brazowa1 Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Wiadomosc z ostataniej chwili:na Kluske czeka sprawdzona rodzina (mocno zdeterminowani) w Niemczech. Zostala przetransportowana do Warszawy,gdzie pod czula opieka BasiD,Romenki i Imanca,czeka na wyjazd. Dziekuje . KLuska juz jedzie......trzymajcie za nia kciuki. Dojechala do domu w Niemczech :) Kluska[SIZE=3] jest sredniej wielkosci suczka,gladkowlosa,calkowicie czarna.W schronisku pojawila sie okolo pol roku temu.Dobrze utrzymana sunia,grubiutenka,zadbana,z blyszczaca sierscia,czysta,mozna bylo oczekiwac,ze ktos sie po nia zjawi,na pewno miala dom,gdzie dbali o nia. Nikt sie po nia nie zjawil.Moze jej "wina " bylo to,ze nie widzi? Wydaje mi sie,ze Kluska dosyc dawno stracila wzrok albo wrecz urodzila sie niewidoma,poniewaz to,co przeszkadzalo ludziom,w ogole nie przeszkadza Klusce. Ma doskonala pamiec.Bardzo szybko zapamietala wszystkie bramki przed ktorymi trzeba sie zatrzymac,droge na wybieg,trase spaceru.Ostatnio zabralam ja na spacer razem z nowa wolontariuszka.Zamykajac suke w kojcu zapytalam,czy zorientowala sie,ze Kluska nie widzi.Byla zaskoczona :) Jest bardzo lagoda,zarowno wobec psow jak i ludzi.Ma tylko jedna wade-niepohamowane lakomstwo.Wydaje mi sie,ze jedzenie to jedyna stala rzecz w jej zyciu i dlatego tak sie napycha... Jest wysterylizowana. Quote
brazowa1 Posted May 13, 2006 Author Posted May 13, 2006 Oj,Akucha,ja mam taka jedna suczke w typie Rudolfiny...ale oszczedze Ci tego.Nawet nazywa sie tak samo,tez Ruda...tylko w innym schronie. A Kluska jest spontaniczna,ale zrownowazana,odwazna sunia.Wiek okolo 5 lat.Nie ma problemu z zapoznawaniem sie z nowymi sytuacjami.Nadaje sie na psa kanapowego,nie bedzie z nia problemu w domu,poniewaz jest jest czysta i nie niszczy. Tylko kto zechce niewidomego psa...........:placz::placz::placz: Zdjecia wklei nasza nieoceniona Supergoga Quote
zombie Posted May 13, 2006 Posted May 13, 2006 Co za ironia, też mam niewidomą pudelkę Kluskę . Już wiele razy pisałam tu, że trochę cierpliwości , serca i psiak nauczy sie wszystkiego. Mój tracił wzrok stopniowo ale radzi sobie , lepiej lub gorzej ale zawsze. A z tego, co czytam to Kluska ma wspaniały charakter. Także trzymam kciuki za Ciebie, mała. Quote
jnk Posted May 14, 2006 Posted May 14, 2006 Ło matko! Kolejny "ślepaczek"? Jakiś wysyp tych bidusiów ostatnio. Quote
zombie Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Kluseczek, Kluseczek szuka ciepłego domku i cierpliwego towarzysza . Quote
iwlajn Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Kluseczka jest naprawdę super. Wczoraj byłam z nią na spacerze. Pruje przed siebie odważnie, świetnie orientuje się w otoczeniu, wszystko ją interesuje, nawt siusiu robi w biegu:lol: no tylko ją ściskać i całować. Kto chętny?? Quote
iwlajn Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Wydaje mi się, że nie. Wpisałam ją w wyszukiwanie ale nic nie znalazłam. Quote
brazowa1 Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Kluski jeszcze nie ma na allegro.Gdyby ktos mogl-bede wdzieczna. Akucha,nie obraze sie :) Hm,chcesz cos z pamietnika Kluski? Kluska oprocz jedzenia lubi spacerowac.Nie zachowuje sie jak niewidoma staruszka,z upodobaniem wybiera wysokie trawy i krzaki na zrobienie siku. Iwlajn napisala,ze suka pruje przed siebie.Tak,to prawda,ale to wynik rzadkich spacerow.Gdy przyszla do schronu,chodzila na smyczy pieknie i wiem,ze gdy suka zorientuje sie,ze wyjscie na spacer jest norma,zacznie znowu normalnie chodzic. Podoba mi sie jej lagodnosc,jako niewidzaca moglaby reagowac nerwowo na niespodziewany dotyk,klapac zebami itd.,a Kluska tego nigdy nie zrobila :loveu: Lubi towarzystwo innych psow. Wiecie,to niesamowite,obserwowac,jak niewidome psy odżywaja,gdy dostaja "psa-przewodnika".Swietnie w tej roli sprawdzaja sie starsze,zrownowazone pieski.Akurat Kluska radzi sobie nawet bez przewodnika,ale mamy psa (nie widzi w budynkach,na dworze- tak) Stiva;byl bardzo nerwowy i zagubiony,az do chwili kiedy dostal malenkiego psiego staruszka.Byli nierozlaczni.17-letni Gucio niedoslyszal,Stive nie widzial i doskonale sie uzupelniali.Stal sie cud i Gucio znalazl dobry dom,pojawil sie problem,ktorym go zastapic psem?Idealny okazal sie Jezorek.Ta psia przyjazn trwa juz z 6 lat.Malutki,stary Jezor gra w tym duecie pierwsze skrzypce i to on nauczyl Stiva wychodzenia na smyczy.Dla Stiva bedzie ciosem,gdy Jezor odejdzie,on ma juz z 17 lat... Ale mialo byc o Klusce :) Poczatkowo dostala do towarzystwa pieska Termoforka,po jego adopcji zamieszkala z Cynamonem (niestety,w ta niedziele 16letni Cynamonek odszedl za TM).Z zadnym z nich nie miala konfliktow.Po prostu psi ideal. I ten jej nosek;ruchliwy,ciagle weszacy;wyobrazcie sobie jaka ona ma pamiec wechowa! Ciesze sie bardzo,ze w wtorki iwlajn bedzie z nia wychodzila na spacerki :) dziekuje! Quote
zuziaM Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Kochana Klusiu, badz cierpliwa . Jestes dzielna psina i poszczesci ci sie ! Wlasnie zaczynam w domu batalie o zaadoptowanie slepej Berusi z dogomanii. Jesli ja sie na to zdecydowalam, to znajdzie sie tez ktos, kto pokocha i zapragnie miec przy sobie slodka Kluseczke :loveu: ! Jestem pewna ! Powodzenia dla Klusi :loveu: i jej cudownych opiekunek - ANIOLOW:lilangel: ! Quote
zuziaM Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Klusiu, nie spadaj. Domek dla kochanej , dzielnej psiny potrzebny. Znalazl domek slepy bokserek Radek, dlaczego nie ma znalezc domku Kluseczka ? Quote
iwlajn Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Urocza, wyjątkowa Klusia szuka uroczego i wyjątkowego Pana. Quote
iwlajn Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 No właśnie, trzeba wstawić piękną Kluskę na Allegro. Tam tyle ludzi zagląda. Tylko kto się podejmie?:hmmmm: Quote
oktawia6 Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 iwlajn napisał(a):No właśnie, trzeba wstawić piękną Kluskę na Allegro. Tam tyle ludzi zagląda. Tylko kto się podejmie?:hmmmm: Ja słyszałam i widziałam jakie piękne aukcje na Allegro potrafi stworzyć Magdarynka;) Quote
Kar0la Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Uuu. Widzę, że cioteczka Akucha już dogląda malutkie sunieczki od rana:lol: Kluseczka musi trafić na prawdziwego konesera o ogromnym sercu... Quote
Magdarynka Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 Dostałam priva w związku z wystawieniem Kluski na Allegro. Kluska jest bardzo podobna do Fifi, która jest u mnie na tymczasówce, tylko Fif ma obcięty ogonek :) Poproszę o podanie kontaktu, jaki mam zamieścić w opisie aukcji. Acha, a gdzie obecnie przebywa Kluska? A to Fifi :cool3: Quote
oktawia6 Posted May 28, 2006 Posted May 28, 2006 [quote name='Magdarynka']Dostałam priva w związku z wystawieniem Kluski na Allegro. Kluska jest bardzo podobna do Fifi, która jest u mnie na tymczasówce, tylko Fif ma obcięty ogonek :) Poproszę o podanie kontaktu, jaki mam zamieścić w opisie aukcji. Acha, a gdzie obecnie przebywa Kluska? A to Fifi :cool3: Magdarynka-to ja Cię niepokoiłam na priva:oops: z tego co czytałam ten wątek to chyba Brązowa monituje sprawę tej czarnuszki:roll: -wiele osób Cię chwaliło o tym wstawianiu na ALlegro-że potrafisz najlepiej więc zapamiętałam i uderzyłam z prośbą o zamieszczenie jej tam. Potrzebne są jeszcze dodatkowe szczegóły, o których pisałaś-to jasne;) -Brazowa - daj znak:cool1: Quote
Recommended Posts