Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baja czeka na dom.

Pojawila sie w schronisku okolo 2 miesiace temu.Siedziala skulona w boksie,nie chciala wychodzic.Na brzuchu miala guz wielkosci duzej pilki,utrudnial jej chodzenie.

Zrobila sie smielsza,gdy polaczono ja z milym, otwartym na ludzi psem Akcja (to ten pies na drugim planie).Baja przy nim zauwazyla,ze czlowiek jest taki straszny.Zaczela chetnie wychodzic na spacery.Wrocil apetyt.

Jest bardzo mila,lagodna,dobra sunia.Tylko ciagle jest smutna,to chyba najsmutniejszy pies w schronisku.

2 tygodnie temu zostala zoperowana,rana po operacji pieknie sie zagoila,Baja nie ma juz obciazajacego balastu,moze normalnie chodzic,lezec.

Tylko co dalej?

Bylaby milym towarzyszem dlao soby,ktora chce spokojnego,malo aktywnego psa.Jest czysta,nie brudzi w boksie,nie nieszczy,nigdy nie zawarczala.Dogaduje ladnie sie z psami,ignoruje koty.

Czeka na dom.Chcialabym ja kiedys zobaczyc jak merda ogonkiem,jak podskakuje z radosci.
Moze ktos da jej szanse?

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akita nie jest ;)
Ale ma podobny wyraz pysk,prawda?

Jest slodka,skrajnie nieszczesliwa suka.
Ona chcialaby tylko kawalka miejsca na ziemi,nikomu nie sprawi zadnego problemu...

Posted

Ja nie mówię, że jest piękna:evil_lol: Ale taka... oryginalna i... fotogeniczna też bywa. Uroda nie ma żadnego znaczenia. Ja lubię małe pokraczne, tłuściutkie kluchy, mogą być szczerbate, zezowate, itp. Tak mam i już. Jestem pewna, że istnieją amatorzy psów Pięknych duchem nie powierzchownością!

Baja, psie o pięknym imieniu! Na górę, udowodnij, ze jak się chce, to można!!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Baja nigdy nie szczeka,nie podskakuje,ona tylko stoi przy bramce,patrzy i czeka...

latwo ja ominac wzrokiem.Jezeli my jej nie pomozemy to nikt jej nie zauwazy!:placz: :placz: :placz:

Posted

Tak szybko spada :shake: ginie w powodzi sxhroniskowych nieszczęsników. Nie jest psem o pięknej powierzchowności, ale ma piekne serce. Beja nie chce byc "niczyja" :-(

Posted

brazowa1 napisał(a):
Baja chcialaby moc przytulic sie do swojego czlowieka,wyjsc z marazmu schroniskowego,zaistniec dla kogos.Poty co,stoi przy kracie i czeka.

Czy Beja ma szansę wyjść z bezdomności, czy znajdzie swojego człowieka ...

Posted

To piesek strasznie cierpliwy, wszystko można jej opowiedzieć a ona tylko cierpliwie słucha. Jest taka spokojna, przy niej można fantastycznie odpocząć, jest bardzo kojąca. Na pewno jest gdzieś ktoś, kto pokocha takiego psiego melancholika.

Posted

iwlajn napisał(a):
To piesek strasznie cierpliwy, wszystko można jej opowiedzieć a ona tylko cierpliwie słucha. Jest taka spokojna, przy niej można fantastycznie odpocząć, jest bardzo kojąca. Na pewno jest gdzieś ktoś, kto pokocha takiego psiego melancholika.

No to, melancholijna Bejo, pokaż się ludziom;)