magda_z Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Czelka trafiła do Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku 23.06.2010r, ma poniżej 1 roku. Jest zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, odrobaczona, ale niestety nie wysterylizowana. Charakter: Sunia jest bardzo grzeczna i nauczona czystości, nie załatwia się w boksie. Na spacerach bardzo ładnie chodzi na smyczy. W stosunku do ludzi bardzo łagodna i przyjacielska. Uwielbia towarzystwo człowieka, lubi siedzieć na kolanach. Przyjacielska do innych psów. Zabiegi pielęgnacyjne znosi ze spokojem. Wygląd: Pekińczyk. Sierść długa, zadbana, koloru rudego. Jakiego domu szuka sunia? Sunia szuka odpowiedzialnego właściciela, który da jej bardzo dużo miłości. Będzie idealnym towarzyszem dla starszej osoby. Kontakt: Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku (woj. Śląskie) przygarnij_pieska@interia.pl gg: 6314607 W ogłoszeniach proszę nie podawac miejscowości, w której przebywa pies! Ogłoszenia: Quote
Osa Posted July 11, 2010 Posted July 11, 2010 Magdziu dzięki za kontakt. Betta już powiadomiona - na razie mała idzie na DT do Aguchy a my "łatwimy" transport do Wa-wy Trzeba ją zabrać ze schronu żeby do rozmnażalni nie trafiła. Quote
Agucha Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ciapciak od wczoraj u mnie. Jest przecudna! - nauczona czystości - uwielbia się kąpać, czesać, nie boi się suszarki, lapki bez problemu dala powycinać - lubi glaski - do innych psów IDEALNA - tylko by zaczepiała do zabawy - wsunęła całą porcję suchej karmy bez problemu - nie wchodzi na łóżka - umie sępić i niestety wychodzi jej to lepiej niż moim psom :D - jest młodziutka - zaszczepiona na wściekliznę Nic tylko brać i kochać! Aha - nazwałam ją CZELKA :) Quote
Ss Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 śliczna jest! :) Widziałam na własne oczy w schronisku! Pracownicy wyprowadzali ją na spacerki bo nie załatwiała się w boksie.. Trzymam kciuki za Czelke! :) Quote
magda_z Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Agucha super, że sunia już u Ciebie :) Tak się o nią bałam, że trafi do jakiejś rozmnażalni... Mówiłam, że to super pies. Poprostu ideał pekińczyka :) Teraz tylko sterylka i do nowego domu :) A domki pewnie będą się ustawiały w kolejce :) Quote
Agucha Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Czelka ciągle się drapie, pomimo tego, że zostala wykąpana w super delikatnym szamponie i dostaje karmę z jagnięciny... Przejrzałam ją całą - pchel brak, wysypki ani żadnych innych zmian nie widać... ale mendzia mała wydrapała/wygryzła sobie rany w dwóch miejscach... Podejrzewam albo jakąś alergię (np. na trawy, bo nie dostaje żadnej karmy która mogłaby ją uczulać) albo zbliżającą się cieczkę, bo strasznie się nią psiaki interesują, no i ona sama chce kopulować z moimi suczydłami - ale to możemy uznać, za chęć ustawienia się w stadzie ;) Poza tym ma jeszcze mleczaki na przodzie i 2 jej się chwieją, także to młodziuteńka sunia :loveu: Quote
magda_z Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 [quote name='Agucha']Poza tym ma jeszcze mleczaki na przodzie i 2 jej się chwieją, także to młodziuteńka sunia :loveu: Mleczaki?!:crazyeye: To ona nawet roku nie ma? Mi się wydawało, że ona starsza jest, bo miała taki lekki osad na kłach. Quote
Agucha Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Osad nie wskazuje na wiek psa ;) Sama "oporządzałam" ostatnio 9-miesięcznego yorka, który mial już kamień na zębach ;) Quote
Osa Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Aguś porób jej jakieś fajne zdjęcia to ją od razu na stronę fundacyjną wlepimy.Może się w niej ktoś zaraz zakocha:) Jak przyjedzie to przejdzie badania i sterylka na CITO - może zdążymy przed cieczką chociaż dobrze byłoby wysterylizować ją po cieczce ale wtedy musiałby u nas ze trzy miesiące pobyć. Bez sterylki jej nie wydamy - chyba że dom byłby blisko w Wa-wie i na umowę z kaluzulą o sterylce... No zobaczymy w każdym razie zrób jedno ładne,reklamowe zdjęcie w pionie - takie na miniaturkę - bo te są w poziomie i żadne się nie nadaje. Quote
Agucha Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Małgoś, no problemo ;) Postaram się coś spłodzić przez weekend :) W to, że się zakocha - nie wątpię - jest śliczna :loveu: Dziś wygolilam jej cale podwozie, bo upaly ją wykańczają :roll: Quote
Osa Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Super:) Będę robić informacyje Allegro o naszych pekinach do adpocji to i ją też tam umieszczę. Porozmawiam z Gosią z tym dowozem (może zabierze ją bezpośrednio z Rybnika)- a jakby z Katowic to tak jak się umawiałyśmy. Quote
Agucha Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Małgoś, ale Czelka jest w Rybniku a nie w Sosnowcu ;) Co do dowozu do Katowic - skończyły się 2 moje bazarki na KŚ, więc najwyżej tu coś uszczypniemy ;) Nie bój nic. Quote
Osa Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Agucha napisał(a):Małgoś, ale Czelka jest w Rybniku a nie w Sosnowcu ;) . No tak -te upały zagotowały mi mózg.....:evil_lol: Quote
Osa Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Nie wiem co się znowu dzieje z tym portalem. Chodzi jak żółw i po parę razy dubluje posty...:roll: Quote
Agucha Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych do niesienia pomocy plaskatym psom. Tutaj link do Skarpety im. Qti-ego - Dogomaniaka, miłośnika plaskaczy, bazarkowego podrzucacza... http://www.dogomania.pl/threads/189267-Skarpeta-im.-QTI-ego-Dobrego-Duszka-wszelkich-PLASKATYCH-%29 Quote
Agucha Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Porobiłam trochę zdjęć. Proszę sobie wybierać ;) Quote
Osa Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Łaaaał ... Ależ piękna dziewczynka:multi: Zdjęcia super! Jutro wlepię je na stronę bo dzisiaj już pewnie nie dam rady.. Quote
Agucha Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Osa napisał(a):Łaaaał ... Ależ piękna dziewczynka:multi: Zdjęcia super! Jutro wlepię je na stronę bo dzisiaj już pewnie nie dam rady.. Uff, cieszę się że sprostałam ;) Quote
magda_z Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 'Moja' kochana Czelusia :loveu: Ale wypiękniała po kąpieli i porządnym czesaniu :loveu: Quote
Recommended Posts