Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na transportowym nie ma ogłoszenia na 3 ostatnich stronach, że taki transport poszukiwany... w tytule też nie wiadomo skąd..a nie wszyscy znają historię Kluski i że akurat z trójmiasta jest...

Ja do znudzenia będę powtarzać swoje, na Kluskę czeka dom. W Polsce szanse hmmm zerowe... Może ktoś mógłby pociągiem- Brązowa? np. do działdowa...sprawdziłam pociągi tak orientacyjnie
sopot- działdowo - 6.15 - 8.35 lub 9.16 - 12.34 /60 złx2
wawa- działdowo- 7.00 - 9.34 lub 11.10 - 13.30 /30 złx2
i działdowo- wawa 10. 17- 12.40 lub 13.46 - 16.10

Tak sobie wybrałam Działdowo, bo na oko połowa drogi.

'Niemcy' muszą najpóźniej wyjechać o 19 ....

Posted

Ciotki,ja juz jestem niezywa,ale udało sie:) :) :)
Mam czwartek wolny,załatwione wsio,łacznie z transportem.... :),skladamy sie we trzy na benzyne,wiec bedzie taniej.Jedziemy w czwartek.
Suczka jedzie z nami,samochodem pryzstosowanym do przewozu psow.
My-czyli ja,kierowca i moja kolezanka,ktora odbiera psa z kliniki w Warszawie.I teraz najwazniejsze-dramatycznie potrzebuje pomocy na terenie Warszawy.Nie bede miala najmniejszych szans na czekanie na Tundre lub kogos,kto psa odbierze.Odbierany pies jest po operacjach i zabija mnie,jezeli spod kliniki nie beda mogly natychmiast wyruszyc z powrotem.Krotko mowiac-Kluska wtedy wroci do Gdanska.I cala droga i staranie pojda na marne.
Musi byc tak-przyjezdzamy do Warszawy,na Bemowo i ktos juz zabiera ode mnie suke.Tundra przyjezdza wieczorem,nie wiadomo,czy dojada na te 18.Zreszta-nam podroz moze sie o godzine przesunac w tył lub przod.
Poszukuje osoby,ktora bedzie całkowicie dyspozycyjna w godzinach 18-20 i przejmie ode mnie suczke.Potem poczeka na Tundre lub w najgorszym wypadku przenocuje ja i rano poczeka na odbior....
teraz to jest najwazniejsze-znalezc te osobe.
Jestem całkowiecie uzalezniona od osob z ktorymi jade i tego nie zmienimy.

Posted

Gabryjella napisał(a):
Poproszę jasno i wyraźnie, jak krowie na rowie :cool3:,

Potrzebna osoba, która w czwartek 17.. przetrzyma ewentualnie Kluske, tak ? Skąd by ją trzeba było odebrać i dokąd odstawić ? O której Wy planujecie przyjazd ?

Ja nic nie obiecuję, dzisiaj i tak już nic nie załatwie, bo jak rodzine o tej porze pobudzę :mad: ;)

Bemowo ul Powstancow Slaskich,naprzeciwko mc Donaldsa.Tam jest klinika weterynaryjna.Chodzi o to,zebym z opiekunem mogla byc w stałym kontakcie.Bo mozliwe,ze przyjedziemy nawet o 17.30,ale jak zdybia nas korki to o 19.30 nawet.Wiec osoba dyspozycyjna w tym dniu.
Tundra przyjezdza w czwartek,wiec nie wiem,czy w czwartek bedzie ja w stanie odebrac.BYc moze Kluska bedzie musiala przenocowac u osoby odbierajacej,a rano w najgorszym razie odstawic suke na dworzec,skad odbierze ja Tundra.Oczywiscie Tundra tez bedzie miala kontakt z ta osoba.

Prosze-niech ktos mi napisze-Wiolka,bardzo chetnie zaopiekuje sie Kluska na ten czas kilku godzin,nie martw sie o nią,zajme sie jak wlasnym psem,niech tylko bezpiecznie dotrze do Warszawy ...odbiore i poczekam na Tundre...

Posted

osoba szukająca noclegu w Wawce niech do mnie puknie na gg
mam tak duzo znajomych w Wawce, zę cosik napewno się znajdzie..tylko musze znać szczegóły

Posted

Ja od siebie dodam , ze najpozniej rano w piatek ja odbiore.
Podobnie jak brazowa jestem w czwartek w drodze do Warszawy, a w drodze roznie bywa i nie wiem na ktora dotre.

Posted

Romenka dowie sie rankiem,ze zostala niecnie zamieszana w plan pomocy Kluski :loveu: :lol: :cool3: .Ale liczymy na "psiarskie" doswiadczenie romenki:)
Bo BasiaD ma kotki :) ,ale serce dla Kluski jest i chęć pomocy :)

Uffffffff,jaka ulga...nie macie pojecia.Ale to Dogo:) Tu sie tak zdarza,ze obcy ludzie łacza sie,zeby pomagac :) :) :)
I zycie znowu jest piękne.

Posted

Kluska ma w Warszawie tyle osób do pomocy, że chyba będzie trzeba urządzić sparing mały :diabloti: Inaczej nie każdy się dopcha :) Ja już stoję w kolejce :cool1:

Posted

:Dog_run::laola:

ja tak się cieszę, że Klusia jedzie do domku....ale też mi smutno, że tak daleko :( choć nigdy nie miałam okazji poznać jej osobiście....:oops:

Posted

brazowa1 napisał(a):
Romenka dowie sie rankiem,ze zostala niecnie zamieszana w plan pomocy Kluski :loveu: :lol: :cool3: .Ale liczymy na "psiarskie" doswiadczenie romenki:)
Bo BasiaD ma kotki :) ,ale serce dla Kluski jest i chęć pomocy :)

Uffffffff,jaka ulga...nie macie pojecia.Ale to Dogo:) Tu sie tak zdarza,ze obcy ludzie łacza sie,zeby pomagac :) :) :)
I zycie znowu jest piękne.

Tak ,tak już wszystko wiem :evil_lol: no i rzecz jasna że pomogę jak tylko będę umiała :loveu: nawet jeśli Kluska miałaby przenocować u mnie tą noc ;) choć wierzymy z Basią że jednak kotów nie zje :razz::evil_lol:

Posted

Kochana Kluseczka będzie miała dom. Leżała mi na sercu. Stale pamiętałam ta osobe z Krakowa która zrobiła nam nadzieje na dom dla suni, tak sie wtedy cied=szyłam, bo Klusia mi zaległa gdzues we mnie.
Mam nadzieje, że będzie już tylko szczęsliwa i kochana.
Przepraszam raz jeszcze, że wtedy nie wyszło! :oops:

Posted

Dziekuje Romenko i wiem,ze Kluska bedzie z Wami bezpieczna.Zreszta napisze zaraz, na co trzeba uwazac i jak ja prowadzic na smyczy (zadna filozofia,ale musze,zeby byc spokojna) Suczka bardzo ładnie jedzie samochodem (dzis jechala na kapiel),zwija sie w kłebek i spi.U weta-ideał.

Suka bedzie miala komplet dokumentow,smycz,obroze ,identyfikator oraz (nie smiejcie sie ze mnie,prosze),ale kartke do przyczepienia na transportowa klatke,ze jest niewidoma.Wiem,ze jada z nia ludzie odpowiedzialni,ale ja musze ja zabezpieczyc na kazdy sposob:)

Jest juz pachnaca :) Deedee77,czyli przyszla pancia murkowa,byla dzis w schronisku i niecnie wykorzystalam Jej dobre serce dla zwierzat.Czyli zawiozla nas do weta,potem do siebie do domku,gdzie Kluska obkłaczyla wanne i w ogole łazienke.Sunia byla zachwycona,zachowywala sie zupelnie inaczej niz w schronisku,zaczela dopraszac sie glaskania u Deedee.Zwiedzila mieszkanie,jechala winda,nie zainteresowala sie chomiczkami.I byla bardzo grzeczna.
Przyznam,ze gdy na noc odstwialam Kluske do schronu,bylo mi przykro,bo mimo,ze pewnie weszla na teren schronu,mimo,ze ulozylam jej wygodne poslanie i przykrylam kocem,to po Klusce widac bylo,ze jest mocno skonfundowana powrotem.
Ale jutro,o 11.30 wylazi ze schronu.