INU Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 sędzia: Marek M. Bork-Grabkowski PSY kl. szczeniąt HAYAO GO Akogareno kl. otwarta AKOGARENO GO Hanawa Kisaragi SUKI kl. szczeniąt HISAKO GO Akogareno Stawka mizerna, ale może będę. ;) Fukasha nie zgłaszałam, bo ocenę od tego sędziego już otrzymał, a spodziewałam się, że konkurenta miałby tego samego co w Dobrym Mieście (swoją drogą, po co zgłaszać psa z dawno już ukończonym Championatem Polski cały czas do klasy otwartej? :roll: jakoś nie mogę tego zrozumieć...). Quote
Agappe Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 INU napisał(a): Stawka mizerna, ale może będę. ;) Fukasha nie zgłaszałam, bo ocenę od tego sędziego już otrzymał, a spodziewałam się, że konkurenta miałby tego samego co w Dobrym Mieście (swoją drogą, po co zgłaszać psa z dawno już ukończonym Championatem Polski cały czas do klasy otwartej? :roll: jakoś nie mogę tego zrozumieć...). a co to znaczy dawno?? pamiętaj, że championat "idzie" minimum hmm 3 miesiące.. a zanim się właściciel zbierze z wszystkimi potrzebnymi papierkami to czasami mija sporo czasu ;) są psy w Polsce, które mają ukończone championaty kilka lat temu, a dalej nie mają dyplomu.. jak jest w tym wypadku nie mam pojęcia.. ja to mam wrażenie, że Akogareno to chwile temu dopiero do Polski przyjechał ;p a tu już dzieci po nim latają ;) coś ostatnio straciłam rachubę czasu.. Quote
INU Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 Agappe napisał(a):a co to znaczy dawno?? Najpóźniej na zeszłorocznej międzynarodówce w Sopocie, więc już prawie rok temu... :roll: Quote
yulquen Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 INU napisał(a):Najpóźniej na zeszłorocznej międzynarodówce w Sopocie, więc już prawie rok temu... :roll: INU, jesteś pewna, że AKOGARENO ukończył wtedy dorosły championat? z ciekawości pytam, bo na akita.net.pl jest tylko wzmianka o Mł.Ch., w bazie także. Quote
INU Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 yulquen napisał(a):INU, jesteś pewna, że AKOGARENO ukończył wtedy dorosły championat? z ciekawości pytam, bo na akita.net.pl jest tylko wzmianka o Mł.Ch., w bazie także. Kurcze, teraz już sama nie wiem, bo myślałam, że dostał CWC na bydgoskiej zeszłorocznej, ale teraz nie jestem już taka pewna :roll: Nie chce mi się szczerze mówiąc teraz szukać, na jakich wystawach był Akogareno (akurat trzy (bydgoska - grudziądzka - sopocka) pamiętałam, ale jak się okazuje tego CWC na bydgoskiej wcale nie musiał dostać). W każdym razie nawet jakby nie skończył championatu tam, to ma ten tytuł już od kilku miesięcy. No ale OK, rozumiem, może faktycznie dyplom długo idzie :p Quote
cleo2000 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 no i bardzo dobrze ze w kl. otwartej w kl. ch. powinien tylko wystepowac na powaznych wystawach a nie na "regionalnych" bo jak sedziowie niektórzy niektórym rozdają cwc za darmo po trzeba ich jakoś powstrzymać " regionalne " to dlatego po takie wystawy kiedys tak sie nazywały ocena z nich byla tylko do zaliczenia hodowlanki i cwc na takiej nie bylo a teraz same krajowki z cwc gdzie zgl.300- 400 psow Quote
Kateczka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 wedle mnie może byc w każdej klasie byle się chłopak pokazywał...:razz: Nie wszyscy kończą na zaliczeniu papierka do hodowlanki i jendnym tytule...bo wyjezdzic championat jak juz wiadomo w Polsce nie tak trudno;) Quote
wytrych Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Kateczka napisał(a):wedle mnie może byc w każdej klasie byle się chłopak pokazywał...:razz: Nie wszyscy kończą na zaliczeniu papierka do hodowlanki i jendnym tytule...bo wyjezdzic championat jak juz wiadomo w Polsce nie tak trudno;) Kateczka czy przeczytałas to zanim wcisnelaś przycisk "wyślij odpowiedź"? Szanuj innych - tego nie da się czytać ! - chyba że nabijasz sobie posty. Quote
Kateczka Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 wytryszek wrócił :D a nabijam...a co nie mozna :) wiem kogo sie powinno szanować a kogo nie :) na szczescie pozostaje to do mojej decyzji :D coraz bardziej mnie to bawi...mogę tak w nieskończoność;> Quote
INU Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Na wystawie byłam, niestety wszystkie akity nieobecne... :-( Quote
koniczynka1 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Mam nadzieję że czujemy się już lepiej po tym upalnym dniu? Ciekawa jestem dla czego zupełnie nikt nie dojechał?:shake: Quote
INU Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 koniczynka1 napisał(a):Mam nadzieję że czujemy się już lepiej po tym upalnym dniu? Ciekawa jestem dla czego zupełnie nikt nie dojechał?:shake: Wystarczyło, żeby jedna osoba nie mogła i już nie było całej stawki, wszystkie psy są w jednych rękach :p Quote
koniczynka1 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 INU napisał(a):Wystarczyło, żeby jedna osoba nie mogła i już nie było całej stawki, wszystkie psy są w jednych rękach :p To znaczy że mają jednego właściciela, czy że wystawia je jedna osoba? Quote
Recommended Posts