Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 342
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malwi napisał(a):
rozumiem że stefek jest w schronisku tak ?
trzeba go wyciągnąć ... kurcze taki chudzielec nie da obie rady w zbiorczym boksie .... :(

Tak, jest w schronisku na fatalnym zarciu :( Ma straszne rozwolnienie i mecza go wspoltowarzysze, wiec szans na przytycie nie ma zadnych, a jeszcze wiadac po jego chodzeniu i sylwetce, ze ma braki zywieniowe, ktore szyko musi nadrobic :(

Posted

dziewczyny - możecie nagrać filmik jak on chodzi ?

bedziemy staraly sie go wyciągnąć... tylko musimy
jaki ma stosunek do innych psów ? jeśli ma olewczy stosunek do innych to może dom sie znajdzie...

Posted

Malwi napisał(a):
dziewczyny - możecie nagrać filmik jak on chodzi ?

bedziemy staraly sie go wyciągnąć... tylko musimy
jaki ma stosunek do innych psów ? jeśli ma olewczy stosunek do innych to może dom sie znajdzie...

Postaram sie nagrac w niedziele. Ma kompletnie olewczy stosunek do innych psow, to taki wesoly szczenior jest, nawet nie zwraca na inne psy uwagi, bardziej interesuje go czlowiek.

Posted

Atka73 napisał(a):
Jestem zainteresowan adopcja STEFKA, lecz potzrebuje wiecej informacji na temat tego bidulka:(. Prosze o kontakt 606735617

Zadzwonie wieczorem, bo teraz w robocie jestem. A do tego czasu napisz prosze cos o sobie :)

Posted

ciekawe co ageralion się dowiedziała podczas wczorajszej rozmowy z Atka73. szkoda,że nic o sobie nie napisała tzn. skad jest, jakie warunki dla psiaka, i przede wszystkim dlaczego właśnie Stefcio

Posted

some napisał(a):
ciekawe co ageralion się dowiedziała podczas wczorajszej rozmowy z Atka73. szkoda,że nic o sobie nie napisała tzn. skad jest, jakie warunki dla psiaka, i przede wszystkim dlaczego właśnie Stefcio

A sporo sie dowiedzialam podczas kilku nawet rozmow telefonicznych z Atka73 :) Sprobuje to wszystko uporzadkowac...

Atka73 jest ze Szczecina i Stefka zobaczyla na forum szwajcarow. Miala Bernenczyka, ktory niedawno odszedla za TM z powodu choroby :( Nie ma domu z ogrodem, ma jak to okreslila "tylko mieszkanie". Bardzo jej wpadl w serducho Stefek i nie moze przestac o nim myslec (to zupelnie jak ja ;)) i nawet dzwonila do schroniska z kilkoma pytaniami o mlodzika ale nie potrafili albo nie chcieli jej odpowiedziec.

Teraz problem jest taki, ze Atka73 bardzo niedawno musiala pozegnac swojego psiaka i nie jest w stanie psychicznie i finansowo udzwignac kolejnego powaznie chorego psa, ktorego moze stracic w niedlugim czasie. Niestety tak nienaturalne wychudzenie Stefka moze byc spowodowane nie tylko niedozywieniem :( Musimy porozmawiac ze schroniskiem, czy daloby rade zdiagnozowac Stefka za wlasne pieniadze, bo schronisko takich badan nie robi. Sprobuje skontaktowac sie z TOZem czy pomogliby w badaniach chlopaka, bo to jednak moze sporo kosztowac :(

Jesli dowiem sie czegos, to napisze... plan dzialania mamy oby sie udalo go wcielic w zycie....

Aha i moze uda sie nam spotkac w niedziele w schronisku, jesli tylko Atka73 zalatwi sobie wolne z pracy :)

Posted

nie mam pewności, że coś zdziałam ale w sprawie Abiego się udało. a teraz mam chyba inne źródło - na wyciągnięcie ręki ;)

Posted

Schronisko nie ma mozliwosci fizycznych i finansowych, zeby diagnozowc Stefka. Gadalam z dziewczynami z TOZu i Stefek na 99% jest niedozywiony, o nawet do schroniska trafil w tak kiepskim stanie, a teraz stres, rozwolnienie i paskudne schroniskowe zarcie nie pomoga mu nabrac ciala.

Atka73 zrezygnowala ze Stefka, nie da rady sie nim opiekowac gdyby faktycznie okazal sie chory. Nie czuje sie na silach nawet byc DT dla chorego psa, za swiezo jest po smierci swojego pupila.

Ciotki szukamy dalej domku dla super lagodnego i wesolego malolata ;)

PS Stefek dostal prezent wyprawkowy od Atka73 w postaci worka karmy Bosch dla duzych psow :cool3:

Posted

zrezygnowalam z adopcji stefka poniewaz nie znam jego stanu zdrowia, ale caly czas o nim mysle.Porusze niebo i ziemie aby mu wykonac badania krwi wtedy bedziemy wiedziec cos wiecej na temat jego zdrowia.Mam nadzieje ze mi sie uda.

Posted

uhh... dobra , nie wnikam...

w takim razie jakie plany ? szukać DT ? czy może zbiórka na hotelik? wiadomo że dt byłby lepszym rozwiązaniem finansowo... ale tych coraz mniej ...

Posted

Malwi napisał(a):
w takim razie jakie plany ? szukać DT ? czy może zbiórka na hotelik? wiadomo że dt byłby lepszym rozwiązaniem finansowo... ale tych coraz mniej ...

Zarowno hotelik jak i DT sa dla Stefka dobra opcja. Bardzo ladnie mieszka w kojcu/klatce i nie przeszkadza mu zamkniecie, wiec hotelik nawet kojcowy wchodzi w gre. U nas narazie bida z hotelikami, jest tylko jeden godny uwagi ale strasznie drogi, bo 25zl/doba. Co do DT, to musimy pamietac, ze to duuuuuzy chlopak i nie wszedzie bedzie mogl zamieszkac, chociaz jego ogromnym plusem jest brak agresji do innych zwierzat, wiec i zapsiono/zakocony DT wchodzi w gre :)

Nie ukrywam tez, ze moim marzeniem jest DS ale to moze sie przeciagnac w czasie, w czasie ktorego nie mamy :(

Posted

Madallena wie o jakimś hoteliku... jest w nim miejsce dla benka ( już wcześniej benki tam były ) .... na hotelik byłoby do uzbierania 300 zł miesięcznie ( 100 zł + karma jest już od anonima )

wiem też że Madallena miała dzwonić do zuzlikowej w tej sprawie, więc czekamy na zuzlika co z madalleną ustaliły.

Posted

Malwi napisał(a):
Madallena wie o jakimś hoteliku... jest w nim miejsce dla benka ( już wcześniej benki tam były ) .... na hotelik byłoby do uzbierania 300 zł miesięcznie ( 100 zł + karma jest już od anonima )

wiem też że Madallena miała dzwonić do zuzlikowej w tej sprawie, więc czekamy na zuzlika co z madalleną ustaliły.

OK to czekam z niecierpliwoscia... jak cos dostalam tez kilka namiarow, wiec gdyby nie wypalilo z hotelikiem Madalleny, to zaczne dzwonic...

Posted

Trzymam kciuki bardzo mocno! ciekawa jestem dlaczego dopiero w poniedzialek, co sie zmienilo od wczoraj? ageralion czy jutro o 9 mozemy sie spotkac w tym cholernym schronisku, przywioze obiecana karme dla Stefka.