Legion23 Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 akucha napisał(a):Wyjątkowo bodoba mi się na 2 zdjęciu:loveu: , taki pies pierwotny - wspaniała!!!! naprawdę ma oryginalną urodę. dla artysty... Quote
akucha Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 Chojrak już bezpieczny. Pewnie niedługo zjawią się cioteczki powiedzą, co nowego u Bei. Póki co, Beja pokazuje się wszystkim :loveu: Quote
brazowa1 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 Jade dzis do schronu,opowiem Wam potem,co slychac u suni. Quote
akucha Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Czekamy na nowe wieści od Bei Nowe zdjęcia też by sie przydały ;) Quote
iwlajn Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Jak byłam we wtorek w schronisku, to pierwszym piesiem który wyszedł na spacer była Baja:loveu: Od razu do niej poszłam. Była jakby troszkę bardziej ożywiona i pół-ogonek chyba dwa razy zamachał:multi: i rażniej szła, może dlatego, że wyszłam z inną wolontariuszką która wzięła szczeniaka a on ciągle chciał Baję zaczepiać. Jak dla mnie jest lepiej, a przynajmniej to był na pewno dobry dzień. Chociaż troszkę sobie pospacerowała:p Quote
akucha Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Beja dziś tak daleko :shake: cioteczki nie odwiedzają :cool3: Sunia bardzo chce do domu i marzy o codziennych spacerach z ukochanym człowiekiem. To wyjątkowy, oryginalny pies!!! Quote
iwlajn Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Bajusia siedzi sama w boksie. Na pewno jest tam jej bardzo smutno. Kiedy ktoś wchodzi do pawilonu, w którym przebywa wstaje i czeka w milczeniu. Cierpliwość - to taka piękna psia cecha. Quote
brazowa1 Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 teraz baja przeszla do boksu trzech chlopakow.jest tam jedyna sunia,wiec zgraja pewnie nie zrobi jej nic zlego.Ale najbardziej liczy sie dla niej czlowiek.Nadal stoi przy kracie i czeka.:placz: Quote
akucha Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Człowieku, dobry i wrażliwy - pokochaj Beję, ona tak na Ciebie czeka :loveu: Quote
brazowa1 Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Ten pies nikomu nie sprawi klopotu.Nie brudzi,nie szczeka,nie jest nachalna.Bedzie cichutka i cierpliwie polozy sie przy nogach pana. Quote
akucha Posted June 8, 2006 Posted June 8, 2006 Beja szuka domu, nie jest wymagającym psem. Potrzebuje towarzystwa człowieka i spokojnego kąta!!! Quote
brazowa1 Posted June 9, 2006 Author Posted June 9, 2006 Ponosze...nie chce zeby ten pies zrezygnowal z zycia.Juz dosyc wycierpiala. Quote
iwlajn Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Kiedy wchodzi się do schroniska i przechodzi między boksami, zewsząd dobiega szczekanie. Ze wszystkich stron. Hałas niesamowity. Ale Bajeczce to szczekanie nigdy się nie udziela. Czujnie ale bardzo spokojnie i w ciszy wypatruje odwiedzających. Ona chyba wie, że to milczenie jest złotem. Quote
iwlajn Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Bajusia wygrzewa się pewnie na słoneczku:shiny: chętnie bym się przyłączyła tu sprzątać trzeba:mdleje: Quote
iwlajn Posted June 10, 2006 Posted June 10, 2006 Jutro, już jutro Bajulka się zobaczymy. Może będzie kąpu, kąpu a może spacerek:painting: Quote
akucha Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 No i co było???? Spacerek, czy kąpiel :loveu: Pewnie się Beja z odwiedzin ucieszyła... Beja, ona coś w sobie ma!!! Szuka domu!!! Quote
brazowa1 Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Spacerek i kapiel zaliczone.Iwlajn okzala sie swietna wolontariuszka.Baja byla przez moment szczesliwa. Quote
iwlajn Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Odwiedzinki były, Bajeczka powędrowała chętnie na spacer z Wigorem. Kąpiel też była, oczywiście spokojna Bajusia podczas kąpieli też zachowywała się super. To potwierdzi brązowa1, bo ja w tym czasie śmigałam na spacer wysuszyć Wigora. Siedzą razem na wybiegu i dobrze mają ze sobą. Na Baję nie mogłam się napatrzeć, jak i z nią poszłam żeby troszkę wyschnęła, co chwilkę przystawałam żeby obejrzeć sobie jej pyszczek Akity:loveu: i napatrzeć się nie mogłam:p Ślicznego ma pycholka!!:iloveyou: Quote
akucha Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Ale cudnie :multi:, cioteczko, a kiedy będa zdjęcia??? Beja, niezwykły pies - szuka domu!!! Pokochaj ją, ona bardzo tego pragnie!!! Quote
iwlajn Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 akucha napisał(a):Ale cudnie :multi:, cioteczko, a kiedy będa zdjęcia??? Beja, niezwykły pies - szuka domu!!! Pokochaj ją, ona bardzo tego pragnie!!! Zdjęcia? Ja mam w zwykłym aparacie kliszę do skończenia, to wezmę za tydzień jeśli wyzdrowieję i pójdę, potem się zeskanuje raz, dwa i wstawi piękny pycholek:loveu: małej Niusi. Quote
iwlajn Posted June 13, 2006 Posted June 13, 2006 Byłam dziś na chwilunię w schronisku i tylko mignęła mi Bajunia śpiąca na wybiegu. Inne pieski darły japy a ta sobie słodko drzemała. Ja nie wiem czy ona w ogóle szczeka, a przynajmniej szczekanie innych psów wcale jej się nie udziela. Dlatego byłaby idealna do mieszkania w bloku, dodatkowy plus jest taki, że nie wymaga długich i intensywnych spacerów. Kandydaci z blokowisk pilnie poszukiwani.:mad: Quote
iwlajn Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Baja ma wiele z pieska pierwotnego, oprócz tego, że nie szczeka, ma w sobie jakąś tajemniczość i niezależność. Nie szuka usilnie kontaktu z człowiekiem ale kiedy idziemy razem na spacer, kiedy wchodzimy w ciszę zieleni, widać, że Bajeczkę bardzo to cieszy, jest przez chwilkę zadowolona:loveu: Quote
Recommended Posts