Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czelka trafiła do Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku 23.06.2010r, ma poniżej 1 roku. Jest zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, odrobaczona, ale niestety nie wysterylizowana.

Charakter:
Sunia jest bardzo grzeczna i nauczona czystości, nie załatwia się w boksie. Na spacerach bardzo ładnie chodzi na smyczy. W stosunku do ludzi bardzo łagodna i przyjacielska. Uwielbia towarzystwo człowieka, lubi siedzieć na kolanach. Przyjacielska do innych psów. Zabiegi pielęgnacyjne znosi ze spokojem.

Wygląd:
Pekińczyk. Sierść długa, zadbana, koloru rudego.

Jakiego domu szuka sunia?
Sunia szuka odpowiedzialnego właściciela, który da jej bardzo dużo miłości. Będzie idealnym towarzyszem dla starszej osoby.

Kontakt:
Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Rybniku (woj. Śląskie)
przygarnij_pieska@interia.pl
gg: 6314607

W ogłoszeniach proszę nie podawac miejscowości, w której przebywa pies!

Ogłoszenia:

Posted

Magdziu dzięki za kontakt.
Betta już powiadomiona - na razie mała idzie na DT do Aguchy a my "łatwimy" transport do Wa-wy
Trzeba ją zabrać ze schronu żeby do rozmnażalni nie trafiła.

Posted

Ciapciak od wczoraj u mnie. Jest przecudna!
- nauczona czystości
- uwielbia się kąpać, czesać, nie boi się suszarki, lapki bez problemu dala powycinać
- lubi glaski
- do innych psów IDEALNA - tylko by zaczepiała do zabawy
- wsunęła całą porcję suchej karmy bez problemu
- nie wchodzi na łóżka
- umie sępić i niestety wychodzi jej to lepiej niż moim psom :D
- jest młodziutka
- zaszczepiona na wściekliznę

Nic tylko brać i kochać!

Aha - nazwałam ją CZELKA :)

Posted

śliczna jest! :)

Widziałam na własne oczy w schronisku! Pracownicy wyprowadzali ją na spacerki bo nie załatwiała się w boksie.. Trzymam kciuki za Czelke! :)

Posted

Agucha super, że sunia już u Ciebie :) Tak się o nią bałam, że trafi do jakiejś rozmnażalni...

Mówiłam, że to super pies. Poprostu ideał pekińczyka :)

Teraz tylko sterylka i do nowego domu :) A domki pewnie będą się ustawiały w kolejce :)

Posted

Czelka ciągle się drapie, pomimo tego, że zostala wykąpana w super delikatnym szamponie i dostaje karmę z jagnięciny...
Przejrzałam ją całą - pchel brak, wysypki ani żadnych innych zmian nie widać... ale mendzia mała wydrapała/wygryzła sobie rany w dwóch miejscach...

Podejrzewam albo jakąś alergię (np. na trawy, bo nie dostaje żadnej karmy która mogłaby ją uczulać) albo zbliżającą się cieczkę, bo strasznie się nią psiaki interesują, no i ona sama chce kopulować z moimi suczydłami - ale to możemy uznać, za chęć ustawienia się w stadzie ;)

Poza tym ma jeszcze mleczaki na przodzie i 2 jej się chwieją, także to młodziuteńka sunia :loveu:

Posted

[quote name='Agucha']Poza tym ma jeszcze mleczaki na przodzie i 2 jej się chwieją, także to młodziuteńka sunia :loveu:
Mleczaki?!:crazyeye: To ona nawet roku nie ma? Mi się wydawało, że ona starsza jest, bo miała taki lekki osad na kłach.

Posted

Aguś porób jej jakieś fajne zdjęcia to ją od razu na stronę fundacyjną wlepimy.Może się w niej ktoś zaraz zakocha:)
Jak przyjedzie to przejdzie badania i sterylka na CITO - może zdążymy przed cieczką chociaż dobrze byłoby wysterylizować ją po cieczce ale wtedy musiałby u nas ze trzy miesiące pobyć.
Bez sterylki jej nie wydamy - chyba że dom byłby blisko w Wa-wie i na umowę z kaluzulą o sterylce...
No zobaczymy w każdym razie zrób jedno ładne,reklamowe zdjęcie w pionie - takie na miniaturkę - bo te są w poziomie i żadne się nie nadaje.

Posted

Małgoś, no problemo ;)
Postaram się coś spłodzić przez weekend :)

W to, że się zakocha - nie wątpię - jest śliczna :loveu:

Dziś wygolilam jej cale podwozie, bo upaly ją wykańczają :roll:

Posted

Super:)
Będę robić informacyje Allegro o naszych pekinach do adpocji to i ją też tam umieszczę.
Porozmawiam z Gosią z tym dowozem (może zabierze ją bezpośrednio z Rybnika)- a jakby z Katowic to tak jak się umawiałyśmy.

Posted

Małgoś, ale Czelka jest w Rybniku a nie w Sosnowcu ;)

Co do dowozu do Katowic - skończyły się 2 moje bazarki na KŚ, więc najwyżej tu coś uszczypniemy ;)
Nie bój nic.

Posted

Agucha napisał(a):
Małgoś, ale Czelka jest w Rybniku a nie w Sosnowcu ;)
.

No tak -te upały zagotowały mi mózg.....:evil_lol:

Posted

Osa napisał(a):
Łaaaał ...
Ależ piękna dziewczynka:multi:
Zdjęcia super! Jutro wlepię je na stronę bo dzisiaj już pewnie nie dam rady..

Uff, cieszę się że sprostałam ;)