ageralion Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Wlasnie dzwonila do mnie kolezanka w sprawie bardzo fajnie zapowiadajacego sie domku dla duzego kudlacza w Slupsku. Czy jak cos, ktos moglby spradzic ten domek? Mamy kogos ze Slupska? Chlopak w niedziele konczy kwarantanne, zapytam jutro czy jest ktos na niego zapisany... Quote
ageralion Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 some napisał(a):Estrella jest chyba ze Słupska Faktycznie :) Juz do niej skrobie na PW Z tego co udalo mi sie dowiedziec, to jest rodzina z 14 letnim dzieciaczkiem. Byli kiedys rodzina zastepcza dla 4 dzieci. Zgadzaja sie na wizyte przedadopcyjna oraz sa zwolennikami kastracji. Stefek mieszkalby na dworze na duzej posesji. Quote
some Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 :) no i świetnie. dla futrzaka Stefka takie warunki były by idealne! Quote
ageralion Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 some napisał(a)::) no i świetnie. dla futrzaka Stefka takie warunki były by idealne! Tez mi sie tak wydaje. On jest raczej posiadlosciowy, a nie mieszkaniowy. Ale to w sumie powinny sie wypowiedziec ciotki bernardynowe ;) Quote
agnieszka32 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Myślę, że ogród to idealne miejsce dla niego - solidna ocieplana buda za zimę (byle bez łańcucha ;)) i dużo cienia latem, a nasz Stefek będzie zachwycony :) Quote
some Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 no właśnie - nie miałam do czynienia z bernardynem. ja mam laba, więc to typowy kanapowiec ;) no i była sunia kundelek:( ale też kanapowiec ;) Quote
agnieszka32 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 some napisał(a):no właśnie - nie miałam do czynienia z bernardynem. ja mam laba, więc to typowy kanapowiec ;) no i była sunia kundelek:( ale też kanapowiec ;) :( Nie martw, się - jeszcze będzie sunia kundelek ... Quote
some Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 najgorsze jest tylko to, że telefon zamilkl i już nikt nie dzwoni, że ja widział. najwyraźniej jest gdzieś gdzie nie ma ogłoszeń. :( ale to wątek Stefka.. a Telka na bank się znajdzie. i myślę, że to będzie po 15 sierpnia jak się gdzieś oszczeni i wtedy ktoś zainterweniuje. Quote
ageralion Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Nie udalo nam sie dzisiaj zrobic fotek Stefka ale chlopak jest przeziebiony. Zielone fluki wisialy mu z nosa po kolana :( Do tego ma okropne rozwolnienie, normalnie zabryzgal pol klatki ale to wina zarcia schroniskowego, bo w co drugim boksie dzisiaj byla taka kupa :( On na takiem jedzeniu napewno nie dojdzie do siebie... Quote
some Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Stefcio do góry! Dziewczyny czy udało się coś ustalić w sprawie wizyty przedadopcyjnej? Czy ci Państwo są nadal zainetresowani? Troszkę mnie nie było na forum. Quote
ageralion Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 some napisał(a):Stefcio do góry! Dziewczyny czy udało się coś ustalić w sprawie wizyty przedadopcyjnej? Czy ci Państwo są nadal zainetresowani? Troszkę mnie nie było na forum. Panstwo dopiero buduja kojec, rozgladaja sie czyli w skrocie zawracaja cztery litery, a Stefek nie moze tyle czekac... Od wczoraj juz chlopak po kwarantannie i moze go zabrac kazdy :( Quote
some Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 niedobrze.chociaż jeśli weźmie go ktoś inny ( do dobrego domku) to też wspaniale. ale widać , że chłopak coś nie miał szczęścia do adopcji. szkoda, że nie mogą się określić. Quote
kamilqax95x Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 a tak wg to czemu on jest na str schroniska w ma nowy dom ?? Quote
ageralion Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 kamilqax95x napisał(a):a tak wg to czemu on jest na str schroniska w ma nowy dom ?? Bo juz go ktos raz adoptowal i potem porzucil :( Quote
ageralion Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 A tak wogole to siedze od niedzieli i mysle co zrobic z chlopakiem. Gdybym tylko miala wieksze mieszkanie :( On jest niesamowity i ma taki genialny usmiech na pysku... Quote
szczecinianka Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Przenieśli go do zbiorowego boksu i koledzy niestety dają mu popalić :shake: Quote
agnieszka32 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 szczecinianka napisał(a):Przenieśli go do zbiorowego boksu i koledzy niestety dają mu popalić :shake: O nie! :( :( Quote
ageralion Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 szczecinianka napisał(a):Przenieśli go do zbiorowego boksu i koledzy niestety dają mu popalić :shake: Na wybieg go dali? Czy do tych boksow po 3,4 psiaki? Zeby go tylko nie spieprzyli w tym schronisku, bo on komplenie nie wiedzial do czego sluza zeby :( Quote
szczecinianka Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Jest z trzema innymi psami. Dziewczyny, stworzycie jego ofertę adopcyjną? Wrzucę go na poczekalnię, jest tak piękny, że może ktoś go dostrzeże Quote
ageralion Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='szczecinianka']Jest z trzema innymi psami. Dziewczyny, stworzycie jego ofertę adopcyjną? Wrzucę go na poczekalnię, jest tak piękny, że może ktoś go dostrzeże Stefek to młody, bo zaledwie roczny, mieszaniec Bernardyna i Mastifa Pirenejskiego. Wesoły, radosny, przyjacielsko nastawiony do ludzi i zwierząt. Bardzo ładnie reaguje na koty, które zaczepia do zabawy ale odwołany, przestaje sie koteczkiem interesować. Pomimo swej wielkości, nie ciągnie na smyczy, jakby zdawał sobie sprawę z siły jaką posiada. W swoich ruchach jest wciąż ciapowaty i niezdarny. Związane jest to z jego bardzo młodym wiekiem i zaniedbaniami żywieniowymi, które szybko nadrobi w nowym domu. Ma zaufanie do ludzi i gdy mieszkał sam w boksie, nie widać było po nim większych stresów i lęków spowodowanych pobytem w schronisku. Odprowadzony do boksu, chętnie wszedł i merdając ogonem czekał na zamkniecie drzwi. Niestety ostatnio Stefek zamieszkał w boksie ogólnym i współtowarzysze nie dają mu żyć. Stefek szuka domu z ogrodem, najlepiej z możliwością dostępu do domu, a nawet zamieszkania wraz z domownikami w środku. Przyszli opiekunowie powinni znać specyfikę wielkopsiaków i być osobami z dużą potrzebą bliskiego, psychicznego kontaktu z psem...młodym psem. Jeśli miałby trafić do rodziny z małymi dziećmi, to tylko doświadczonej w opiece i wychowaniu wielkopsiaka. Quote
Recommended Posts