Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania z poznania napisał(a):
I Sajmon też :crazyeye::loveu::multi:???

Noooooooooo :) Padam na pysk ale obiecuje jutro wszystko opisac i pochwalic sie fotkami slodziaka. Teraz ide skonczyc browara i padam spac...

Posted

[quote name='agnieszka32']No i gdzie te foty ślicznoty? :placz:
Nie dasz mi zyc normalnie :placz:

Wczoraj gadfalam z Czarkiem. Sajmon zostaje Sajmonem :cool3: Sprawuje sie coraz lepiej. Jeszcze czasem potrafi lapac za smyczke ale juz prawie nie ciagnie na spacerach. Dogadal sie z babcia i juz spi kolami do gory :evil_lol:

Foteczki z soboty z nowym panem

Aligator :diabloti:

Posted

Widzę, że i ja i mój dekolt się na fotkach załapał :evil_lol::diabloti:

Kamilka, w schronisku psów nie kastrują, więc dlatego klejnoty mu się jeszcze między nogami obijają :evil_lol:

A jeśli chodzi o kastrację - to tak, Pan Sajmona wie o konieczności wykastrowania psiaka i nie jest temu przeciwny ;)

Posted

agnieszka32 napisał(a):
Widzę, że i ja i mój dekolt się na fotkach załapał :evil_lol::diabloti:

Kamilka, w schronisku psów nie kastrują, więc dlatego klejnoty mu się jeszcze między nogami obijają :evil_lol:

A jeśli chodzi o kastrację - to tak, Pan Sajmona wie o konieczności wykastrowania psiaka i nie jest temu przeciwny ;)

wiem, wiem że u nas nie kastrują więc się pytam czy swój "dorobek" straci :)

Posted

kamilqax95x napisał(a):
wiem, wiem że u nas nie kastrują więc się pytam czy swój "dorobek" straci :)

Straci :)

A swoją drogą, to świetnie, że takie młode osoby jak Ty, mają już taką świadomość potrzeby kastracji ;) Super!

Posted

Moim zdaniem powinna być ustawa (da się coś takiego zrobić ???) by wszystkie psy bez rodowodu powinny być sterylizowane i kastrowane by się nie rozmnażały bo jest ich za dużo a rodowodowe nie powinny być dopuszczane do krzyżówek i max 1 miot rocznie a nie ze 4 letnia sunia przez szczeniaki wygląda na 9 letnią i ci co to olewają(pseudo hodowle) powinni być karani

Posted

kamilqax95x napisał(a):
Moim zdaniem powinna być ustawa (da się coś takiego zrobić ???) by wszystkie psy bez rodowodu powinny być sterylizowane i kastrowane by się nie rozmnażały bo jest ich za dużo a rodowodowe nie powinny być dopuszczane do krzyżówek i max 1 miot rocznie a nie ze 4 letnia sunia przez szczeniaki wygląda na 9 letnią i ci co to olewają(pseudo hodowle) powinni być karani

To by bylo piekne :)

Posted

kamilqax95x napisał(a):
no piekne :) a wg wykonalne ??

Moze kiedys... narazie nie mozna nawet namowic niektorych gmin na sterylki suk schroniskowych, nie wspominajac o kastracji psow ...

Posted

Dopóki człowiek będzie stawiał pieniądz na 1 miejscu, problem będzie istniał. Ja się wczoraj dowiedziałam, że odeszła mama mojego pupila - sunia miała 3 bądź 4 lata i 3 !!!!!!!!!! mioty za sobą :( :( Nie wiedziałam tego wszystkiego kupując od babsztyla mojego Fredka, jędza zapewniała, że nie jest nastawiona na zysk i hodowlę... i nic nie można zrobić. Ja swojego misia nie będę rozmnażała, chłopak ma AZS i to odkąd go mam. Powinno się uzyskiwać zgodę na rozród, gdzieś zgłaszać plany rozmnażania psiakow ale znając nasze realia...