Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam pojęcia który raz ją wystawiam...
Ale już chyba od pół roku Kluska "wisi" na Allegro :shake:
Klucha jest bardzo podobna do mojej pierwszej tymczasówki - Fifi, która ma swój domek od 30 maja... Jakoś "chwilę" później zaczęłam wystawiać Kluskę...

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ostatnie zdjecia sa chyba na stronie 90...oprocz tego sa jakies na stronach 70 i 79...

Przy okazji - Kluseczka idzie na pierwsza szukac domku...a nawet biegnie !!:Dog_run:

Posted

Czy ktos moze wie, czy ona samochodem moze jezdzic? Czy nie ma choroby lokomocyjnen?

osmielam sie przypomniec moje pytanie.

Mam jeszcze jedno pytanie? Czy, gdyby sie udalo dom znalezc, dalibyscie ja do mojej adopcji, czy tylko do tej organizacji, na ktorej stronach ja oglaszacie? Jest to dla mnie bardzo wazne, gdyz nie chcialabym, aby sie powtorzyla, ta nieprzyjemna dla mnie, historia Pyni.

Posted

w Rosji sa pluszowe niedzwiedzie i na pewno nic Klusce nie zrobia :diabloti:

Nie wozimy psow w schronisku samochodem,wiec trudno odpowiedziec,czy suka ma chorobe lokomocyjna.W razie potrzeby przewozu psa i tak nie ma to znaczenia.Zwymiotuje-trudno.

W razie adopcji zagranicznej ,chcialabym,zeby odbylo sie to podobnie,jak przy adopcji Ciapka-adres i telefon do ludzi,u ktorych Kluska mialaby przebywac,jeszcze przed odebraniem jej ze schroniska.

dodatkowo adres najblizszego schroniskaw Niemczech,do ktorego mialaby trafic,gdyby adopcja sie nie powiodla.
Nie chcemy stracic Kluski z oczu i trzeba uzglednic kazda ewentualnosc.

Posted

dodatkowo adres najblizszego schroniskaw Niemczech,do ktorego mialaby trafic,gdyby adopcja sie nie powiodla.

brazowa, tym stwierdzeniem jestem oburzona. ZADEN z psow, ktore ja tutaj wyadoptowalam, nigdy nie trafil do schroniska. Mam klauzule w swojej umowie adopcyjnej, ze w wypadku problemow, psiak trafia do mnie , a nie do zadnego schroniska. I szukany jest nowy dom. Jesli masz tak zle mniemanie o mnie i moich adopcjach, to uwazam, ze rzeczywiscie nie ma sensu , abym dalej Kusce domu szukala. Dziwne tylko, ze do moich adopcji nie masz zaufania, a jednoczesnie oglaszacie Kluske na innych, niemieckich stronach. Czyzby ci inni w wiekszym stopniu zasluzyli na Twoje zaufanie ? Bardzo to przykre dla mnie.

Posted

pAJUNIA SADZE ZE MOGLAS ZLE ODCZYTAC SLOWA BRAZOWEJ,,ONA NIE ZARZUCA CI NIC,,TYLKO TAK JAK O INNE PSY ,,TAK I O KLUSKE DBA...
wYPUSZCZAJAC CIAPKA ZA GRANICE ,,ROWNIEZ WSZYSTKO DOKLADNIE OBEJRZALA I WSZYSTKIEGO MUSIALA SIE DOWIEDZIEC,,ZAROWNO O POBLISKICH SCHRONISKACH ORAZ INNYCH POBLISKICH INSTYTUCJACH,,,
KAZDA ADOPCJA JEST DOKLADNIE PRZEZ NIA PRZEJZANA ,I NIE MA CO SIE DZIWIC,,KOCHA TE PSY I W RAZIE ROZNYCH DZIALAN CHCE MIEC ZABEZPIECZENIE DLA BEZPIECZENSTW PSA!!!
bARDZO DOBRZE ZE DOPYTUJE SIE O WSZELKIE EWENTUALNOSCI..SCHRONISKA ,ADRES ITP,,,ZAPEWNE TY ROWNIEZ OODDAJAC SWOJEGO PSA DO ADOPCJI PRZEZ KOGOS CHCIALABYS WSZYSTKO DOKLADNIE WIEDZIEC,,, WIEC NIE ZROZUM NIC ZLE!!!!!
BRAZOWA JEST BARDZO ODPOWIEDZIALNA ZORGANIZOWANA OSOBA I KOCHA TE PSY NAD ZYCIE,,WIEC KONKRETNY ADRES LUDZI SCHRONISK ITP ,,,TO DLA NIEJ USPOKOJENIE!!!!
KLUSKA CZEKA NA DOM JUZ OD DAWNA!!!I OBY SIE JEJ UDALO!!!

Posted

Pajunia,ale jak trafia do Ciebie? z powrotem do Polski?Na ranczo?

Zawsze wydajac psa,nawet do najlepszej ,jak nam sie wydaje rodziny,trzeba uwzglednic zwrot psa.Sytuacje zyciowe sa rozne.Gdy ktos bierze psa z Trojmiasta,podpisuje zobowiazanie,ze w razie czego zwraca psa z powrotem do schroniska w Sopocie.
Jezeli jedzie gdzies dalej-musimy wiedzec do jakiego schroniska w razie czego suka trafi.

Posted

brazowa, wracaja do mnie, do mojego domu w Niemczech, lub na jeden z moich tymczasowek i tu czekaja na inny dom. Do tej pory z ponad 300 adopcji - 4 lub 5 byl nieudanych , wrocily do mnie, do domu i tak dlugo tu mieszkaly, az znalazly nowy dom. Z tych nieudanych, jeden to byl Gardziolek, ktory byl na tymczasie i tam koty chcial zjesc. Byl u mnie najdluzej, bo trzy tygodnie i pojechal do domu do Hamburga. Nie po to biore psiaki z polskich schronisk, aby w niemieckich, nawet najlepszych wyladowaly. Po to sie robi dokladne kontrole przedadopcyjne, aby jak najmniej nieudanych adopcji bylo. Czego oczywiscie nigdy wykluczyc nie mozna.

Posted

no własnie,kontrola przedadopcyjna,wiec dla mojego i dogomaniackiego spokoju ducha potrzebujemy pogadac (oczywiscie,nie ja osobiscie,bo nie znam niemieckiego) z ludzmi od Kluski.
Zawsze tak bylo.Gdy pudliczka Ola jechala do Zakopanego,nie bylo wazne,ze poleca dom Masienka i tak zrobilismy swoja kontrole i upewnialismy sie po 100 razy,czy dobry dom.

Posted

Moja kochana Kluska, którą miałam w banerku tyle czasu i która mi mod usunął - wrrrrr.
Ale nie usunął z serca, więc trzymam palce za dobry domek dla Kluseczki - niech się do niego wreszcie dotoczy.

Posted

No to zrozumialam brazowa. Szkoda, ze masz takie nastawienie do tej mojej adopcji. To bylo bardzo powazne zapytanie o Kluske. Ta pani dlatego sie pytala o chorobe lokomocyjna, gdyz jezdzi samochodem do pracy i tam moze Kluske zabierac.Probowala najpierw sie czegos o Klusce dowiedziec , gdyz znalazla ja tutaj:

http://www.tierhilfe-verbindet.de/html/ulli_josie.html

Tam nie dostala zadnej informacji, przeszukala caly internet, trafila na moja strone, gdzie tez umiescilam kiedys Kluske i sie ze mna skontaktowala.
Jesli juz umieszczacie psiaki na niemieckich stronach, to dobrze by bylo, aby interesenci tez info dostawali. Tak, to jest bez sensu. I bardzo mnie ciekawi, gdyby przez ta w/w strone, Kluska dom znalazla ,( w co watpie, gdyz nikt nic o tym psie tak naprawde nie wie), to w jaki sposob byscie tam chcieli zrobic kontrole przedadopcyjna?
No, ale w rezultacie , rozumiem, ze Kluska nie stoi do adopcji w moim wykonaniu. Szkoda, i zycze jej, aby do konca zycia nie pozostawala w schronisku. Mam nadzieje, ze inny , niewidomy psiak skorzysta z tej szansy.
Kluske sciagne z mojej strony i wierzcie mi, naprawde szkoda mi tego psiaka, ze tej szansy nie dostanie.

Posted

TAK SAMO JAK LUDZIE PYTAJA CZY NA PEWNO PIES LUBI DZIECI ODP ,,ZE NIE ROBIMY PRZECIEZ TESTOW NA DZIECIACH Z PSAMI WIEC NIE WIEM ,,,,TAK I NIE ROBIMY TAKICH PRZEJAZDELK Z PSAMI DLA ROZPOZNANIA CHOROBY LOKOMOCYJNEJ!!!
zAL JESLI JEST SZANSA DLA KLUSKI A MY JA PRZEGAPIMY!!!NIKT Z NAS NIE ZNA NIEMIECKIEGO,,,WIEC MOZE JEST NM KTOSIK W STANE POMOC!!!
mY MOZEMY SIE TU ROZNIE KLUCIC,,MIEC DO SIEBIE ZALE ALE NIE POWIINNA PRZEZ TO CIERPIEC PSINA,,WIEC PAJUNIU ,AKUCHO ,BRAZOWA ITP ,,CZAS ZACZAC COSIK ROBIC .....DLA KLUSKI

Posted

no niestety, przykro mi bardzo. Probowalam wszystkiego. aby domek znalezc. Oporowi innych nie dam rady sie przeciwstawic.
Brazowa, mozesz zerknac tutaj, pod "suczka zywcem zakopana". Jest relacja z mojego rancha od osob calkowicie objektywnych - fundacji, od ktorej sunie przejelam i ktorzy u mnie byli..

http://www.animals.org.pl/?q=kategorie/aktualnosci

No coz, wyslalam tej pani inne psiaki, mam nadzieje, ze jakas inna bieda skorzysta na tym.

Posted

O jejku, ja potwierdzam że Pajunia najlepsze domki wyszukuje.
A ta Pani musi być naprawdę bardzo fajna skoro chciałaby mieć Kluseczkę przy sobie non-stop... Taka szansa...