agnieszka32 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Mój wet, a raczej jego nowy wspólnik, stosuje narkozę wziewną, więc damy radę ;) A ja napiszę krótko, bo pewnie ageralion będzie chciała podzielić się z Wami szerzej wrażeniami z wizyty, a ma popsutego laptopa - wizyta przedadopcyjna wypadła jak najbardziej na TAK!!! Quote
Atka73 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Co do narkozy wziewnej w Szczecinie to graniczy z cudem ale jutro wykonam kila telefonow i postaram sie czegos dowiedziec. Quote
agnieszka32 Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Z narkozą wziewną nie będzie problemu ;) Atka73, mój wet ją stosuje :) Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Juz jestem :) Tak wiec jak napisala agnieszka32 jestem jak najbardziej za tym, zeby Stefek trafil do tego domku :) Naprawde fajna i bardzo prozwierzeca rodzina. Bardzo otwarci i ciepli ludzie. Najmlodsza corka (mieszkajaca jeszcze z rodzicami) ma hopla na punkcie zwierzakow (pewnie tak jak wiekszosc na nas na dogo ;)) i duze serducho do nich. Ostatnio obie corki bedac na spacerze znalazly male kotki na srodku pola, upal niemiolsierny wiec kociaki ledwo zyly :( Krotko myslac zabraly maluch do domu, wiec to dobrze ze Stefek tak ladnie reaguje na koty ;) Rozmawialismy o konkretnych sprawach, takich jak koszt utrzymania, zdrowie, weterynarze, dlugosc zycia, spodziewane problemy itp Bardzo konkretna i konstruktywna rozmowa. Bylam naprawde milo zaskoczona swiadomoscia potrzeby kastracji, chociazyby pod wzgledem cieczek na wsi i ucieczek psow/suczek (p. Ania wychowala sie na wsi, wiec zna to z pierwszej reki). Pytali jaki czas maja na wykastrowanie Stefka i sadze ze jesien/zima to bedzie chyba juz dory moment na jego odjajczenie. Porozmawialismy o ogrodzeniu jakie powinno byc wokol domu, bo dopiero koncza dom i ogrodzenie postawia niedlugo (teraz przez najblizsze 3-4 miesiace jeszcze mieszkaja w duzym mieszkaniu, pozniej przeprowadzka). Doswiadczenia z wielkopsami nie maja bezposredniego ale brat p. Ani (jesli nie pokrecilam pokrewienstwa) ma wielkopsa i to rasowego, wiec pomoc beda mieli swietna :) Teraz najwazniejsze, dzisiaj jada do schroniska osobicie poznac Stefka i mam nadzieje, ze zrobi na nich jeszcze wieksze wrazenie niz na zdjeciach :) PS dalam im namiar na ten watek, wiec jesli zdecyduja sie na adopcje, to mam nadzieje, ze dolacza do nas i pochwala sie czasem jakimis foteczkami i wrazeniami ze wspolnego zycia ;) Quote
some Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 wspaniale :) Stefciu zrobi piękne maślane oczka i ich serca będą zdobyte! cieszę się przeogromnie! Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 some napisał(a):wspaniale :) Stefciu zrobi piękne maślane oczka i ich serca będą zdobyte! cieszę się przeogromnie! Oby, oby :) Siedze jak na szpilkach :nerwy: Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 some napisał(a):a o której mają pojechać do schronu? Nie wiem wlasnie :tard: Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 some napisał(a):ale dziś mieliby go ewentualnie zabrać.....? Dzis dadza mi znac, czy Stefek bedzie ich nowym "dzieciaczkiem" ;) Jesli sie zdecyduja, to mam nadzieje, ze dzisiaj max jutro kruszynek opusci schronisko... Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 No to mam juz decyzje... Stefek narazie nie bedzie ich psem :( Przemysleli wszystko na spokojnie i poki sie nie przeprowadza na wies, wstrzymaja sie z adopcja psa. Zaczynam sprawdzac DT dla Stefka... Quote
some Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 o nie. nie brałam tej opcji w ogóle pod uwagę! :( Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Dodalam Stefka na cafenimal.pl i szerlok.pl http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Stefek,19084 http://szczecin.szerlok.pl/oferta/stefek-lagodny-roczny-wielkopies-mastif-bernardyn-szuka-domu-ID2CBS.html Quote
zuzlikowa Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 ageralion napisał(a):No to mam juz decyzje... Stefek narazie nie bedzie ich psem :( Przemysleli wszystko na spokojnie i poki sie nie przeprowadza na wies, wstrzymaja sie z adopcja psa. Zaczynam sprawdzac DT dla Stefka... Prawdę powiedziawszy,to ludzie powinni żałować swojej decyzji...mieli teraz wspaniały moment do przywiazania psa do siebie i wzajemnie.W mieszkaniu łatwiej o bliskość,a konieczność spacerków częstrzych wzmaga wzajemne zrozumienie i przywiązanie.Szkoda,ze sie wystraszyli,choc może lepiej ,ze teraz podali już decyzję niż przeciagali .Sprawdzaj dziewczyno domek tymczasowy!Solidnie sprawdzaj... to lepsza opcja niż hotelik!Postaraj się zrobić jednak to szybko...W hoteliku już mam 2 miejsca zajęte...czas nas trochę goni. Jak z tego wynika, trzeba chłopaka i tak ogłaszać ! Quote
zuzlikowa Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Atka73 napisał(a):Co do narkozy wziewnej w Szczecinie to graniczy z cudem ale jutro wykonam kila telefonow i postaram sie czegos dowiedziec. A wracajac na moment do narkozy...nie bedę udawać mądrzejszej niż jestem...dokładnie nie podam przyczyny dla której u benków MUSI być stosowana narkoza wziewna- amedyczna ze mnie osoba,wszystko co z tym związane z głowy mi natychmiast wieje, ale jest jeden istotny fakt- serce bernardyna nie nadąża za wzrostem masy ciała...zawsze jest tą słabą stroną jego organizmu i ulega bardzo szybko degradacji nawet u zdrowego benka, dlatego BEZWZGLEDNIE trzeba o tym pamietać przy każdej okazji, a narkoza sama w sobie stwarzajaca zagrożenie dla każdego organizmu i każdego serca, u benków jest szczególnie przez to obciązająca. Wziewna jest bardziej bezpieczna i mniej serce obciązajaca. Wbijały mi to w głowę i ciotki, które wiedzą medyczną pochwalić się moga,ale toż samo i weci moi cały czas mi przekazywali nie chcąc nawet stosować usypiaczy przy badaniu Berciczka...starali się to robić jedynie wtedy gdy nie było wyjścia innego...zawsze było jedno wytłumaczenie- on i tak ma już serce nadmiernie obciążone wiekiem i masą. Quote
ageralion Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Dzieki zuzlikowa za odpowiedz na pytanko o narkoze :) Co do DT, to jedno juz odpadlo, o maja szczeniaki a w schronie parwo, wiec nie przywleke im choroska do domu... o drugim DT ede miala info dzisiaj, jesli sie dzisiaj nie wyklaruje, to zajmijcie prosze miejsce dla Stefka w hoteliku. Z tego co licze, to mamy stalych deklaracji 350zl + karma anonim 100zl + karma Justyna 100zl (jednorazowo) Ania 100zl (jednorazowo) Atka73 50zl (jednorazowo) Juz w kilku miejscach oglosilam przystijniaka i od rana dzwonia telefony (Warszawa, Murowana Goslina i jeszcze jeden). Z Warszawa juz gadalam konkretnie, ma sunie bernardyna, ogrod 300m, sunia mieszka w domu, znaczy ja zmarznie to wraca, o tak to nie ma najmniejszej ochoty sie dusic w 4 scianach ;) Pan zgadza sie na wizyte przedadopcyjna. Czy udaloby sie wyslac kogos do Pana? Quote
ageralion Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Wiemy juz na czym stoi Stefek. Wysylamy chlopaka do Waszawy do hoteliku. Przejdzie tam badania, podtucza go dziewczyny, a w miedzyczasie przystojniak bedzie szukal domku. Szukamy transportu Szczecin-Warszawa na CITO Quote
zuzlikowa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='ageralion']Wiemy juz na czym stoi Stefek. Wysylamy chlopaka do Waszawy do hoteliku. Przejdzie tam badania, podtucza go dziewczyny, a w miedzyczasie przystojniak bedzie szukal domku. Szukamy transportu Szczecin-Warszawa na CITO Beata poinformowana o przyjeździe Stefcia...czeka na niego(tylko prosi,by nie w niedzielę...rodzinne zobowiązanie!) każdego dnia! Wie już tyle ile i ja... Pokazuję też chłopaka domkowi spod Warszawy...Tak,czy siak,O TRANSPORT TEŻ PROSZĘ USILNIE!!!! ageralion...wrzucaj na transportowy i zmień tytuł, zaznaczając,że pilny transport Szczecin-Warszawa!!! Quote
ageralion Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Zaraz zmieniam tytul i wrzucam na transport. Jak cos mam juz pomoc przy darmowym transporcie do Poznania ale tylko w weekendy. PS mamy narazie deklaracje jednorazowe i tylko jedna stala na 100zl (ta anonimowa 100 nie jest jednorazowa?). Potrzebujemy posciagac ciotki z prosba o pomoc :( Quote
zuzlikowa Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 [quote name='ageralion']Zaraz zmieniam tytul i wrzucam na transport. Jak cos mam juz pomoc przy darmowym transporcie do Poznania ale tylko w weekendy. PS mamy narazie deklaracje jednorazowe i tylko jedna stala na 100zl (ta anonimowa 100 nie jest jednorazowa?). Potrzebujemy posciagac ciotki z prosba o pomoc :( Bardzo prosimy w imieniu STEFCIA o deklaracje...na wstępie bedzie potrzebne już zaszczepienie chłopaka i bardzo porządne odrobaczenie,przy czym koniecznie trzeba połączyć to z badaniem solidnym krwi i moczu( czyli jak uczyła mnie jedna cioteczka-uryny),a o zabezpieczeniu przed kleszczami nie możemy zapomnieć...transport też może kosztować! POMÓŻCIE ZEBRAĆ DEKLARACJE STAŁE NA HOTELIK... czy któraś z cioteczek ma możliwość na pw rozesłać zaproszenia na wątek naszego gigantycznego chudzielca???? Quote
ageralion Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Zrobilam banerki dla chlopaka, czestujcie sie prosze :modla: Atka73 mozemy sie w sobote spotkac w schronisku troche pozniej? Tak okolo 10-11? Quote
ageralion Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 some napisał(a):a jak się ściąga banerki? ;) Otworz sobie w nowym oknie Edycja profilu/Edytuj sygnature (u gory jest skrot Operacje/Edytuj swoj profil), przeciagnij wybrany banerek i zapisz :) Quote
Recommended Posts