Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 195
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Danusią o Paco - mówi, że to niezwykle czysty pies, nie załatwia się w boksie, trzeba go na częste spacerki wyprowadzać (z czym akurat w Szczecinku nie ma problemów ;)).
Paco strasznie płacze w boksie, chce do ludzi... Danusia mówi, że serce jej pęka :(
Stara się dla niego o miejsce w budynku, żeby więcej czasu spędzał z ludźmi.

Danusia czeka na wyniki badań, by wdrożyć już jakieś leczenie.
Lepiej ten psiak nie mógł trafić :)

Posted

bazarek ruszył zbieramy na leczenie

Bardzo dziękujemy :loveu:

Na naszym koncie w tej chwili jest 280zł dla Paco

Co u niego? Możemy prosić o zdjęcia, jakąś konkretną diagnozę oraz rozpiskę planowanego leczenia?

Posted

Nie mieliśmy czasu odebrać wyników z Sanepidu.
Według diagramu dostaje keflex.
Wykąpany został w betadinie, rany smarujemy bactrobanem.
Od dzisiaj skóra smarowana ozonellą.
Czy jest już efekt , nie wiem .
Dla mnie będzie efekt jak zarośnie.
Jest bardzo grzeczny. Wczoraj kompałam Go sama , bez żadnego zabezpieczenia stał w wannie.
Do jedzenia dostaje RC allergenic.

Posted

Wczoraj kompałam Go sama , bez żadnego zabezpieczenia stał w wannie.
Kierowniczka schroniska kąpała psa zamiast wygodnie siedzieć za biurkiem jak to bywa w innych schronach, rety, czy to się dzieje w Polsce? :loveu: Naprawdę ogromny pokłon za wszystko!

Dziękuję za pomoc Pako.

Z aukcji powinno wpłynąć 440zł. Chcemy także przekazać na Pako niewykorzystane przez Falco/Kubę fundusze w kwocie niecałego tysiąca złotych (dokładne podliczenia zrobimy na dniach).

Chciałabym także zacząć ogłaszać Pakulca. W przypadku Falco ogłoszenia kiedy był w trakcie leczenia przyniosły ogromny skutek i tym razem liczę na taki efekt :eviltong:

Posted

Myślę, że to dobry pomysł :) Paco będzie cudownym, pięknym psem, no i ma wspaniały charakter :)
I coś mi się wydaje, że już widać poprawę - skóra nie jest taka zaogniona ;)

Posted

szczecinianka napisał(a):
Kierowniczka schroniska kąpała psa zamiast wygodnie siedzieć za biurkiem jak to bywa w innych schronach, rety, czy to się dzieje w Polsce? :loveu: Naprawdę ogromny pokłon za wszystko!

Dziękuję za pomoc Pako.

widać, że nie znasz danusi :)
w upały ona o 5 rano leci do schroniska by wyprowadzić psiaki zanim się zrobi gorąco! zimą się zamartwia czy aby na pewno zaden psiak nie marznie, nie spi po nocach bo zamartwia się o swoich podopiecznych, płacze gdy odchodzą za TM, ze schroniska wychodzi zwykle ostatnia, całe swe serce wkłada w te zwierzaki:loveu::loveu::loveu: