Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 166
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wrzuciłam wątek Frodo na dogo do zaprzęgowców, już szukam gdzie mogę i ręce opadają z tymi domkami, Frodo nikt nie chce a co dopiero z naszymi kundelkami?

Gosiu gdyby w ogłoszeniach wspomnieć, że psiak pracujący i jeszcze jakieś zdjęcia podmienić/dorzucić to byłoby super, wiem że zalatana jesteś ale jakbys miała chwilę :oops:

Posted

ogłoszenia na allegro nie mogą się powielać, bo my mamy fundacyjne i jeśli ktoś zrobi takie samo ogłoszenie możemy mieć kłopoty

ogłoszenie w gazecie to bardzo dobre rozwiązanie :) tylko jakiej?
W METRO są ogłoszenia małe o adopcjach, można wysłać tam chłopaka
a może jakaś inna gazeta z małym artykułem by się pokusiła/?
Ja mogę zapytać czy by to było realne w naszej lokalnej gazecie Puszczykowskiej, tylko jest wtedy szansa, że ktoś zwyczajnie po psa przyjdzie do schroniska i go zabierze bez naszej wiedzy i kontroli

Posted

Podpytam dziewczyn, którym robiłam bazarki na ogłoszenia gdzie się ogłaszaly. Zreszta z bardzo dobrym skutkiem. Jednak sporo ludzi nie ma internetu i pewnie nie szuka psów na all.
W ogłoszeniu na all dajcie zdjecia z treningów, napsizcie, ze trenuje pod okiem Krystyny Jasiczak, mistrzyni Polski psich zaprzęgów (Jasiczak znane nazwisko wśród zaprzęgowców ) i że wg. niej rewelacyjnie sie zapowiada.
I tak nieśmiało Kasiu , Frodo to mało haszcze imię, moze coś bardziej egzotycznego? (ale to już niekoniecznie, na potrzeby ogłoszeń)

Posted

Postaram się jutro coś wymyśleć, chyba Kasiu, że dam Ci nasze namiary na fundacyjne allegro i pomożesz w przypadku psiaków z P chocby.
Mam kolejne 2 kociaki na stanie - i martwię się Jasią. Ale Frodziaka trzeba wylansować.

Posted

Młody jak zwykle nie zawiódł, dopięliśmy go do zaprzęgu złożonego z czterech psów. Poradził sobie znakomicie!

i przy rowerku

Młody nadal kocha sie w Kseni

Haszczak kocha dzieci

Posted

Nie miałm, czasu ale zaraz pozmieniam zdjęcia w allegro.
A może pomożecie z tekstem, takie super te sprawozdania.
Mam kolejne psy, koty - nie mam nawet kiedy spokojnie usiąść - jakbym miała tekst gotowy dla Frodo, wymieniłabym i tekst i zdjęcia.
proszę pomóżcie.

Posted

byłam na moment dziś u Frodo, biedak pewnie myślał że na trening jedzie bo tak szalał z radości, fajnie że nam pomożecie bo momentami cięzko znaleźć czas na wszystkie psy

trzeba zacząć się też interesować tym drugim niebieskookim, bo właściciela ani widu ani słychu
caromina może masz pomysł na imię bo ja już dawno się wypaliłam a Twoje psiaki mają ciekawe ładne imiona, to go nazwiemy zrobi zdjęcia, wątek i zaczniemy pomału ogłaszać

Posted

Hala napisał(a):
jakim drugim niebieskookim? Bo ja sie już pogubiłam. :)

Są dwa burki,Frodo brązowooki i Czinuk (może być?) niebieskooki. Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie, Tak nasz Frodzio siedzi w schronie:(

Niebieskooki Kasiu obfocony dokumentnie. Mamy lepszy i gorszy profil, z tyłu etc, ale póki tylko w schronie. Psiak jest nieufny, warczy. Na moje oko starszy od Frodzia między 4-6 lat. Spróbujemy w tym tygodniu go wyciągnąć z kojca, zobaczymy jak będzie sie zachowywał.

Posted

caromina napisał(a):
Są dwa burki,Frodo brązowooki i Czinuk (może być?) niebieskooki. Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytanie, Tak nasz Frodzio siedzi w schronie:(

Niebieskooki Kasiu obfocony dokumentnie. Mamy lepszy i gorszy profil, z tyłu etc, ale póki tylko w schronie. Psiak jest nieufny, warczy. Na moje oko starszy od Frodzia między 4-6 lat. Spróbujemy w tym tygodniu go wyciągnąć z kojca, zobaczymy jak będzie sie zachowywał.

dziś jestem umówiona z jedną Panią na wizytę u Frodo, co do Czinuka fajne imię może być :)
na mnie on nie warczy, daje łapki przez kraty i nastawia pysk na głaskanie, może napisz kiedy chcecie go wyciągnąć to też będę zrobimy to razem

Posted

Na pewno w weekend będziemy w schronie. Kiedy będe znała dokładny czas, zadzwonię do Ciebie. Na nas niestety powarkuje. Podejrzewam, ze to przez zapachy psów jakie na sobie mamy. Czinuk fajny jest:) Przybiega do krat przypatruje sie, ciekawy jest wszystkiego, pycho wystawia, ale boi się. Nie jest to wulkan energii jak Frodo:)
Trzymam kciuki za Frodo dzisiaj!

Posted

musiałaś mocno trzymać bo mamy domek na horyzoncie :)
Czinuk został dziś odebrany przez właściciela - z Puszczykowa zresztą.
A Frodo chyba będzie się pakował, ja jestem bardzo dobrej myśli i jak będziesz miała chwilę caromina zadzwoń proszę, pogadam z Tobą o nowym domku dla Frodo (ja już nie mam kasy na koncie :oops:)
A Gosiu możemy się szykować na umówienie kastracji dla Frodo :evil_lol: