Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

z załatwianiem się nie ma najmniejszego problemu :) chodzimy z nim na szelkach i całkiem jest posłuszny :) odzwyczaił się już od wchodzenia na łóżka i leży w swoim miejscu :) kości pochłania w minutę, a jak nie ma jednej z nas dłuższy czas i wraca się do domu to opowiada ze szczegółami co się u niego działo :) jest cudowny i przeszczęśliwy ! :)

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to rewelacja taki z Froda grzeczny chłopak :)
pamiętajcie aby uważać na kości, nie dawać takich od kurczaka - szczególnie pieczonego bo są ostre i może gdzieś utknąć w przewodzie pokarmowym,
jak chcecie by zajął się czymś dłużej to polecam takie kostki prasowane w sklepach zoologicznych, psom smakują :) super jako nagroda i przekąska od czasu do czasu

Posted

no wlasnie takie ze sklepu mu dajemy :) PS. mam pytanie, za tydzien w niedziele chcielibysmy przyjechac na trening, czy mozemy wziac wlasny rower i pojezdzic tez? aha .... i bylysmy u weterynarza, zeby go przeadresowac i sie okazalo, ze potrzebne do tego będą kody od czipa :(

Posted

Dziewczyny żadnych kości!!!!!
Prosze nigdy, moja haska Czesia, konała w mękach po wieprzowych kościach ze sklepu. Umarła na naszych rękach na perforację jelit a my mogliśmy tylko bezsilnie patrzeć:((((

Posted

Ale te prasowane kości ze sklepów to się rozmamlaja, to nie są kości wieprzowe ani naturalne. Takie mogą jeść. Moje wszystkie psy to kochają - spokojnie - nic nie przebije jelita. To nie sa naturalne kości zwierzęce.
A zająć się czyms musi.
Super fotki - cieszę się z domku dla psiaka.

Posted

supergoga napisał(a):
Ale te prasowane kości ze sklepów to się rozmamlaja, to nie są kości wieprzowe ani naturalne. Takie mogą jeść. Moje wszystkie psy to kochają - spokojnie - nic nie przebije jelita. To nie sa naturalne kości zwierzęce.
A zająć się czyms musi.

Zgadza sie, mnie chodzi o naturalne kosci, o wieprzowe i wołowe, ktore podobno były bezpieczne.

Posted

pewnie ze bedzie ! :) doczekac sie nie moze ! juz mu powiedzialam, ze niedlugo spotkanie z Wami :D dajcie znac na moj nr o ktorej i gdzie i czy mozemy wziac rower i jezdzic z wami ? :)

Posted

Portal Sforahusky wreszcie uruchomiony:) Zapraszam do obejrzenia:) Jest tam opisana historia Froda, trzeba ją szczęśliwie zakończyć i pozwolę sobie na wykorzystanie Waszych zdjęć.
Mogę?:) Oczywiście możecie z nami jeździć i zadzwonię z informacją o treningu. Rower zabierzcie, spróbujecie swoich sił w muschingu:)

Posted

super portal :) właśnie wróciliśmy z Frodo ze spaceru nad Wartą, spotkaliśmy jak zwykle innego husky :) a Frodo przypomniał sobie jak bardzo lubi wodę i prawie wciągnął w całą zabawę w Warcie swoją Panią i jej tatę :D niesamowity jest, teraz słodko śpi :) a "dziadkowie" dumni jak nigdy !
PS. jest jakiś sposób na to, żeby Frodo polubił się z małą pudelką, która mieszka w moim rodzinnym domu i bardzo boi się innych zwierząt? (nawet kotów ;) ). Obawiam się Go trochę tam zabierać, bo w przyszłym tygodniu, jak dobrze pójdzie, Ayla będzie w ciąży :) przy okazji - ktoś chętny na czarnego pudelka? ;) no i nie chcę jej za bardzo stresować, ale z drugiej strony mamy bardzo duży ogród i Frodo by mógł się wybiegać!
PS 2. Frodo wie co znaczy "łapę daj" :) jeszcze tylko siad i będzie super !

Posted

Zdziwiłabym sie gdyby Frodo czepiał się suczki. Kasia wie więcej na temat zachowania Frodo do mniejszych psów. Na spacerach nie wykazuje agresji?
Frooodo proszę o jakiś text o tym jak psisko do Was trafiło. Opublikujemy to:) A i dziekuję Wam za miłe słowa na temat portalu:))

Posted

Frooodo napisał(a):
no na spacerach nie jest agresywny, ale chce sie bawic, a takie małe psiaki nie uwazają tego za zabawę i się boją ... :(

Moje haszczydła nie są agresywne w stosunku do małych psów. Ale jak w przypadku Frodo, niektóre się ich boją. Sama wielkość je przeraża.
A pudelka jaka jest?
Macie ewentualnie możliwość oddzielania piesków gdyby pudelka bała się haszczaka?

Czekamy w takim razie z niecierpliwością na opis Happy End :))

Posted

no ewentualnie- Frodo w ogrodzie, Ayla w domu. tylko musialabym miec Go na oku, zeby sprawdzic czy nie ucieknie w zaden sposob, pozniej ew. Ayle do pokoju, ale bedzie jej przykro, bo zawsze jest w centrum, a Frodo w dalszej czesci domu. Wlasnie bylismy na Łęgach na kilkugodzinnym spacerze i Frodo bawil sie z mniejsza od niego suka takiej malej agresywnej rasy (cos na "B") zabawa byla przednia ! chyba sie zakochal ;) no ale ona nie byla w zaden sposob plochliwa .

Posted

Frodo potrafił napędzić stracha mniejszym braciom schroniskowym ale tak naprawdę to one zaczynały wszelką rywalizację, pies w schronisku zawsze zachowuje się inaczej, walczy o względy, jest rywalizacja, bo człowiek jeden a psów kilka...
jednak to też były samce, a tu suczka, szkoda tylko że taka strachliwa, można spróbować go raz, nie uda się, trudno izolacja i już Frodo najwyżej nie będzie jeździł w odwiedziny do domy, chyba że z czasem stosunki miedzy psiakami się polepszą a sunia nie będzie się bać

Posted

[quote name='caromina']Dziewczyny żadnych kości!!!!!
Prosze nigdy, moja haska Czesia, konała w mękach po wieprzowych kościach ze sklepu. Umarła na naszych rękach na perforację jelit a my mogliśmy tylko bezsilnie patrzeć:((((
a jadła surową czy gotowaną? była przyzwyczajona?
kości wieprzowe są twarde - jeśli nie jadła wcześniej kości mogło jej zaszkodzić - współczuję
ja od 1,5 roku karmię TYLKO BARFem - same surowe mięso, kości (głównie z drobiu), warzywa i uważam, ze to najlepsze co mogło spotkać moje psy
polecam poczytać nt temat

Posted

PaulinaT dziękuję:( Kość była surowa, wcześniej już jadła. Jesu jak ona się na nią cieszyła.....:(((((((((((((((((((((((((((((

Są sybiraki potrafiące przechodzić przez płot jak koty, np znany Wam już Kapitan. Kiedy będziecie sprawdzać czy nie próbuje forsować ogrodzenia zacznijcie od puszczenia go na długiej lince lub sznurze i sprawdźcie czy nie zaczyna sie wspinać
Powiem zaraz Kseni jak Frodo sobie poczyna i uwodzi nowe panienki;)

Posted

Naprawdę współczuję. :glaszcze:
Ja mogę mówic z doświadczeń z moimi czipsami - kości nie są be. A wręcz przeciwnie, na BARFie zniknęły problemy zdorwotne, poprawiła się sierśc i ogólna kondycja (jadły karmy de lux wcześniej) o zębach nie wspominając.

Posted

dostałam informację od Joli, że jutro o 14 w plewiskach. Jakby coś, to jedziemy z Wildy autkiem o 13! są jeszcze miejsca ;D Frodo ma się dobrze - właśnie śpi pod łóżkiem, bo się wymęczyliśmy na spacerze ;D do jutra! pozdrawiam, G.

Posted

Dzięki za informację sms, niestety dziś jednak nie dam rady mimo szczerych chęci, życzę Wam powodzenia z Frodo i bieganiem :diabloti: niech Wam da popalić
rozumiem, że mogę liczyć tutaj na relację z treningu :)