealna. Kładła się tylko i prosiła o drapanie po brzuszku, lizała dzieci po rączkach a w jednym chłopcu to się chyba zakochała. Bawiła się z nim jak z równym sobie, ale z taką delikatnością aby nie zrobić mu chociaż przez przypadek krzywdy. Ceik - stateczny gość - był oprowadzany przez dzieci po przedszkolu :wink: Na zmianę brały do ręki smycz i chodziły z nim pokazując mu zabawki, akwarium, klocki i wszystko. On ze znanym sobie spokojem wszystko obwąchiwał i oglądał a dzieci były zachwycone :D Tak więc wyjście do przedszkolaków uważam za jak najbardziej udane i warte powtórzenia. Zostaliśmy zaproszeni ponownie, ale i ja zaprosiłam przedszkolaki do nas zimą na sanki :lol: Quote
basia Posted November 13, 2003 Posted November 13, 2003 Co z Wami? Czemu nic nie piszecie? Bouvcia, nie mogłam cią znaleźć w Poznaniu, a nr do Ciebie zostawiłam w domu :( Przepraszam :oops: Quote
bouvcia Posted November 19, 2003 Posted November 19, 2003 Basiu, nie mogłaś mnie znaleźć bo w ostatniej chwli okazało się, że muszę iść z czarnymi terierami na inną halę. I tak cały dzień przesiedziałąm na czernyszach, bo nie mił kto się nimi zająć:( A talefon paskudnik mi się popsuł akurat na wystawie rano. Ale będą inne wystawy:) Quote
basia Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Jasne, jasne, a jak nie będzie zdjęć to mi pewnie głowę ukręcicie :P Quote
Baśka Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Cześć! Basiu, a dlaczego miałoby nie być zdjęć :shake: ? Quote
basia Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Baśka, a bo to nie na tym topiku miało być napisane. Nie wiem czy mnie się coś pozajączkowało, czy mi komp świruje :-? Quote
Baśka Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Basiu, więc zdjęcia z Poznania obejrzę, kiedyś ... :D Quote
basia Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Pewnie, że obejrzysz :D Może już nie długo na stronie Luny :) Mam straszne zaległości z tą stroną. Chce zrobić galerię przyjaciół i chciałabym cię prosić o kilka zdjęć Bobiego. Oczywiście jeżeli nie masz nic przeciw temu :roll: Poza tym zdjęć może być więcej niż kilka :wink: Quote
basia Posted December 17, 2003 Posted December 17, 2003 Hej! Widzę, że temat zamarł :( Cóż... Może to nikogo nie interesuje, ale u nas wszystko OK. Luna kończy właśnie pierwszą cieczkę i jestem bardzo szczęśliwa, bo miałam już tego dość :wink: Poza tym spadł śnieg i szaleje i bawi się na nim i jest teraz taka czyściutka :) Quote
tunio Posted December 19, 2003 Posted December 19, 2003 to trzeba go rozruszac bo biedak zamarznie :evilbat: Jak Waszym psiakom sie zima podoba ?A raczej chlapa po sniezna ? :evil: Quote
basia Posted January 1, 2004 Posted January 1, 2004 Och, moim podoba się bardzo :lol: Ceik przez ostatnich kilka dni sporo trenował przy saniech z innymi psami i było naprawde rewelacyjnie :multi: A Lunka skacze na śniegu, łapie spadające płatki i ciągle zaczepia Ceika, zachęcając go do zabawy :ghost_2: Quote
tunio Posted January 1, 2004 Posted January 1, 2004 u nas tez wlasnie napadal snieg :D aczkolwiek ja nieco choruje i dzisiaj Cerry musial sie zadowolic dwoma spacerami :roll: Mam nadzieje ze sie nie obrazi :lol: A kiedy rozpoczynacie sezon wystawowy ? Mam nadzieje ze Twoja sunka jesli bedzie rozmnazana to wleje duzo swiezej krwi bowiem patrzac na psy z klubowki w Zakopanem w 80%mozna bylo tylko plakac :roll: Quote
basia Posted January 2, 2004 Posted January 2, 2004 Sezon wystawowy planujemy rozpocząć już tradycyjnie od Katowic. Husky są w piątek, a owczarki w niedzielę. Z tego co się orientuje to wilczarze też w niedzielę? Jeszcze sporo wody upłynie nim Luna zostanie mamą :) To duża odpowiedzialnośc wypuszczać w świat nowe piechy. Najpierw chce pomyśleć o karierze Luny :roll: a potem o szczeniakach. Jeżeli Luna będzie się podobała sędziom, jeżeli będzie zdrowa i w ogóle, to może kiedyś... :wink: Quote
tunio Posted January 5, 2004 Posted January 5, 2004 oczywiscie ze tylko "papierowe" 8) Wilczarze chyba sa w niedziele narazie musze sie ze wstydem przyznac nawet nie odebralam jeszcze rodowodu z ZK mimo ze czeka od polowy grudni :lol: Kiedy pojedziemy to od razu zglosimy Malenstwo.......a Luna bedzie w ml,posredniej,otwartej.....? 8) Quote
basia Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 :) To jak, będziesz w Katowicach czy nie? Znajomy Matrix :wink: ma wystawiać swojego piesa i chceby mu też pokibicować :roll: :D Quote
tunio Posted January 7, 2004 Posted January 7, 2004 bedziemy bedziemy......Musimy pobawic sie z Matrixem (czyzby ten sam ? 8) ),zdobyc pierwsze ZW.ml i BISa juniorow :wink: Poza tym Malenstwo musi sie zaprzyjaznic z kanarkiem BT i Matrixem Matrixa :D Quote
basia Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 Myślę, że ten sam Matrix :D Mogę powiedzieć nawet, że jestem tego pewna :wink: To może poznamy się i my? 8) Nigdy jeszcze nie miałam okazji pogłaskać wilczarza, chętnie nadrobiłabym straty, co ty na to? Poznałabym cię z Ceikiem i Lunką, która tego dnia będzie miała pierwszy poważny występ na wystawie :) Quote
tunio Posted January 11, 2004 Posted January 11, 2004 z checia :D Bedzie jeszcze Haluta z BOSem,vlackiem i borzojem :D oraz Dede z OB oraz Mats bez psa :D same doborowe towarzycho :D A ja sie przyznam ze nie mialam jeszcze przyjemnosci poglaskac rasowego OP :roll: Wiec z checia to nadrobie :D Quote
basia Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 To super!!! :D :lol: Jest tylko jeden kłopot :-? Ja nie znam ani Haluta, ani Dede, ani Matsa :( Kim oni są i gdzie na forum bywają?? :roll: Quote
tunio Posted January 12, 2004 Posted January 12, 2004 najczesciej na offie a Haluta tutaj i na chartach :D Haluta ma bialego owczarka szwajcarskiego i dlatego tu bywa no i oczywiscie vlacka :D Ale nie musisz sie martwic na zywo tez ich nie znam :lol: W sumie chyba nikt sie nie zna na zywo :lol: A Dede......Dede bywa na owczarkach belgijskich i na offie :D W sumie czemu Cie nigdy na offie nie widzialam ? :roll: Quote
basia Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 W sumie czemu Cie nigdy na offie nie widzialam ? Niestety jestem "modemowcem" i mam ograniczoną ilość czasu, który mogę poświęcić na net. Najczęściej bywam na szpicach no i na owczarkach, tylko czasami zaglądam na charty :wink: W sumie chyba nikt sie nie zna na zywo I tu się mylisz :) My ze szpiców spotykamy się na zawodach i to właśnie tam poznałam wiele osób z forum :) Na wystawach też, ale już znacznie mniej :roll: Quote
tunio Posted January 13, 2004 Posted January 13, 2004 o szpickach wiem (czytalam strone Tajragi :) ).....Chodzilo mi ze nikt sie z tej grupki nie zna :D Ale zamierzam dzisiaj to nadrobic i poznac Mats w ZK :D pozdrawiam :D Quote
basia Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 Haha... Ja też dzisiaj się wybieram do ZK na odbiór miotu husky :D Szkoda, że nie do tego samego co ty :roll: Ach, już się nie mogę doczekać tych maluchów :baby: . Szkoda, że owczarków podhalańskich u nas prawie nie ma i nie mogę poprzytulać również ich szczeniaków :-? Quote
tunio Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 hehe pojechalam......... Stalam 40 min w korku,z Mats sie nie spotkalam ani rodowodu nie bylo :lol: Quote
basia Posted January 14, 2004 Posted January 14, 2004 A to pech! 0X Mam nadzieję, że mnie się bardziej poszczęści i będzie OK. Jadę dopiero na 17tą, a już mnie tak nosi... :) Słuchaj, nie znasz kogoś z owczarkiem podhalańskim? Szukam kontaktów z włascicielami. Moja sunia po cieczce strasznie się sypie (linieje). Zastanawiam się czy to normalne o tej porze roku :-? Poza tym nie mam z kim pogadać o białych futrzakach a strasznie bym chciała :( Quote
Recommended Posts