Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sędzia: Marek M. Bork-Grabkowski

PSY
kl. szczeniąt

HAYAO GO Akogareno

kl. otwarta
AKOGARENO GO Hanawa Kisaragi

SUKI
kl. szczeniąt

HISAKO GO Akogareno

Stawka mizerna, ale może będę. ;) Fukasha nie zgłaszałam, bo ocenę od tego sędziego już otrzymał, a spodziewałam się, że konkurenta miałby tego samego co w Dobrym Mieście (swoją drogą, po co zgłaszać psa z dawno już ukończonym Championatem Polski cały czas do klasy otwartej? :roll: jakoś nie mogę tego zrozumieć...).

Posted

INU napisał(a):

Stawka mizerna, ale może będę. ;) Fukasha nie zgłaszałam, bo ocenę od tego sędziego już otrzymał, a spodziewałam się, że konkurenta miałby tego samego co w Dobrym Mieście (swoją drogą, po co zgłaszać psa z dawno już ukończonym Championatem Polski cały czas do klasy otwartej? :roll: jakoś nie mogę tego zrozumieć...).

a co to znaczy dawno?? pamiętaj, że championat "idzie" minimum hmm 3 miesiące.. a zanim się właściciel zbierze z wszystkimi potrzebnymi papierkami to czasami mija sporo czasu ;)
są psy w Polsce, które mają ukończone championaty kilka lat temu, a dalej nie mają dyplomu.. jak jest w tym wypadku nie mam pojęcia.. ja to mam wrażenie, że Akogareno to chwile temu dopiero do Polski przyjechał ;p a tu już dzieci po nim latają ;) coś ostatnio straciłam rachubę czasu..

Posted

Agappe napisał(a):
a co to znaczy dawno??

Najpóźniej na zeszłorocznej międzynarodówce w Sopocie, więc już prawie rok temu... :roll:

Posted

INU napisał(a):
Najpóźniej na zeszłorocznej międzynarodówce w Sopocie, więc już prawie rok temu... :roll:

INU, jesteś pewna, że AKOGARENO ukończył wtedy dorosły championat? z ciekawości pytam, bo na akita.net.pl jest tylko wzmianka o Mł.Ch., w bazie także.

Posted

yulquen napisał(a):
INU, jesteś pewna, że AKOGARENO ukończył wtedy dorosły championat? z ciekawości pytam, bo na akita.net.pl jest tylko wzmianka o Mł.Ch., w bazie także.

Kurcze, teraz już sama nie wiem, bo myślałam, że dostał CWC na bydgoskiej zeszłorocznej, ale teraz nie jestem już taka pewna :roll: Nie chce mi się szczerze mówiąc teraz szukać, na jakich wystawach był Akogareno (akurat trzy (bydgoska - grudziądzka - sopocka) pamiętałam, ale jak się okazuje tego CWC na bydgoskiej wcale nie musiał dostać). W każdym razie nawet jakby nie skończył championatu tam, to ma ten tytuł już od kilku miesięcy. No ale OK, rozumiem, może faktycznie dyplom długo idzie :p

Posted

no i bardzo dobrze ze w kl. otwartej

w kl. ch. powinien tylko wystepowac na powaznych wystawach a nie na "regionalnych"
bo jak sedziowie niektórzy niektórym rozdają cwc za darmo po trzeba ich jakoś powstrzymać

" regionalne " to dlatego po takie wystawy kiedys tak sie nazywały
ocena z nich byla tylko do zaliczenia hodowlanki i cwc na takiej nie bylo

a teraz same krajowki z cwc gdzie zgl.300- 400 psow

Posted

wedle mnie może byc w każdej klasie byle się chłopak pokazywał...:razz:
Nie wszyscy kończą na zaliczeniu papierka do hodowlanki i jendnym tytule...bo wyjezdzic championat jak juz wiadomo w Polsce nie tak trudno;)

Posted

Kateczka napisał(a):
wedle mnie może byc w każdej klasie byle się chłopak pokazywał...:razz:
Nie wszyscy kończą na zaliczeniu papierka do hodowlanki i jendnym tytule...bo wyjezdzic championat jak juz wiadomo w Polsce nie tak trudno;)

Kateczka czy przeczytałas to zanim wcisnelaś przycisk "wyślij odpowiedź"? Szanuj innych - tego nie da się czytać ! - chyba że nabijasz sobie posty.

Posted

wytryszek wrócił :D a nabijam...a co nie mozna :) wiem kogo sie powinno szanować a kogo nie :) na szczescie pozostaje to do mojej decyzji :D
coraz bardziej mnie to bawi...mogę tak w nieskończoność;>

Posted

koniczynka1 napisał(a):
Mam nadzieję że czujemy się już lepiej po tym upalnym dniu?
Ciekawa jestem dla czego zupełnie nikt nie dojechał?:shake:

Wystarczyło, żeby jedna osoba nie mogła i już nie było całej stawki, wszystkie psy są w jednych rękach :p

Posted

INU napisał(a):
Wystarczyło, żeby jedna osoba nie mogła i już nie było całej stawki, wszystkie psy są w jednych rękach :p

To znaczy że mają jednego właściciela, czy że wystawia je jedna osoba?