PATIszon Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 :roll: [quote name='Rauni'] O właśnie Mokka, dzieci :) Na kole można się też huśtać :). Małe pomysłowe Dobromiry mogłyby roznieść tor w drzazgi w parę dni :). Znaczy sie nieodpowiednie przeszkody! Jesli kolo moze zostac rozwalone przez dziecko , wazace srednio liczac 20kg to chyba cos nie tak z jakoscia przeszkod! Wszak nawet moja smukla sucz wazy 32kg, a Bari, a Leon, a inne potffory? Co jak zle wymierza odskok i wladuja sie raz czy drugi w kolo? :cool3: Rauni, czytam Twoje posty i odnosze wrazenie, ze za wszelka cene starasz sie odstraszyc ludzi od tego sportu! Czy na prawde uwazasz, ze pokonanie kilku hopkow na pokazie przez osobe postronna moze miec taki tragiczny w skutkach final? Bo mnie sie wydaje, ze efekt bylby zgola inny. Ktos komu pozwoli sie skoczyc z pieskiem raz czy drugi moze nabrac ochoty i przyjsc do najblizszego osrodka na treningi, a o to chyba nam chodzi, zeby AGILITY stalo sie bardziej popularne... I napisze na koniec, ze zgadzam, sie z Toba, ze instruktor jest potrzebny. POdobnie jak umiar i zdroworozsadkowe podejscie do tematu agility. ;) Quote
Rauni Posted May 19, 2006 Posted May 19, 2006 Nasze koło wytrzymało powieszenie się na nim z impetem przez bokserkę tudzież parę bujnięć przez dzieciaka w chwili naszej nieuwagi. Znaczy wszechstronnie przetestowane. ;) Rozumiem, że swoje przeszkódki udostępniłabyś na plac zabaw dla dzieci? (a przez hopki super dzieciaki skaczą, widziałam w Płocku ;) ). A cóż ja takiego piszę, że rzekomo odstraszam od agility? Zgadzasz się ze mną, że instruktor powinien być - wszak taką właśnie modyfikację zaproponowałam do pomysłu Agaty Hanel, która prosiła o komentarze. Czy na prawde uwazasz, ze pokonanie kilku hopkow na pokazie przez osobe postronna moze miec taki tragiczny w skutkach final? Osoba niech sobie hopki pokonuje, skoro chce, byle nie ciągnęła za sobą psa na siłę... :diabloti: Jak myślisz, ile z osób, które sobie wejdą samodzielnie na torek, użyje do zachęcenia psa do pokonania przeszkody smakołyka, a ile tylko smyczy? Ile osób nagrodzi czy choćby pochwali psa, jeśli tak czy inaczej przeszkodę pokona? W jaki sposób przeciętny laik zabierze się do uczenia psa pokonywania huśtawki? etc Co innego, gdyby ktoś z biorących udział w pokazie mógł zainteresowanym pokazać, jak się to robi - i czasem tak się zdarza, i super, ale najczęściej nie ma takiej możliwości. Osobiście, z ostrożności, wolę opcję, że ktoś sobie popatrzy, zainteresuje się i przyjdzie na trening w klubie, niz że ktoś wejdzie bez nadzoru na tor, niechcący zrazi psa do jakiejś przeszkody i potem będzie sobie pluł w brodę odpracowując jakiś swój głupi błąd. I nie powiesz mi, że popatrzenie nie wystarcza do połknięcia bakcyla - ja jeszcze nawet psa nie miałam, zobaczyłam agility na wystawie we Wrocku i już wiedziałam, że mój przyszły pies będzie to robił :loveu: Quote
Paskuda_Bandzior Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 pomysł jest wysmienity :D jeszce to że w wielkopolsce....mmmm :) a co wciągania psa na tor, to ja np. jakbym gdzies z psem była gdzie jest tor i byłaby okazja do poskakania to bym z niej skorzystała :D tylko na pewno zgodnie z jego przeznaczeniem i nie zamęczając psa :) ja tam sie zakochałam w agilioty od kiedy zaczęłam "męczyc" tym mojego Bandzika, choc nie powiem samo oglądanie to duuuuża frajda :) Quote
dziobek Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 Agata Hanel napisała: Witajcie! Jestem po raz pierwszy na forum i chcę zasięgnąć waszej opinii. Chcę założyć gospodarstwo agroturystyczne o "psim" profilu. Atrakcją przyciągającą psiarzy miałby być ogrodzony teren z przeszkodami agility do korzystania do woli. W ten sposób będzie można ciekawie spędzić wakacje ze swoim pupilem, nie mówiąc o innych atrakcjach. Proszę o Wasze opinie. Agata – SUPER !!! Tylko czy dasz radę założyć do tego LATA ??? Może Agiliciaże ci się ZWALĄ !!! I proszę o odpowiedź na too: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=8486&page=23 post #224 !!! Quote
Agata Hanel Posted June 1, 2006 Author Posted June 1, 2006 Agata – SUPER !!! Tylko czy dasz radę założyć do tego LATA ??? Może Agiliciaże ci się ZWALĄ !!! Niestety nie dam rady na to lato, ale myślę że uda mi się na wiosnę (dopiero!). Jestem w trakcie szukania przyzwoitego miejsca i kombinuję firmę która przygotuje przyzwoity tor. Cierpliwości! Będę Was na bieżaco informować o postępach!!! Quote
Recommended Posts