Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej!
My też mamy nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem i w przyszłym tygodniu Frodo będzie już u nas w domu. Trzy słowa o nas: mamy na imię Jola i Gosia, mieszkamy w Poznaniu, bardzo blisko Łęgów Dębińskich i Warty, więc często będziemy biegać z Frodo. Cieszymy się bardzo, że znalazłyśmy tak wspaniałego i ENERGICZNEGO psiaka! :) Obiecujemy często wrzucać zdjęcia, których narobimy pewnie całe mnóstwo! Pozdrawiamy !
J, G

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam ,ze zaśmiecam ale w Przytuliski w Glinnie k/ Nowego Tomyśla też mamy młodego huskiego. Jedni oko błękitne. Cudo bardzo radosny i koczny chłopak. Nasz wątek http://www.dogomania.pl/threads/194594-quot-Przytulisko-quot-w-Glinnie-pod-Nowym-Tomyślem-wątek-ogólny-psiaków.?p=15610154#post15610154. Może ktoś sie zakocha. Chłopak jeszcze nie ma osobnego watku. Podane sa nr kontaktowe do wolontariuszy.

Posted

Frodo dziś ślicznie wskoczył z radością do samochodu, grzecznie siedział, bawił się i cierpliwie czekał na przewiezienie do Nowego Domu :) Najpierw jednak musiałyśmy pojechać do gabinetu weterynaryjnego i z niecierpliwością czekamy na telefon z wiadomością, że już można Go odebrać. Jak to Gosia dziś powiedziała - damy mu tyle miłości, że mu na dwa życia wystarczy! :)

Posted

Frodo już w domku - dostałam wiadomość
to nic teraz czekamy tutaj na częste wieści jak Frodo się zachowuje - bo sama jestem ciekawa jak to w mieszkaniu będzie i co u niego i u Was oczywiście
ma się rozumieć relacje w wolnym czasie a nie kosztem Frodowych spacerów :diabloti: bo tego to chłopak będzie dużo potrzebował jak wydobrzeje

Posted

właśnie wróciliśmy ze spaceru, Frodo dostał w końcu jeść i pić, czuje się świetnie, widać że był wcześniej w innym domu, bo wiedział gdzie szukać wody wczoraj (zlew, toaleta, prysznic), wie co oznacza "Nie" tylko czasem udaje, że nie słyszy i czuje się bardzo swobodnie. Jedyne co nas martwi to to, że bardzo boi się schodzić z klatki schodowej, zapiera się rękami i nogami i piszczy, a jak schodzi to idzie przy ścianie, może kiedyś spadł?

Posted

Spacerów ma pod dostatkiem :) uwielbia wszystkich ludzi, na gości reaguje świetnie ! A dziś na spacerze poznał nawet 2 inne husky - suczkę i psa ! w ogole nie widac po nim, zeby mial jakąkolwiek operację :) Niedługo idziemy na kolejny spacer, do weterynarza na odpchlenie, a później będziemy czesać :) widać, że Łęgi i Warta przypadły mu do gustu :)

Posted

Świetne wieści. Ciesze się, że Frodo znalazł swój domek i swoich ludzi. Ja też czasem z moją "odanimaliową" ukochaną spanielką Marylinką odwiedzam Łęgi...
Częściej jestem tam jednak z podopieczną ONKĄ - Bastą.
Może się kiedyś nawet spotkamy :-)
Powodzenia na "nowej drodze" życia pt.: Wy+Frodo :-)

Posted

Frooodo napisał(a):
bardzo boi się schodzić z klatki schodowej, zapiera się rękami i nogami i piszczy, a jak schodzi to idzie przy ścianie, może kiedyś spadł?

raczej nigdy nie chodził i nie zna tego - szybko się nauczy!

Super wieści - dużo szczęścia życzę!

Posted

Wszystkie moje haszczydła poza Ksenia bały sie po schodach chodzić. Czesie (moja pierwszą haske) musilismy nosić nawet i to chyab przez miesiąc. Wyjście z nia wtedy to byął prawdziwa przygoda. Nie martwcie sie, Frodo przywyknie. Będzie szybciej jak zobaczy innego psa chodzącego po schodach.

Posted

już się łądnie nauczył schodzic po schodach, bez problemu wychodzimy i wracamy ze spaceru.
Pytanie takie: czy każdy pies po kastracji ma PROBLEMY z hormonami? Bo Frodo z kazdą odwiedzającą nas osobą...em.. stara się zawęzić kontakt... Co za ufny i ... otwarty psiak!! :) A tak serio, to czy to jego cecha, czy każdy pies tak reaguje?
Zdjęcia... jeśli tylko znajdę sposób na wrzucenie ich tutaj, to chętnie - ale na razie to przerasta moje umiejętności IT :) Więc jeśli dla Ciebie to nie problem Kasiu, to wrzuć proszę kilka. Jeśli taka forma kontaktu jest ok, to zdjęcia są też na facebooku :) podamy do siebie kontakt, jeśli chcecie!! :)

Posted

Jeśkli Frodulec tak reaguje na gości to dobrze, że go wykastrowaliście... teraz hormony stopniowo ucichną i będzie dobrze. To chwile trwa, nawet kilka miesięcy. Gdyby nie był kastrowany to skoro on taki MEEEN to dopiero dałby Wam popalić...

Posted

samo szczęście z tym psiakiem ! :) i na prawdę jak na takiego Psiaka, to musze przyznac ze calkiem posluszny jest ;) az ciezko z domu wyjsc .... jest bardzo kontaktowy i wdzieczny. Na spacerze wita sie z kazdym napotkanym psiakiem, a dzis pewna suczka - Owczarek Niemiecki specjalnie na Niego czekala ! :) Ranka po operacji sie ladnie goi, zostal odpchlony i odrobaczony, za tydzien czeka Go kąpielka i wyczesywanie. Co do klatki schodowej, to jak Gosia pisala, przyzwyczail sie tylko ze do naszej .... z innymi klatkami schodowymi jest kiepsko :( nawet nie chce do nich wejsc .... ale moze mu to minie. pozdrawiamy !

Posted

minie na pewno :) chłopak się dopiero uczy wszystkiego
a jak z załatwianiem się nie ma problemu? No i ciekawa jestem czy lepiej Frodo chodzi na obróżce czy szelkach?

a to zdjęcia :

Frodo pomylił się z jamnikiem - kolana są trochę za małe :)

Z jedną Panią

I z drugą Panią

I jeszcze jedno z niedzielnego treningu