brazowa1 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Baja czeka na dom. Pojawila sie w schronisku okolo 2 miesiace temu.Siedziala skulona w boksie,nie chciala wychodzic.Na brzuchu miala guz wielkosci duzej pilki,utrudnial jej chodzenie. Zrobila sie smielsza,gdy polaczono ja z milym, otwartym na ludzi psem Akcja (to ten pies na drugim planie).Baja przy nim zauwazyla,ze czlowiek jest taki straszny.Zaczela chetnie wychodzic na spacery.Wrocil apetyt. Jest bardzo mila,lagodna,dobra sunia.Tylko ciagle jest smutna,to chyba najsmutniejszy pies w schronisku. 2 tygodnie temu zostala zoperowana,rana po operacji pieknie sie zagoila,Baja nie ma juz obciazajacego balastu,moze normalnie chodzic,lezec. Tylko co dalej? Bylaby milym towarzyszem dlao soby,ktora chce spokojnego,malo aktywnego psa.Jest czysta,nie brudzi w boksie,nie nieszczy,nigdy nie zawarczala.Dogaduje ladnie sie z psami,ignoruje koty. Czeka na dom.Chcialabym ja kiedys zobaczyc jak merda ogonkiem,jak podskakuje z radosci. Moze ktos da jej szanse? Quote
akucha Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Dobranoc miła i grzeczna psino :sleep2: Może jutro ktoś cię odwiedzi... Quote
brazowa1 Posted May 15, 2006 Author Posted May 15, 2006 Akita nie jest ;) Ale ma podobny wyraz pysk,prawda? Jest slodka,skrajnie nieszczesliwa suka. Ona chcialaby tylko kawalka miejsca na ziemi,nikomu nie sprawi zadnego problemu... Quote
akucha Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Wyjątkowo podoba mi się na 2 zdjęciu:loveu: , taki pies pierwotny - wspaniała!!!! Quote
brazowa1 Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 dzieki,Akucha,ale nie oszukujmy sie Baja uroda nikogo nie zachwyci.Chyba ze konesera ;) Quote
akucha Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Ja nie mówię, że jest piękna:evil_lol: Ale taka... oryginalna i... fotogeniczna też bywa. Uroda nie ma żadnego znaczenia. Ja lubię małe pokraczne, tłuściutkie kluchy, mogą być szczerbate, zezowate, itp. Tak mam i już. Jestem pewna, że istnieją amatorzy psów Pięknych duchem nie powierzchownością! Baja, psie o pięknym imieniu! Na górę, udowodnij, ze jak się chce, to można!!!!:loveu: :loveu: :loveu: Quote
brazowa1 Posted May 20, 2006 Author Posted May 20, 2006 Nikt tu nawet do ciebie nie zaglada,ale nie martwimy sie, Baja.We dwie tez sobie poradzimy i bedziemy WYSOKO skakac! Quote
akucha Posted May 20, 2006 Posted May 20, 2006 Oj cioteczko dostałam po uszach :oops: Już sie poprawiam!!! Beja dostała szansę na życie - podaruj jej teraz dom!!!! Quote
brazowa1 Posted May 22, 2006 Author Posted May 22, 2006 Baja nigdy nie szczeka,nie podskakuje,ona tylko stoi przy bramce,patrzy i czeka... latwo ja ominac wzrokiem.Jezeli my jej nie pomozemy to nikt jej nie zauwazy!:placz: :placz: :placz: Quote
akucha Posted May 22, 2006 Posted May 22, 2006 Beja - pies, który nie prosi, nie potrafi :-( Pomóżmy jej uwieżyć, że ma jeszce szansę!!! Quote
akucha Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Tak szybko spada :shake: ginie w powodzi sxhroniskowych nieszczęsników. Nie jest psem o pięknej powierzchowności, ale ma piekne serce. Beja nie chce byc "niczyja" :-( Quote
brazowa1 Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 Baja chcialaby moc przytulic sie do swojego czlowieka,wyjsc z marazmu schroniskowego,zaistniec dla kogos.Poty co,stoi przy kracie i czeka. Quote
akucha Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 brazowa1 napisał(a):Baja chcialaby moc przytulic sie do swojego czlowieka,wyjsc z marazmu schroniskowego,zaistniec dla kogos.Poty co,stoi przy kracie i czeka. Czy Beja ma szansę wyjść z bezdomności, czy znajdzie swojego człowieka ... Quote
iwlajn Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 To piesek strasznie cierpliwy, wszystko można jej opowiedzieć a ona tylko cierpliwie słucha. Jest taka spokojna, przy niej można fantastycznie odpocząć, jest bardzo kojąca. Na pewno jest gdzieś ktoś, kto pokocha takiego psiego melancholika. Quote
akucha Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 iwlajn napisał(a):To piesek strasznie cierpliwy, wszystko można jej opowiedzieć a ona tylko cierpliwie słucha. Jest taka spokojna, przy niej można fantastycznie odpocząć, jest bardzo kojąca. Na pewno jest gdzieś ktoś, kto pokocha takiego psiego melancholika. No to, melancholijna Bejo, pokaż się ludziom;) Quote
Recommended Posts